• fullName
    Lykke Friis - Foredagsholder Mandagstræf efterår 2024

    Lykke Friis er direktør for Tænketanken EUROPA. Hun er ph.d. i statskundskab fra Københavns Universitet (1997), cand.scient.pol. (Københavns Universitet) og Master i European Studies fra London School of Economics.

    Forskningsmæssigt har Lykke Friis særligt fokus på EU’s globale placering og Tysklands rolle i Europa. Siden sin ph.d.-afhandling om østudvidelsen har hun beskæftiget sig intensivt med udviklingen i Central- og Østeuropa.

    Lykke Friis har altid haft Europa som omdrejningspunkt for sit virke. Først som forsker, seniorforsker og forskningschef på Dansk Udenrigspolitisk Institut, siden som europapolitisk chef i Dansk Industri efterfulgt af to perioder som prorektor for Københavns Universitet. Tiden som prorektor blev afbrudt af fire år i politik, hvor hun var klima-, energi- og ligestillingsminister og siden Europaordfører for Venstre.

    Hun er flere gange blev udpeget til fora i EU. I 2007 blev hun udpeget af stats- og regeringschefer som ”vismand” for EUs refleksionsgruppe. Lige umiddelbart inden hun blev direktør for tænketanken, var hun Tysklandskorrespondent for Berlingske Tidende.

    Hendes tre seneste bøger er ”Tårernes Europa”, Forlaget 28B, 2022, "Håbets Europa. 1989 i 89 billeder", GAD, 2019 og "En Kuffert i Berlin, Rejse i Angela Merkels Tyskland", Gyldendal, 2018.

    Udover at være direktør for Tænketanken er Lykke Friis Co-Chair for European Council on Foreign Relations, Præsident for Kræftens Bekæmpelse og medlem af bestyrelsen for Team Danmark og Thylander Gruppen. Endelig er hun medlem af DBUs landsholdskomite.

  • fullName
    Foredragsholder Mandagstræf efterår 2024

    Kasper Købke er prisbelønnet billedkunstner og en yderst erfaren foredragsholder. Han er en super levende og nærværende fortæller – og en gudsbenådet formidler – ikke ifølge ham selv – men ifølge dem, der har oplevet ham. Kaspers foredrag tager udgangspunkt i hans historiske kunstværker & udsmykninger, kunstneriske projekter i både ind- og udland og hans kunstneriske familiebaggrund, der strækker sig helt tilbage til guldalderen. Men de bygger også på hans professionelle erfaring gennem de sidste 16 år.

    Som medlem af Billedkunstnernes Forbund er Købke en aktiv del af kunstscenen, hvor han siden 2007 har arbejdet fuld tid med sit professionelle virke.

    Købke blev kåret til Årets Kunsttalent 2010 i Danmark, har afholdt soloudstilling på Art Copenhagen 2010 i Forum og har tegnet værker, der hænger i bl.a. Schweiz, Norge, Holland og Washington DC.

    Købkes bidrag til Elephant Parade i 2011 blev bortauktioneret i top 5 af de i alt 103 kunst-elefanter. Samme år var dokumentarfilmen Drawings from the Desert en integreret del af Louisianas LIVING-udstilling; en dokumentarfilm, der fulgte Købkes udfordrende tegneproces på Burning Man i Nevadas ørken.

  • fullName
    Foredragsholder Mandagstræf efterår 2024

    Erik Sommer, født 1948, er uddannet musikpædagog fra Det kgl. Musikkonservatorium og var i 16 år ansat som lektor i musik ved Nr. Nissum Seminarium. Inden da var han højskolelærer på hhv. Silkeborg Højskole og Danebod Højskole igennem i alt 12 år. Fra 2005 til 2010 var han forstander på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum. Han har endvidere en organistuddannelse (PO) fra Vestervig Kirkemusikskole.

    Erik Sommer er en meget efterspurgt foredragsholder med fortælling og sang samt instruktør ved korstævner for både voksne og børn og ved undervisning og kurser for musiklærere.

    Erik Sommer har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier til både voksne og børn. Heraf er en del blevet optaget i højskolesangbogen og i den nye salmebog. Hans arbejde omfatter også mange udgivelser med korsatser og metodik for både børn og voksne.

