• Peter Collet
    Peter Collet er opvokset og bor på Gl. Kjøgegaard. Han er i familie med Carlsen Lange familen. Peter har hørt om alle de gamle historier fra hans far og øvrige familie - som han gavmildt deler videre til eftertiden og nye generationer.

Kl. 14.00: Rundvisning i hovedbygning på Gammel Kjøgegaard

- en del af Grundtvigs Kulturfestival 2024



I anledning af GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL 2024 kan du igen komme med på en guidet rundvisning i den smukke hovedbygning til Gammel Kjøgegaard, der allerede i senmiddelalderen var kendt som hovedgård og igennem tiderne har været ejet af flere danske adelsslægter. Læs mere om Gammel Kjøgegaard.

Grundtvig var gift med Marie Toft (kone nummer to), der var datter af familien på Gammel Kjøgegaard. Derfor ligger Grundtvig også begravet på Claras Kirkegaard på Åsen og har tilknytning til Køge.

"Gammelkjøgegaard" var i senmiddelalderen en adelig hovedgård i landsbyen Køge. Efterhånden opstod købstaden Køge ved kysten, og den mindre landsby længere oppe i landet kendtes under navnet Gammel Køge. Men som købstaden udvidede sig, voksede byen igen op mod gården, og skellet blev udvisket. Omkring midten af 1900-tallet var Køge by vokset ud til nærheden af Gammel Kjøgegaards jorder og ønskede yderligere arealer til at sikre byens fortsatte vækst. Legatstiftelsen ønskede ikke at udstykke herregårdens 1000 hektar store arealer, så i 1964 blev der gennemført den første frivillige fredning af et helt gods. I dag er Gammel Kjøgegaard ejet af Carlsen Lange Stiftelsen.

Se film fra den smukke park på Gammel Kjøgegaard, der rummer en af landets største samlinger af rododendron, her.

Du kan kun deltage i rundvisningen med billet. Billetpris for rundvisning per person er 85 kr. (evt. ledige pladser sælges på dagen via MobilePay).

OBS! De sidste to rundvisninger denne dag kl. 16.00 og kl. 17.00 sælges som en kombi-billet med aftenmusikprogrammet i teltet med musik af Anders Ørsger, talks med Peter Aalbæk og borgmester Marie Stærke samt ikke mindst fællessang med Katrine Muff.

SE HELE PROGRAMMET TIL GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL HER



Praktisk info

Mødested: Ved trappen foran hovedhuset til Gammel Kjøgegaard.
Nummer
46242912 - Kl. 14.00: Rundvisning i hovedbygning på Gammel Kjøgegaard
Første mødegang
lørdag den 07.09.24 kl. 14:00 - 14:45
Undervisere
Adresse

Gl. Kjøgegaard, Ølbyvej, 4600 Køge

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 85,00
lørdag den 07.09.24

Kl. 14:00 - 14:45

Peter Collet

Ølbyvej, 4600 (Hovedbygningen)

Se på kort