• Ove Korsgaard
    Ove Korsgaard (født 1942) er en dansk lærer, forfatter og professor emeritus i pædagogik på Aarhus Universitet. Han har særligt forsket i folkehøjskoler og demokrati. Han sidder, sammen med Marie Stærke, borgmester i Køge, i bestyrelsen på Center for Grundtvigforskning på Aarhus Universitet. Ove Korsgaard bor desuden i Køge.

    Ove Korsgaard er bl.a. forfatter til denne introduktion til Grundtvig:


Professor Ove Korsgaard - foredrag om godsejer og kupmager Hans Rasmussen Carlsen

- en del af Grundtvigs Kulturfestival 2024



I anledning af GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL 2024 kan du også høre om de mennesker, der har levet og boet i den smukke hovedbygning til Gammel Kjøgegaard, der allerede i senmiddelalderen var kendt som hovedgård og igennem tiderne har været ejet af flere danske adelsslægter. Læs mere om Gammel Kjøgegaard.

12.00-12.45 kan du høre foredrag med professor Ove Korsgaard, der fortæller om godsejer Hans Rasmussen Carlsen, i teltet på plænen ved Gl. Køgegaard.

Carlsen er mærkelig nok fuldstændig glemt i dag. For han var en fremtrædende politiker i midten af 1800-tallet med relationer til såvel det svenske kongehus som den tyske kansler Bismarck. Carlsen var endvidere ivrig skandinavist og tilsyneladende indblandet i kupplaner mod den danske konge i 1864. Og så var han godsejer og grundtvigianer.

Ove Korsgaard udgiver den 3. september en ny bog om Grundtvig, hvor i Hans Rasmussen Carlsen omtales. Mere om dette senere.

Hvis der er ledige billetter, bliver de solgt på dagen via MobilePay.

SE HELE PROGRAMMET TIL GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL HER



Nummer
46242920 - Professor Ove Korsgaard - foredrag om godsejer og kupmager Hans Rasmussen Carlsen
Første mødegang
lørdag den 07.09.24 kl. 12:00 - 12:45
Undervisere
Adresse

Gl. Kjøgegaard, Ølbyvej, 4600 Køge

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 75,00
lørdag den 07.09.24

Kl. 12:00 - 12:45

Ove Korsgaard

Ølbyvej, 4600 (Det store telt)

Se på kort