    Som påskønnelse for hans mangeårige arbejde med musik og undervisning har han modtaget Nutzhorns Legat, Ringkøbing Amts Musikpris, Den Folkelige Sangs pris og senest Kristeligt Dagblads Kulturpris.

  • fullName
    Foredragsholder Mandagstræf efterår 2024

    Ole har markeret sig som en fremtrædende forfatter med værker, der spænder fra dybdegående biografier om danske kulturpersonligheder som Dirch Passer og Ulf Pilgaard til nøglefigurer i erhvervslivet. Han opnåede også succes med bestsellerne “Ærligt talt!” og “Færdig”, skrevet i samarbejde med håndboldspilleren Joachim Boldsen.

    Siden 2010 har Ole fokuseret på den massive udvandring af 300.000 danskere til Amerika fra 1850 til 1920. Hans arbejde resulterede i “Rejsen til Amerika” serien, som blev filmatiseret til en dokumentarserie på Danmarks Radio. Senest har han udgivet “One Dollar Man”, der fortæller historien om William S. Knudsen, fra cykelsmed i Danmark til chef for General Motors og Roosevelts rådgiver under Anden Verdenskrig.

    Oles forfatterskab er præget af en evne til at formidle komplekse historier med indsigt, hvilket ikke bare har beriget den danske litterære scene, men også kastet lys over de historiske forbindelser mellem Danmark og USA.

  • fullName
    Foredragsholdere Mandagstræf efterår 2024

    Janni Pedersen og Kim Faber er ikke kun et ægtepar, men også et dynamisk krimiforfatterpar, hvis fælles passion for storytelling og dybdegående journalistik har resulteret i en fængslende krimiserie, der har fanget læsernes opmærksomhed verden over. Deres forfatterskab blev tændt en februar-aften i 2018 over en tallerken spaghetti i deres hyggelige lejlighed på Nørrebro, da Kim, en erfaren journalist ved Politiken, delte sin vision om en krimikarakter med Janni, og hun uden tøven sprang med på ideen.

    Med Jannis indgående viden om politiarbejde, retssager og terrorbekæmpelse, sammenholdt med Kims talent for fortællende journalistik, har parret skabt en serie, der ikke blot skildrer kriminalgåder, men også udforsker de komplekse lag af menneskelig psykologi og interaktion. Deres bøger, “Vinterland” (2019), “Satans Sommer” (2020), “Kvæler” (2021) og “Skyggeriget” (2022), er ikke kun spændende læsning; de er vinduer til en verden, hvor virkelighed og fiktion smelter sammen og skaber fortællinger, der er både tankevækkende og dybt medrivende.

    Som foredragsholdere deler Janni og Kim generøst ud af deres erfaringer med at arbejde i grænselandet mellem virkelighed og fiktion, og hvordan de, som par, balancerer det krævende arbejde med at skrive og leve sammen. Deres foredrag er en unik mulighed for at få indblik i deres kreative proces, de udfordringer og glæder, der følger med at skrive sammen, og den dybe dedikation, de begge lægger i hvert enkelt ord, de skriver. Med bøger solgt i 10 lande er deres historier ikke bare læst; de er oplevet og elsket.

  • fullName
    Foredragsholder Mandagstræf efterår 2024

    Niels Bjerre-Poulsens foredrag inviterer dig ind i det fascinerende univers af amerikansk historie, politik og kultur. Som anerkendt historiker med en ph.d.-grad i amerikansk historie fra University of California, og som lektor på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, har Niels tilegnet sig en enestående viden og erfaring inden for sit felt. Gennem de sidste 25 år har han fordybet sig i amerikansk historie og samfundsforhold og har bidraget til en bred vifte af bøger og artikler, der udforsker denne tematik.

    Niels Bjerre-Poulsen er historiker med en ph.d.-grad i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara. Han er lektor på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, og har de sidste 25 år skrevet en lang række bøger og artikler om amerikansk historie, og samfundsforhold i USA. Igennem to årtier har han også hyppigt analyseret og kommenteret amerikansk politik og kultur i de danske medier, ligesom han har været en flittig foredragsholder indenfor amerikansk historie, politik og kultur. Niels blev i 2015 tildelt Syddansk Universitets forskningsformidlingspris for sin formidling af amerikansk politik, og i 2018 blev han af universitetet indstillet til Forskningsministeriets formidlingspris.

