• Lone Kølle Martinsen
    Lone Kølle Martinsen var i flere år ansat på Center for Grundtvigforskning på Aarhus Universitet, men er i dag forskningschef på Frederiksborg Slot - Nationalhistorisk Museum i Hillerød. Martinsen medvirker i en del formidlingsarbejde, og har senest deltaget som ekspert i serien Grundtvig, der blev sendt på DR i foråret 2024.

Grundtvig og kvinderne - foredrag m/ historiker Lone Kølle Martinsen

- en del af Grundtvigs Kulturfestival 2024



GRUNDTVIG OG KVINDERNE 

Kl. 16.00-16.45 kan du i det store telt høre foredrag med forsker og historiker Lone Kølle Martinsen, der for nylig har medvirket som ekspert i DRs store programserie om Grundtvig.

Lone Kølle Martinsen vil fortælle om flere ukendte grundtvigianske kvinder, på hvem Grundtvig satte et markant aftryk. Hvad var det, at kvinderne faldt for hos Grundtvig og i grundtvigianismen? Og hvorfor er det vigtigt at få disse kvinder frem i lyset i dag? Udover Grundtvigs anden hustru, Marie Toft fra Gl. Kjøgegaard, så skal vi bl.a. høre om lægprædikanten Skov-Kirsten fra Vendsyssel, kvindesagsforkæmperen Mathilde Fibiger fra København og kunstnerhustruen Cathrine Jensen fra Haderslev.

Martinsen var i flere år ansat som forsker på Center for Grundtvigforskning på Aarhus Universitet, men er i dag forskningschef på Frederiksborg Slot - Nationalhistorisk Museum i Hillerød. Martinsen medvirker i en del formidlingsarbejde, og har senest deltaget som ekspert i serien om Grundtvig, der blev sendt på DR i foråret 2024.
...

Hvis der er ledige billetter, bliver de solgt på dagen via MobilePay.

SE HELE PROGRAMMET TIL GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL HER


Nummer
46242921 - Grundtvig og kvinderne - foredrag m/ historiker Lone Kølle Martinsen
Første mødegang
lørdag den 07.09.24 kl. 16:00 - 16:45
Undervisere
Adresse

Gl. Kjøgegaard, Ølbyvej, 4600 Køge

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 75,00
lørdag den 07.09.24

Kl. 16:00 - 16:45

Lone Kølle Martinsen

Ølbyvej, 4600 (Det store telt)

Se på kort