• Ditte Hørmark

    Ditte Hørmark, har i 25 år beskæftiget sig med fysisk træning samt naturlig- og fri bevægelse, dans og yoga. Ditte har erfaring med undervisning af både børn, unge, voksne og ældre. Udover at undervise i LOF har Ditte egen virksomhed, hvor hun tilbyder terapi og kurser.

    Tidligere har Ditte også virket som kursusleder i teambuildingsbranchen, bl.a. for Novo Nordisk, Mærsk samt diverse kommuner og institutioner. Som skuespiller har Ditte desuden turneret med showteateret "Nova Exit" og børneteateret ”I Guder”. Privat bor Ditte i Køge med sin kæreste og datter.

    Uddannelse/r:
    Psykomotorisk terapeut, professionsbachelor fra UCC i Kbh.
    Krops- og psykoterapeut, 2-årig efteruddannelse.
    International Certificeret Coach, Sansetræner og Mindfulness-instruktør.
    Uddannet skuespiller i London.

Yoga i naturen i april-juni., Køge Marina, m/ Ditte Hørmark

- yoga i naturen kan noget helt særligt

Yoga i naturen kan noget helt særligt, og mine tidligere deltager er vilde med det. Når du dyrker yoga i naturen får du meget foræret. Bare det at opholde sig i naturen har en healende virkning. Det skaber en indre balance i krop og sind, minimerer stress og styrker immunforsvaret.

Gennem yogaen får du kontakt til dig selv, din krop, dit sind og dit åndedræt. Når du så samtidig er i kontakt med naturen, mærker solen, bølgernes brusen og den friske luft, ja, så er kroppen bare tilfreds, sindet roligt og ingen ting kan vælte dig. Det er som en lille spire af indre lykke og ro. Mange oplever at små skavanker som ondt i ryggen, skuldrene eller nakken mindskes eller helt forsvinder. Kroppen får det bare bedre, bliver stærkere og mere smidig. Samtidig får du bedre balance, mere overskud, bedre søvn og større bevægelsesfrihed. Det giver også den jordforbindelse, der skal til for at bevare et roligt og afslappet overblik. Kombinerer du naturen med yogaen er det dobbelt op - og alle de gode virkninger kan du tage med dig hjem i din hverdag.

Mange spørger mig:

Om det ikke er koldt?
Og nej, det er ikke koldt, fordi vi laver en yogapraksis der generere varme og blodomløb i hele kroppen,- og fordi du hurtigt lærer at klæde dig på til vejret.

Hvad så når det regner?
Vi laver yoga i alt slags vejr, og det er helt fantastisk, - selv når det regner (eller sner om vinteren). Det kan være svært at komme afsted hjemmefra når det regner, men du fortryder aldrig, at du er kommet. For det ER bare skønt at lave yoga i naturen, - selv når det regner. Når du oplever at regnen ikke længere kan stoppe dig fra at gøre noget godt og nydelsesfuldt for dig selv, ja, så kan små eller store forhindringer i hverdagen heller ikke stoppe dig. Desuden har vi adgang til et halvtag, vi kan være under, når det regner. 😊

Hvordan ved jeg om yoga i naturen er noget for mig?
Hvis du kan li´ yoga og du kan li´ naturen, så er der stor chance for at yoga i naturen er noget for dig. Og lige nu har du muligheden for at afprøve det i et kortere forløb på 4 gange i juni. Herefter kan du gentilmelde dig holdet, som forsætter med 4 gange i august. Yoga i naturen er for mænd såvel som kvinder, nybegyndere som øvede og alle slags kroppe kan være med. Du behøver ikke andre forudsætninger end dem du allerede har.

Hvor mødes vi første gang?
Dagen før vi mødes, modtager du både sms og mail med en google-henvisning og udførelig billede-beskrivelse af vores første mødested på stranden eller Marinaen. Der er også et telefonnummer, du kan ringe til. Det afhænger nemlig af vinden og vejret, hvor vi mødes. Lige nu har vi fire forskellige steder som er gode i forskelligt vejr. Så tjek en ekstra gang, om du har skrevet den rigtige mail og telefonnummer i tilmeldingen. 

Hvad får jeg i naturen, som jeg ikke får indenfor?
Ud over naturens og yogaens healende virkninger, får du også mange enestående oplevelser, fordi naturen hele tiden forandrer sig. Med lys i øjnene fortæller mine deltagere stadig om yoga under nattehimmels mange stjerner, om iskrystallerne og vandets smukke genspejlet, om stilheden og det fredfyldte i bare at være. Eller om dengang i silende regn, hvor vi bare grinede, og havde det så sjovt, og hvor de fleste blev overraskede over, hvor rart og givende det var for dem.