    Hans bog “Vietnamkrigen; En International Historie, 1945-1975” fik fremragende anmeldelser, og blandt andet er blevet kaldt ”et moderne hovedværk” (Jyllandsposten), ”en sand tour de force”, ”et mesterligt værk” (Politiken)”. Bogen blev samme år nomineret til ”Årets Historiebog” og ”Læsernes Bogpris”. Den blev i 2017 tildelt ”Sven Henningsen-prisen” af Selskabet for Samtidshistorisk Forskning. Niels’ to seneste bøger er “USA’s Historie”, med Erling Bjøl, samt “USA; Kampen om Magten fra Washington til Trump”.

  • fullName
    Foredragsholder Mandagstræf efterår 2024

    Tamra Rosanes en vaskeægte country-dronning. Med sine amerikanske rødder og masser af Nashvilleinspiration er hun indbegrebet af country og folkemusik, som vi kender og elsker det. Hun er oprindeligt uddannet talepædagog og hendes liv kunne sikkert være blevet helt anderledes. Men som 20-årig ville skæbnen (og kærligheden), at hun flyttede fra en forstad i New York helt til København. Det var lidt af et kulturchok!

    Amerikansk/danske sanger Tamra Rosanes, som siden 70’erne har underholdt i alle afkroge af den danske countryscene byder på skønne fortællinger fra den prisvindende country-dronning, som på grund af sine amerikanske rødder har et kæmpe indblik i alle countrymusikkens aspekter.
  • fullName
    Foredragsholder Mandagstræf efterår 2024

    Få et unikt indblik i Kongeskibets historie og betydning for monarkiet

    Kommandør Peter Schinkel Stamp har siden februar 2019 været Hendes Majestæt Dronningens Jagtkaptajn og chef for Kongeskibet Dannebrog. Fra 14.januar 2024 blev Peter Kongens Jagtkaptajn, da tronskiftet trådte i kraft. Peter har gjort tjeneste i Søværnet i mere end 40 år og har haft en spændende og varieret karriere, som bl.a. har omfattet internationale udsendelser, en række chefstillinger til søs og til lands, og som adjudant for Hendes Majestæt Dronningen. 

    Oplev Peter fortælle om spændende historier om besætningen, arbejdet på skibet og ikke mindst de mange opgaver, der skal løses. Foredraget er fyldt med underholdende og personlige anekdoter, samt oplevelser fra arbejdet på Dannebrog. Peter viser desuden flotte billeder og videoklip fra skibet, så man næsten føler, at man er med ombord.

  • fullName
    Foredragsholder Mandagstræf efterår 2024

    Mette Frisk, født i 1977, er en dansk journalist, tv-vært, tv-tilrettelægger og forfatter.

    Frisk er uddannet fra Center for Journalistik, Syddansk Universitet. Siden 2003 har hun været ansat hos DR, hvor hun har arbejdet på TV Avisen, Kontant, Magasinet Søndag og P1 Morgen.

    Mette Frisk er blandt andet kendt som den populære vært for en række tv-programmer, herunder ”Forsvundne arvinger”, ”Sporløs”, ”Aftenshowet” og ”Madmagasinet – Bitz og Frisk”.

    Med en omfattende karriere som tilrettelægger på både radio og tv har hun stået bag produktionen af blandt andet P1-podcasten ”Den sandsynlige morder” og de prisvindende tv-dokumentarer ”Rugemor til salg” og ”De forvundne babyer”.

    Mette Frisk har desuden forfattet bogen ”Syv sunde vaner – en guide gennem fødevarejunglen”.

LOF Mandagstræf - 9 foredrag i Slagelse Musikhus

Hør og oplev 9 forskellige og spændende foredragsholdere


Se hele programmet her.
TILMELDING NEDERST PÅ SIDEN.

I LOF Slagelse-Korsør-Skælskør har vi i mere end 17 år udbudt den populære foredragsrække ”Mandagstræf” to gange om året. Foredragsrækken er på 9 foredrag med en bred vifte af både kendte foredragsholdere og knap så kendte foredragsholdere, der inspirerer med spændende og interessante emner. Programmet har fokus på temaer som kultur, politik, rejser, livsfortællinger og meget meget andet. Vi tager gerne imod input fra tidligere deltagere, når vi sammensætter næste sæsons program.

