VI ER KLAR TIL MICHELIN-UDDELING I 2025!
Vi stiller skarpt på fødevarer, smag og madvaner og er med til at fejre gastronomisk folkefest i Odsherred. I den forbindelse arrangerer vi en række forskillge arrangementer, der inviterer fødevarer ind på alle mulige spændende måder.
Professor i sociologi og klimarådets ekspert i forbrugeradfærd Bente Halkier fortæller om fødevarernes sociologi og hvad der motiverer ændringer i forbrugeradfærd.
De almindelige forbrugere bliver tillagt ansvar for at være med til at ”løse” klimakrisen, ved at lægge deres madvaner om ved at skulle spise langt mere planterigt. Men forskningen i forbrugsvaner viser, at det ikke er så ligetil! Foredraget her handler om, hvad madvaner er, hvordan madvaner bliver vedligeholdt, og hvordan de kan ændres i retning af mere planterig mad. Vi kommer også omkring, hvordan adfærdsændringer i retning af mere klimavenlig mad kan understøttes.
Bente Halkier er professor ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet og næstforperson i Klimarådet.
Foredraget arrangeres i samarbejde med LOF/Odsherred.
Arrangementet er en del af "25 i 25"
Aksen, Centervej 91, 4550 Asnæs ()