LOF Midtjylland - Aftenskole, kurser og foredrag
Vævervej 10C
LOF på FacebookBæredygtige madfællesskaber i Hadsten for seniorer
Kursusforløb
Kurset er 5 gange fra kl. 16.00 til 19.30. Der startes med et kort oplæg om enten kost eller motion. Dels af underviser Arne Bay Madsen, dels en fysioterapeut og en diætist hos Favrskov kommune. Der er god tid til snak og hygge på forløbet, da selve madlavningen tager ca. en time. Efter madlavning og spisning hjælpes vi ad med oprydning og runder af med evt. spørgsmål.
Maden som vi tilbereder, vil i størst muligt omfang være danske/lokale råvarer, og dermed også bæredygtig i forhold til klima og ressourcer. Hensigten er at inspirere til sundere spisevaner i din hverdag, ikke til at udelade kød.
1. kursusgang. Oplæg af Arne Bay Madsen om vigtige punkter angående kost i seniorlivet. Madlavningen vil mest handle om, hvordan man får mad til at smage godt, brug af krydderurter osv. Retten er Grønsagssuppe.
2. kursusgang. Oplæg af fysioterapeut fra Favrskov kommune om motion og gode øvelser til at holde kroppen sund. Dagens ret: vi laver gryderet med blandede grønsager og bønner. Der vil være flutes og kylling til.
3. kursusgang. Oplæg fra Arne Bay Madsen med fokus på madens indhold af vitaminer, mineraler og proteiner. Vi laver en grønsagsret med kål, bønner og forskellige sunde korn.
4. Kursusgang. Oplæg af diætist fra kommunen. Vi laver tærte og en proteinsnack. Denne gang med færdigprodukter af bønner og linser fra supermarkeder.
5. kursusgang. Afslutningsmiddag: kogt hamburgerryg med kartofler, løgsovs og grønsagsret. Eller lignende med godt indhold af grønsager.
Vi slutter af med en snak om evt. interesse for at fortsætte i et madfællesskab, hvor man for eksempel mødes et par gange om måneden og skiftes til at lave mad. Anne Meta Nielsen fra Frivillig Favrskov fortæller om mulighederne.
Kursusforløbet over 5 mødegange koster kr. 225,00 alt incl.
Favrskov Sundhedscenter, Hovvej 76, 8370 Hadsten