Viking, ran, ild og sværd

Foredrag med Jeanette Varberg

Viking, Ran, Ild og Sværd
Jeanette Varberg tager os denne aften med på en fantastisk rejse gennem Danmarkshistoriens mest fascinerende periode -  nemlig Vikingetiden. 
På baggrund af sit imponerende arbejde med bestseller-bogen Viking - Ran, ild og sværd, tager Jeanette Varberg os med gennem 800 års historie, fra Romerrigets fald til det første korstog. Vi skal bl.a. forbi datidens slagmarker, plyndringer og magtkampe, og vi skal stifte bekendtskab med de store konger, der samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender i dag. Du får svar på, hvilken rolle kvinderne spiller i historien, hvad de blodige krigere lavede, når ikke de plyndrede og myrdede, hvilken betydning Vikingetiden har for vores nutid og meget meget mere.
 
Jeanette Varberg udvider det, som normalt defineres som Vikingetiden, med 350 år. Hun fortæller med smittende passion om de lag, som nutidens arkæologiske udgravninger tilføjer historien om vores eventyrlystne forfædre. Videnskaben, arkæologien og vores historie står nemlig aldrig stille, og nye fund er hele tiden med til at sammenstykke et mere detaljeret billede af vikingernes verden.
 
Jeanette Varberg er arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet. Hun er kendt som en fantastisk formidler af arkæologiens fascinerende verden og er forfatter til flere bøger om vores forhistorie. Varberg kan ofte opleves i medierne med sine skarpe historiske vinkler på nutiden og er bl.a. ekspert i DRs store serie Historien om Danmark. I 2019 modtog Varberg Weekendavisens Litteraturpris for storværket Viking og har tidligere modtaget DRs store Rosenkjærpris for sin unikke evne til at formidle.

Foredraget er arrangeret i samarbjede med Silkeborg Bibliotek og AOF.
 
COVID-19:
Silkeborg Bibliotekerne overholder de gældende retningslinjer om afstand og hygiejne.
Brug den opstillede håndsprit ved indgangen når du ankommer samt i en evt. pause - og husk at holde afstand.
Føler du dig det mindste sløj henstiller vi til, at du bliver hjemme.
Sammen passer vi på os selv og hinanden.
Nummer
022900 - Viking, ran, ild og sværd
Første mødegang
torsdag den 12.11.20 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Kjellerup Bibliotek, Tinghusvej 16, 8620 Kjellerup ()

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 125,00
torsdag den 12.11.20

Kl. 19:00 - 21:00

Med Jeanette Varberg

Tinghusvej 16, 8620 ()

Se på kort