Hvidstengruppen II - De efterladte

  Foredrag med filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis
  Hvidstengruppen II - De efterladte

  Anne-Grethe Bjarup Riis har instrueret den danske film Hvidstengruppen II – De efterladte, som er opfølgeren til hendes debutfilm, publikumssuccessen Hvidsten Gruppen fra 2012.

  Kom med bag om filmen Hvidstengruppe II – De efterladte, hvor Anne-Grethe Bjarup Riis fortæller om det omfattende arbejde som filminstruktør med dette krigsdrama, som er et grufuldt kapitel i danmarkshistorien og som aldrig før er fortalt.

  Bjarup Riis viser filmklip og billeder, og fortæller om det enorme researcharbejde, som ligger til grund for filmen. Om de historiske karakterer og det enorme skuespillercast der tæller 120 skuespillere fra Danmark, Tyskland, Frankrig, Letland, Norge og Rusland.
  Hun giver os et indblik i hvordan man forvandler et manuskript til en levende fortælling, hvordan hun arbejder med skuespillerne, psykologien og dramaturgien.
  Hun fortæller om udfordringerne ved at genskabe et historisk korrekt univers; De hvide busser, bombeflyene, kvindefængslerne, guillotinen, makeup og kostumer lige fra fangedragter og uniformer til hundedækkener med SS-logo.
  Hun gennemgår de forskellige locations og fortæller om optagelserne i Letland, og tager os med på en filmet rundvisning fra de to store filmstudier hvor dekorationerne er bygget; de tyske fængselsceller og kontorer er genskabt og også køkkenet på Hvidsten Kro er genopført og står som det så ud i 1944.
  Et utroligt spændende foredrag af Anne-Grethe Bjarup Riis, der tager os med bagom filmen og giver os et indblik i hvordan hun arbejder som instruktør.

  Nummer
  2290130 - Hvidstengruppen II - De efterladte
  Første mødegang
  tirsdag den 25.10.22 kl. 19:00 - 21:00
  Adresse

  Kulturhuset Langå, Bredgade 4, 8870 Langå

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 130,00
  tirsdag den 25.10.22

  Kl. 19:00 - 21:00

  Anne-Grethe Bjarup Riis

  Bredgade 4, 8870 (Byrådssalen)

  Se på kort