Der er en lille pause med kaffe. 

Frokost efter foredrag
Efter foredraget er der mulighed for at få noget lækkert at spise til en god pris på en række af byens mange Caféer – ordningen hedder ”Frokost efter foredrag”. Når du tilmelder dig Mandagstræf, får du udleveret et adgangskort og et tilbudskort ”Frokost efter foredrag", som samtidig giver dig rabat mellem 10-25% på bespisning - se mere her.

Tilmed dig og dine nærmeste til Mandagstræf og nyd mandag formiddag med inspiration fra spændende og alsidige foredragsholdere, og slut af med en lækker frokost til en god pris, mens I drøfter foredraget.

I efterårssæsonen 2024 afholdes Mandagstræf i Slagelse Musikhus - Søndre Stationsvej.

Har du spørgsmål vedrørende Mandagstræf, er du altid velkommen til at kontakte os og høre mere.

I LOF passer vi godt på hinanden:-) Bliv derfor hjemme, hvis du er syg.


Program efterår 2024:

Mandag d. 23. september:
Tamra Rosanes: "Når musikken åbner døre"

Mandag d. 30. september:
Ole Sønnichsen: "Dirch Passer - Kongen af komik"

Mandag d. 7. oktober:
Mette Frisk: "Sporløs og Forsvundet"

Mandag d. 21. oktober:
Lykke Friis: "Tårernes Europa"

Mandag d. 28. oktober:
Niels Bjerre-Poulsen: "Om USA og det amerikanske præsidentvalg"

Mandag d. 4. november:
Kasper Købke: "Mere end blot blyantstreger i Sydafrika"

Mandag d. 11. november:
Janni Pedersen og Kim Faber: "Bag om krimiforfatterparrets kreationer"

Mandag d. 18. november:
Peter Schinkel Stamp: "Livet på Kongeskibet Dannebrog"

Mandag d. 25. november:
Erik Sommer: "Tid til sang, og sange til tiden"



Se hele programmet her.

Praktisk info

Prisen for foredragsrækken på 9 foredrag er 1.200 kr.
Du kan stadig nå at være med, selvom Mandagstræf er startet. Prisen reduceres efter de antal gange, der er tilbage. Du betaler således kun for de resterende gange. Er du med fra starten, vil prisen pr. foredrag være billigst. Se prisen under tilmelding.

BEMÆRK: Adgangskort og rabatkortet "Frokost efter foredrag" bliver udleveret ved første foredrag.
Nummer
242001 - LOF Mandagstræf - 9 foredrag i Slagelse Musikhus
Første mødegang
mandag den 23.09.24 kl. 10:00 - 12:00
Adresse

Musikhuset, Sdr. Stationsvej 1-5, 4200 Slagelse ()

Se på kort

Mødegange
9
Pris
Almen
DKK 1200,00
mandag den 23.09.24

Kl. 10:00 - 12:00

Sdr. Stationsvej 1-5, 4200

Se på kort

mandag den 30.09.24

Kl. 10:00 - 12:00

Sdr. Stationsvej 1-5, 4200

Se på kort

mandag den 07.10.24

Kl. 10:00 - 12:00

Sdr. Stationsvej 1-5, 4200

Se på kort

mandag den 21.10.24

Kl. 10:00 - 12:00

Sdr. Stationsvej 1-5, 4200

Se på kort

mandag den 28.10.24

Kl. 10:00 - 12:00

Sdr. Stationsvej 1-5, 4200

Se på kort

mandag den 04.11.24

Kl. 10:00 - 12:00

Sdr. Stationsvej 1-5, 4200

Se på kort

mandag den 11.11.24

Kl. 10:00 - 12:00

Sdr. Stationsvej 1-5, 4200

Se på kort

mandag den 18.11.24

Kl. 10:00 - 12:00

Sdr. Stationsvej 1-5, 4200

Se på kort

mandag den 25.11.24

Kl. 10:00 - 12:00

Sdr. Stationsvej 1-5, 4200

Se på kort