• Ditte Rasmussen

    Portræt af underviser Ditte Rasmussen, nordisk skovbadsguide

    Jeg hedder Ditte Rasmussen, og jeg er 43 år. Jeg er uddannet nordisk skovbadsguide ved Naturrefugium i november 2021.

    Min motivation for at skovbade har været den følelse af ro i mit sind og den umiddelbare glæde, som ophold i naturen har givet mig. Da jeg første gang prøvede at skovbade, oplevede jeg en følelse af at passe perfekt ind. Alt var fuldstændig, som det skulle være, og jeg skulle ikke opøve bestemte færdigheder for at kunne deltage. Dét havde jeg stor gavn af, fordi jeg i mit øvrige liv skulle og skal præstere og udvikle nye færdigheder.

    Denne lettilgængelige ro i sindet og forbundetheden til naturen og viden om naturens gavnlige effekter på vores helbred vil jeg meget gerne viderebringe til andre mennesker.

    Udover at være skovbadsguide er jeg uddannet socialpædagog og arbejder med børn med autisme. 

    Jeg er mor til en dreng på 6 år og en pige på 4 år. Min familie og jeg bor i Boeslunde.

Nordisk skovbad - mindfulness i naturen

En sanselig workshop med mindfulness i naturen

HAR DU BRUG FOR LIDT RO? Så prøv et Nordisk Skovbad efter det japanske Shinrin Yoko: "Indhyllet i skov" - og gør noget godt for din indre ro.

Nej, du skal ikke i vandet - i Japan ordineres skovbade af læger - og forskningsresultater viser, at skovbadet har en gavnlig effekt på menneskets fysiske og psykiske velbefindende.

Kom med til et guidet skovbad, hvor vi sammen går på opdagelse i skovens og kystens sanseoplevelser.

Et nordisk skovbad kan beskrives som en sansevandring i naturen - ikke kun i skoven, men også langs kysten. Der er således ikke tale om et bad i en skovsø eller i havet. Man kan i stedet sige, at vi bader i sansningerne fra naturen.

Fænomenet stammer fra Japan, og det japanske navn er ”Shinrin Yoko”, som betyder indhyllet i skov. I Japan har man dyrket skovbad siden 1980erne, og forskningsresultater har slået fast, at skovbadet har en gavnlig effekt på menneskets fysiske og psykiske velbefindende. I Japan ordineres skovbade af læger.

Et skovbad er altså en guidet vandring i langsomt tempo over relativt kort afstand med fokus på sanserne, og på de sanseoplevelser, som naturen inspirerer til. Vandringen foregår i stilhed med fokus på ens egen oplevelsesverden via sanserne. Der gøres ophold undervejs, og vandringen sluttes af med en siddende meditation.

Hvad kræver det at deltage?

Det kræver ingen færdigheder ud over at kunne gå, og gå i ujævnt terræn, da vi ofte ikke følger stierne.

Et godt udgangspunkt for et skovbad er ligeledes lysten til at sætte den tænkende del af vores hjerne på pause for i stedet bare at være i og med vores sansninger i naturen.

Der er bl.a. dokumenteret følgende effekter af skovbadet: forbedret søvn, sænkning af blodtryk, reduktion af stresshormoner og forbedret immunforsvar. Man kan ligeledes opleve større kreativitet.

Så har du intentioner for 2024 om større psykisk og fysisk trivsel, så er et nordisk skovbad måske noget for dig?

En deltager på Nordisk Skovbad fortæller her om sin oplevelse: "Det var en berigende oplevelse fuld af nærvær og liv. ALLE burde give sig selv lov til at opleve din ro (Ditte-underviser) i skoven :-) TAK :-)"

"Kurset gav liv og var fantastisk berigende - meget spændende at færdes i stilhed og fokusere på det, du (Ditte-underviser) bad os om - og forsøge at holde snuden i det spor, hvis tankerne begynde at flakke på andre ting. Jeg var "høj" resten af dagen - træt på sanserne, men også frisk i hjernen på samme tid. Mine ture i skoven bliver med et nyt perspektiv freamadrettet - TAK :-)" 


LOF har flere gode workshops/weekendkurser, som er værd at køre efter. Se vores weekendkurser her: weekendkursus

LOF har også mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

Billedgalleri af naturoplevelser

Praktisk info

1 mødegang

Skovbadet finder sted i Korsør Lystskov og langs Storebæltskysten.
Adressen hedder Korsør Lystskov, og vi mødes ved parkeringspladserne ved toiletbygningen (tæt på skovstranden)

Påklædning:
Tøj efter vejret.
Fodtøj, som kan bruges i forskelligt terræn.
Sidde- eller liggeunderlag til naturinvitationerne undervejs samt til den siddende meditation til sidst.
Nummer
241020D - Nordisk skovbad - mindfulness i naturen
Første mødegang
lørdag den 15.06.24 kl. 09:00 - 11:00
Undervisere
Adresse

Korsør Lystskov,

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 235,00
lørdag den 15.06.24

Kl. 09:00 - 11:00

Ditte Rasmussen

4220 (P-pladserne v. toiletbygningen)

Se på kort