Arne Bay Madsen

Jeg hedder Arne Bay Madsen, er 70 år og pensionist.
Siden 1998 har jeg levet delvist vegetarisk med hovedvægt på grønsager og linser eller bønner. Ret hurtigt fandt jeg det nemt at lave vegetarisk mad og få det til at smage godt ved at prøve krydderier og krydderurter af. Da jeg også selv har dyrket grønsager gennem årene, og fik krydderurter med i dyrkningen, og nu i en del år også bønner, har jeg jo næsten været selvforsynende med den del af min mad. 
I 2001-2002 gik jeg på kurser i alternativ kost hos Frede Damgård, for at få mere kendskab til madens betydning for sundhed og hvad man skal være opmærksom på som vegetar.
I 2001-2002 gennemførte jeg ligeledes studiet i anatomi, fysiologi og sygdomslære på niveau med sygeplejersker med eksamen. Senere bl.a. 2 moduler (med afsluttet eksamen) af den akademiske lederuddannelse.
Siden da har jeg fulgt med i de videnskabelige og andre undersøgelser, som har været offentliggjort om, hvad der egentlig er vigtigt for sundheden. En hel del er nu ændret i forhold til de forestillinger, man havde fra 1970-erne, hvor interessen for kostens betydning startede.
I forbindelse med de senere års snak om klima og bæredygtighed, kom ideen med at dele ud af mine erfaringer. Først lavede jeg en vejbod med de grønsager osv. som jeg dyrkede. Også de tørrede bønner blev en succes, da der kom en ”brugsanvisning” og en pose hjemmedyrkede krydderier med.
Nu kommer så dette grundkursus i nem, sund og velsmagende mad. Den mad vi skal lave, er jo min hverdagsmad, men de fleste vil nok opleve den ”mere festlig”. De gange jeg har lavet det til andre, har de været ret begejstrede.

Kontaktoplysninger