Hvad med de andre mennesker i naturen, der kigger på os når vi lave yoga? Det er jo et offentligt rum!
Det er min erfaring, at folk ikke kigger. De ser os måske i det de går forbi, men de kigger ikke. Generelt er de andre folk meget diskrete og venlige og i gang med deres eget. Nogle af mine deltagere fortæller, at de i starten var generte og følte det lidt grænseoverskridende, at skulle praktisere yoga i det offentlige rum, men at de hurtigt glemmer at være generte, når først vi er i gang. Der sker fordi vi på ”magisk vis” skaber vores egen lille verden, hvor vi kun er opmærksomme på yogaen, naturen og hinanden. De andre mennesker forsvinder fra vores bevidsthed og bliver ubetydelige, og det er faktisk en rigtig rar fornemmelse.

Nogle få folk kommer tættere på, fordi de bliver inspireret og vil høre om mulighederne for at starte på holdet. Af og til er der også andre grupper og enkeltpersoner, der træner i naturen, særligt når vi er på marinaen eller ved stranden.

Kom i behageligt tøj som passer til vejret. Medbring yogamåtte og et til to tæpper. Har du selv et yogabælte og/eller to yoga blokke, så medbring også det, ellers kan du låne bælte og blokke af mig.

Hvad har andre sagt om udendørs yoga med Ditte:

”Ved udendørs yoga får man på en eller anden måde ro i sindet. Det at mærke og høre naturen samtidig med, at man laver yoga er skønt og giver god energi og godt humør. Før jeg startede havde jeg lidt svært ved at forestille mig, hvordan det kunne lade sig gøre i det fri, men jeg må sige, at det giver noget helt andet at være ude i den friske luft under åben himmel. Ditte er god til, at vi får rørt hele kroppen og hun har et dejligt roligt stemmeleje og et venligt og imødekommende sind, og er en behagelig instruktør”.

”Jeg synes det er dejligt at være ude og opleve naturen. Udendørs yoga giver mig velvære og løft af krop og sjæl. Det er super dejligt, at være ude og mærke naturen - vejret - høre lydene - fuglefløjt - vindens susen - solens magt - duftene fra træer og blomster. Ditte er en fantastisk yogalærer - hun er en meget empatisk person- hendes udstråling og humør smitter og man får et løft som holder flere dage. Hun skaber god stemning på holdet”.


Nummer
46241406 - Yoga i naturen i april-juni., Køge Marina, m/ Ditte Hørmark
Første mødegang
mandag den 08.04.24 kl. 17:30 - 19:00
Undervisere
Adresse

Køge Nordstrand/Marinaen, Bådehavnen v/ p-plads, 4600 Køge

Se på kort

Mødegange
10
Ny pris (hold er startet)
Almen
DKK 798,00 1140,00
mandag den 08.04.24
Er blevet afholdt
mandag den 15.04.24
Er blevet afholdt
mandag den 22.04.24
Er blevet afholdt
mandag den 29.04.24

Kl. 17:30 - 19:00

Ditte Hørmark

Bådehavnen v/ p-plads, 4600 (Marinaområdet/stranden)

Se på kort

mandag den 06.05.24

Kl. 17:30 - 19:00

Ditte Hørmark

Bådehavnen v/ p-plads, 4600 (Marinaområdet/stranden)

Se på kort

mandag den 13.05.24

Kl. 17:30 - 19:00

Ditte Hørmark

Bådehavnen v/ p-plads, 4600 (Marinaområdet/stranden)

Se på kort

mandag den 27.05.24

Kl. 17:30 - 19:00

Ditte Hørmark

Bådehavnen v/ p-plads, 4600 (Marinaområdet/stranden)

Se på kort

mandag den 03.06.24

Kl. 17:30 - 19:00

Ditte Hørmark

Bådehavnen v/ p-plads, 4600 (Marinaområdet/stranden)

Se på kort

mandag den 10.06.24

Kl. 17:30 - 19:00

Ditte Hørmark

Bådehavnen v/ p-plads, 4600 (Marinaområdet/stranden)

Se på kort

mandag den 17.06.24

Kl. 17:30 - 19:00

Ditte Hørmark

Bådehavnen v/ p-plads, 4600 (Marinaområdet/stranden)

Se på kort