• Jesper Wung-Sung

    Jesper Wung-Sung er en dansk forfatter og foredragsholder. Han modtog De Gyldne Laurbær 2017 for sin slægtsroman En anden gren. Jesper Wung-Sung blev student fra Svendborg Gymnasium i 1992 og har senere studeret litteratur, engelsk og dansk på Københavns Universitet. Jesper Wung-Sung må høre til blandt Danmarks mest produktive forfattere. Forfatterskabet omfatter efterhånden en lang række af novellesamlinger og romaner samt adskillige børne- og ungdomsbøger. Fælles for de mange og forskelligartede bøger er fortælleglæden, en humor og fintfølende realisme. Med et særligt sprogligt gehør og stor indlevelse bringer han læseren tæt på det menneskelige drama, senest i romanen ”Hans Christian” (2024) om den unge H.C. Andersen. Læs mere om Jesper Wung-Sung HER.

Foredrag om 'Hans Christian' - H.C. Andersens barndom med Jesper Wung-Sung

- 'hvilket underligt barn' ... de voksne så hovedrystende og målløse til

Jesper Wung-Sung synes, at Hans Christian Andersens barndom var underbelyst - og besluttede sig at gøre noget ved det. 'Hans Christian' er historien om betydningen af hans barndom og opvækst i forhold til den H.C. Andersen, vi kender i dag.

I Jesper Wung-Sungs nye roman om H. C. Andersen får - eller tager - den store forfatter selv ordet. Vi følger Hans Christian fra da han bliver født i et lille hus i Odense i 1805 til han som 14-årig rejser den lange og trange vej til København i håbet om, at nogen dér vil opdage hans talent for at synge og optræde, så han kan opnå den storhed, han ved venter på ham ude i verden. Han er en grim ælling, plaget af tvivl og håbløshed, men samtidig løftet af sin ukuelige tro på, at verden vil ham det godt.
 
Jesper Wung-Sung har til romanen lånt et væld af citater fra H.C. Andersen, ligesom skrivestilen bruger særlige karakteristika fra hans skrift. Jo mere man ved om H.C. Andersens liv og forfatterskab, desto mere vil man genkende – men samtidig er romanen også en universel coming of age-historie: Et barn vokser op i provinsen, og snart er denne verden ikke stor nok, barnet er blevet et ungt menneske, der længes væk, og må rejse til den store by for at fødes på ny – som den skabning han nu vil være.
 
Og så selvfølgelig alligevel ikke et hvilket som helst barn: Dette er Hans Christian Andersen! Både i egen og andres bevidsthed så aparte – tårnhøj og kropumulig, til grin og alligevel altid på udkig efter en scene at optræde på – at det efterlader alle hovedrystende målløse: hvilket underligt barn!

Anmeldelser af romanen 'Hans Christian':
- 'Man kan ikke andet end at tro på alt, hvad man læser, i mesterlig biografisk roman om H.C Andersens barndom. Det er ganske vist!' Læs resten af anmeldelsen fra Jette Holmgaard Greibe HER.

- 'Myriader af bøger er udgivet om H.C. Andersen. Alligevel er netop denne værd at samle op'. Læs anmeldelsen af 'Hans Christian' i Berlingske HER.
................

Om H.C. Andersen:
H.C. Andersen er mest kendt for sine eventyr, men han har også skrevet romaner, digte, skuespil, rejseberetninger og selvbiografier. Tematisk kredser han om emner som social arv, identitet, skæbne og kærlighed – om ønsket om at høre til og blive anerkendt, uanset om hovedpersonen er en forvekslet svane i ”Den grimme ælling”, en skorstensfejer i ”Hyrdinden og skorstensfejeren” eller en ung kunstner i romanen ”Lykke-Peer”. H.C. Andersen har med sit universelle persongalleri formået at skabe et univers, der taler til læsere på tværs af tid, sted, sprog og kulturer. Læs mere om H.C. Andersen HER.

Jesper Wung-Sung youtube.png

Nummer
46241811 - Foredrag om 'Hans Christian' - H.C. Andersens barndom med Jesper Wung-Sung
Første mødegang
mandag den 29.04.24 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Teaterbygningen, Bag Haverne 1, 4600 Køge

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
mandag den 29.04.24

Kl. 19:00 - 21:00

Jesper Wung-Sung

Bag Haverne 1, 4600 (Den store sal)

Se på kort