VELKOMMEN TIL GRUNDVIGS KULTURFESTIVAL 2021

Lørdag den 11. september 2021, kl. 10-21 på Gammel Kjøgegaard


Den 11. september 2021 inviterer vi igen til Grundtvigs Kulturfestival, der skal være med til at sætte fokus på Grundtvigs liv og virke. Grundtvig har haft en kæmpe betydning for Danmark - ved hans måde at tænke frihed, læring, folkeoplysning og kvindesyn på. Mange kender også Grundtvig fra hans mange sange og salmer. Grundtvig ligger begravet på Claras Kirkegård på Åsen, der hører til Gammel Kjøgegaard. Her ligger han sammen med to af hans hustruer, hvoraf den ene, Marie Toft, var datter af familien på Gammel Kjøgegaard.

GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL 2021 byder på en række spændende aktiviteter i løbet af dagen og slutter med en samtalesalon i det store telt mellem Katrine Frøkjær Baunvig, der er leder af Center for Grundtvigforskning på Aarhus Universitet og multikunstneren Jim Lyngvild. Anledningen er en ny salmebog med Grundtvigs salmer, der er illustreret af Jim Lyngvild, der er med til at udfolde Grundtvigs vilde billedsprog. 

Grundtvigs talenter var mange og han havde en stor appetit på livet og kærligheden - hvor han nåede at være gift tre gange og fik sit sidste barn som 75-årig. Grundtvig var således en farverig og kontroversiel skikkelse med et passioneret følelsesliv, som provokerede sine samtidige fæller i dansk ånds- og samfundsliv.

Sammen med en nutidig provokatør, multikunstneren Jim Lyngvild, sætter Grundtvigs Kulturfestival 2021 fokus på fortællekunsten i Grundtvigs omfattende produktion af sange og salmer. I et samarbejde med Center for Grundtvigforskning ved Aahus Universitet arbejder Jim Lyngvild netop nu på en illustreret Grundtvig-salmebog, som skal sætte billeder til Grundtvigs frodige og vilde billedsprog. Grundtvig brugte nemlig en billedrig fortællestil i sine salmer for at oplyse folket om det kristne budskab.

Jim Lyngvild tager flere af disse (store) foto-illustrationer med på dagen, hvor de kan opleves i en særudstilling i Gammel Kjøgegaards private bibliotek. Det koster 50 kr. at se udstillingen, og der kan købes billet på dagen med MobilePay.

Til Grundtvigs Kulturfestival kan du også opleve rundvisninger i Gammel Kjøgegaards smukke hovedbygning, vandretur ud igennem skoven til Claras Kirkegaard, hvor Grundtvig ligger begravet. I dagens anledning er der åbent til Claras Kirkegård med mulighed for kig ind i krypten til Grundtvigs store egetræskiste.

Dagen vil desuden byde på aktiviteter i teltet med Grundtvig-temaer, familieaktiviteter i Grundtvigs ånd, pop up musik inspireret af Grundtvigs sange og salmer.

Til næste år - i 2022 - er det 150 år siden, at Grundtvig døde. I den anledning vil der foregå mange ting rundt om i Danmark for at markere dagen og Grundtvigs store betydning for dansk kultur. Vi er også allerede i gang med planlægning af aktiviteter til GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL i 2022.

Se program og book billet her til de arrangementer, der skal betales for.

..............................................................................

Initiativtagere til GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL:

Støtte til GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL 2021:

Vi har har med taknemmelighed modtaget støtte og/eller arbejdskraft fra:

  • LOF Kursuscenter Øst
  • Connect Køge
  • Carlsen Lange Stiftelsen
  • Sparnord
  • Nordea