• Liv Teilmann Nielsen
    Liv er professionsbachelor i Ernæring og sundhed. Hun brænder for sundhedsfremmende undervisning, er kreativ og opdateret på nye madtrends. Liv finder glæde ved at tilrettelægge forløb og undervise forskellige målgrupper. På sine hold indtænker hun foruden kompetencer i madlavning også altid sundhed, ny læring og fællesskab. Hvis du har spørgsmål til det faglige indhold, er du velkommen til at kontakte Liv på mail: livteilmann@gmail.com

Bælgfrugter, linser og ærter

- Bælgfrugternes Dag skal fejres!

Bælgfrugternes Dag – mad med bønner, linser og ærter


I anledningen af mærkedagen, skal vi på dette kursus lave lækker og nem hverdagsmad med bønner, linser og ærter. Du vil blive introduceret til alverdens forskellige bælgfrugter, deres egenskaber, fordele og anvendelse. På kurset skal vi lave velsmagende og simple vegetariske retter. Du får viden om og inspiration til, hvordan du kan få dit proteinbehov dækket med mindre kød i kosten og kan gå hjem med flere nye opskrifter.


I 2019 valgte FN at dedikere 10. februar hvert år til Bælgfrugternes Dag. En international dag med dét formål at sætte fokus på bælgfrugternes potentiale som en del af løsningen og arbejdet med verdensmål 2 om at udrydde sult samt verdensmål 13 om at bremse klimaforandringerne.


Bælgfrugter har et højt indhold af protein og er rige på kostfibre, vitaminer og mineraler og har et lavt indhold af kalorier. Desuden er bælgfrugten en bæredygtig og klimavenlig spise, der har et lavt CO2-aftryk.

NB: Liv udkommer med sin nye bog "Bælgfrugter for begyndere" på Muusmanns Forlag i november 2024.

Find også madhold i andre LOF-afdelinger: bagomsmagen

Praktisk info

Der vil være en udgift til ingredienser på 90 kr. pr. deltager, som betales direkte til underviseren på dagen enten via MobilePay eller kontant.
Nummer
242005 - Bælgfrugter, linser og ærter
Første mødegang
onsdag den 06.11.24 kl. 17:30 - 21:00
Undervisere
Adresse

Falkenborgskolen, Ved Kirken 1, 3600 Frederikssund

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 310,00
onsdag den 06.11.24

Kl. 17:30 - 21:00

Liv Teilmann Nielsen

Ved Kirken 1, 3600 (Skolekøkkenet, bygning F)

Se på kort