• Lars Petersen

    Jeg er Cand. Mag i psykologi og filosofi fra RUC, færdig i år 2000. Jeg har en lang række certificeringer som coach, facilitator osv. Jeg har siden 2000 undervist på, højskole, gymnasium, seminarier, universitetet og i det private erhvervsliv. Jeg har en bred erfaring med at undervise folk i forskellige aldersgrupper, der er forskellige steder i livet. Og jeg elsker at undervise, åbne nye rum op for andre.

    Mine hovedområder er psykologi, filosofi og udvikling på alle områder. Jeg har gennem årene undervist, lavet kurser for folk, der har været med til at rykke grænser for, hvordan man også kan se sig selv og verden. Jeg har undervist i både teori og med udgangspunkt i menneskers egne liv og nysgerrighed.

Filosofi i hverdagen – hverdag i filosofien (LIGE UGER)

- En opdagelsesrejse i dit eget liv

Hvad kan vi lære af filosofien og hvordan kan vi bruge den i vores hverdag?

Dette kursus tilbyder dig nogle redskaber til at kunne udforske og se dit liv på nye måder. Redskaberne er i form af grundspørgsmål hentet fra filosofien, udfoldet i psykologien og udforsket gennem refleksioner over vores egne liv. Det hele foregår i en fortællende form, hvor vi sammen trækker livets helt store spørgsmål ned, og gør dem anvendelige i vores dagligdag.

Hver kursusgang tager udgangspunkt i et af de fundamentale filosofiske spørgsmål som;
- Hvorfor er vi her?
- Hvad er vores formål?
- Hvordan lever vi bedst vores liv?
- Hvad vil vi gerne huskes for?
- Hvad er et godt liv?

Formålet med kurset er at få ny viden, som du kan se og forstå dit eget liv i lyset af. Du kommer til at stifte bekendtskab med de filosofiske temaer, på en let og sjov måde, samtidig med at du får nogle redskaber til at overveje eller genoverveje dit eget liv.

De filosofiske spørgsmål introduceres på en lettilgængelig måde og oversættes til vores egne liv. Målet er både, at få en lettere indsigt og viden om filosofiens temaer samtidig med, at de bliver gjort anvendelige i vores egne liv. Vi kommer derfor til, at arbejde lidt med hvad psykologien kan byde ind med på disse spørgsmål og slutter kursusgangene med vores egne refleksioner. Der kommer til at være lidt øvelser, delinger og diskussioner undervejs.

Kurset er for alle og kræver ingen specielle forudsætninger, ud over nysgerrighed og lysten til at blive klogere på sig selv og verden.


Lidt om underviseren:
Mit navn er Lars Petersen.  Jeg er Cand. Mag i psykologi og filosofi fra RUC, færdig i år 2000. Jeg har en lang række certificeringer som coach, facilitator osv. Jeg har siden 2000 undervist på højskole, gymnasium, seminarier, universitetet og i det private erhvervsliv. Jeg har en bred erfaring med at undervise folk i forskellige aldersgrupper, der er forskellige steder i livet. Og jeg elsker at undervise og åbne nye rum op for andre.

Mine hovedområder er psykologi, filosofi og udvikling på alle områder. Jeg har gennem årene undervist, lavet kurser for folk, der har været med til at rykke grænser for, hvordan man også kan se sig selv og verden. Jeg har undervist i både teori og med udgangspunkt i menneskers egne liv og nysgerrighed. På vores kursus i LOF vil jeg forene begge disse dimensioner på en let, uhøjtidelig, sjov, givende og nærværende måde.

Praktisk info

OBS! Kurset kører 6 gange, hveranden uge i ulige uger. Der er efterårsferige i uge 42.

Tag gerne noget med at drikke og evt. en snack.

OBS! Kurset kører også i Ringsted i ULIGE uger, hvis det passer dig bedre.
Nummer
40242316 - Filosofi i hverdagen – hverdag i filosofien (LIGE UGER)
Første mødegang
onsdag den 04.09.24 kl. 18:30 - 22:00
Undervisere
Adresse

Kildegården - Oplysningens Hus,

Se på kort

Mødegange
6
Pris
Almen
DKK 1416,00
onsdag den 04.09.24

Kl. 18:30 - 22:00

Lars Petersen

onsdag den 18.09.24

Kl. 18:30 - 22:00

Lars Petersen

onsdag den 02.10.24

Kl. 18:30 - 22:00

Lars Petersen

onsdag den 30.10.24

Kl. 18:30 - 22:00

Lars Petersen

onsdag den 13.11.24

Kl. 18:30 - 22:00

Lars Petersen

onsdag den 27.11.24

Kl. 18:30 - 22:00

Lars Petersen