• Arne Bay Madsen
    Jeg hedder Arne Bay Madsen, er 70 år og pensionist.
    Siden 1998 har jeg levet delvist vegetarisk med hovedvægt på grønsager og linser eller bønner. Ret hurtigt fandt jeg det nemt at lave vegetarisk mad og få det til at smage godt ved at prøve krydderier og krydderurter af. Da jeg også selv har dyrket grønsager gennem årene, og fik krydderurter med i dyrkningen, og nu i en del år også bønner, har jeg jo næsten været selvforsynende med den del af min mad. 
    I 2001-2002 gik jeg på kurser i alternativ kost hos Frede Damgård, for at få mere kendskab til madens betydning for sundhed og hvad man skal være opmærksom på som vegetar.
    I 2001-2002 gennemførte jeg ligeledes studiet i anatomi, fysiologi og sygdomslære på niveau med sygeplejersker med eksamen. Senere bl.a. 2 moduler (med afsluttet eksamen) af den akademiske lederuddannelse.
    Siden da har jeg fulgt med i de videnskabelige og andre undersøgelser, som har været offentliggjort om, hvad der egentlig er vigtigt for sundheden. En hel del er nu ændret i forhold til de forestillinger, man havde fra 1970-erne, hvor interessen for kostens betydning startede.
    I forbindelse med de senere års snak om klima og bæredygtighed, kom ideen med at dele ud af mine erfaringer. Først lavede jeg en vejbod med de grønsager osv. som jeg dyrkede. Også de tørrede bønner blev en succes, da der kom en ”brugsanvisning” og en pose hjemmedyrkede krydderier med.
    Nu kommer så dette grundkursus i nem, sund og velsmagende mad. Den mad vi skal lave, er jo min hverdagsmad, men de fleste vil nok opleve den ”mere festlig”. De gange jeg har lavet det til andre, har de været ret begejstrede.

Informationsmøde: Bæredygtige madfællesskaber for seniorer

Nyhed – Senior spis sammen

- Kom med til Bæredygtige madfællesskaber i Hammel og Hadsten

Dette informationsmøde foregår i Hammel, onsdag den 05.02.2025 kl. 16.00-17.00.

Som overskriften antyder henvender dette forløb sig primært til alle seniorer i Favrskov kommune.

Formålet med forløbet er både at inspirere dig til at ændre din livsstil i en sundere retning og samtidig inspirere til, at danne nye vedvarende sociale netværk,

Dette forløb er baseret på en overkommelig forandring af livsstilen, da lidt mindre end 10.000 skridt og 6 stk. frugt/grønt om dagen også gør en forskel. Forløbet vil gerne vise, at det øger livskvaliteten, at bidrage til og deltage i nye fællesskaber.

Deltagerne får opskrifter m.m. på de retter vi laver. Opskrifter, hvor man så selv kan justere indhold af grønsager, efter hvilke grønsager man foretrækker

Omdrejningspunktet i kurset bliver, at man hver gang hygger sig med at lave og spise sundt mad sammen, og prøver nye sunde madvarer. Der vil være oplæg med råd til sundere kost, bevægelse m.m. dels fra undertegnede dels personale fra Favrskov kommune.

Livskvaliteten kan forbedres og bevares af en hensigtsmæssig livsstil, som vi gerne vil inspirere til.

Deltagerbetaling: kr. 225,00 i alt for alle 5 gange

LOF Midtjylland har søgt økonomiske midler til at gennemføre kurset og Favrskov Kommunes sundhedsafdeling bidrager med lokaler og sundhedspersonale til oplæg. Derfor er deltagerbetalingen kun for råvarer til madlavningen.

Informationsmødet er gratis og vi byder på en kop kaffe og kage.

Vel mødt

Praktisk info

Informationsmødet er gratis og vi byder på en kop kaffe.
Nummer
5178140 - Informationsmøde: Bæredygtige madfællesskaber for seniorer
Første mødegang
onsdag den 05.02.25 kl. 16:00 - 17:00
Undervisere
Adresse

Kultur og Sundhedscenter Inside, Dalvej 1, 8450 Hammel

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 0,00
onsdag den 05.02.25

Kl. 16:00 - 17:00

Arne Bay Madsen

Dalvej 1, 8450 (Aktivitetskøkkenet)

Se på kort