Stig Junge

Portræt af underviser Stig Junge

Jeg har i hele mit voksenliv været aktiv musikudøvende og har både sunget i klassisk kor og spillet i bands. For ca. 20 år siden besluttede jeg, at jeg ville lære mere om sangteknik og har siden da arbejdet intensivt med både at udvikle min egen stemme og med at formidle sangteknikken til andre – hele tiden med udgangspunkt i den klassiske bel canto-teknik. Teknikken er kendetegnende for de store klassiske operaer fra sidste halvdel af 1800-tallet og som sigter mod en frihed i stemmen, der er en nødvendig forudsætning indenfor alle genrer. Sideløbende med dette har jeg taget kurser i kordirektion. Jeg har været underviser i LOF siden 2009, hvor jeg blev dirigent for Bel Canto Koret.

Jeg har en bred musikalsk smag og det har afspejlet sig i den musik, som vi gennem tiden har sunget i Bel Canto Koret. Vi har både optrådt med rock- og pop-koncerter og med traditionelle klassiske koncerter samt en bred vifte af danske sange, jazz og numre fra de store musicals.

Når jeg underviser i kor, nyder jeg at opleve, hvordan vi bygger klange og harmonier op fra grunden - hvordan stemme føjer sig til stemme, og hvordan de understøtter og forstærker hinanden indtil de færdige harmonier, står flot og gribende. Og det giver mig et særligt kick hver gang, vi står med et klangligt eller sangteknisk problem, da jeg gennem min instruktion oplever, at problemet løser sig og den frie klang opstår.

Udover at være underviser hos LOF arbejder jeg som rådgivende ingeniør i Acoustica, som er en afdeling i SWECO Danmark.

Kontaktoplysninger