"Hvad, sagde du Seniorboliger og Friplejehjem på Djursland?"

    Foredragsrække - 3 spændende foredrag

    ”Hvad, sagde du Seniorboliger og Friplejehjem på Djursland?”

    Du har her en mulighed for at blive klogere på tidens Seniorers ønsker og muligheder om et friere boligvalg.

    Studiekredsen finder sted i Lille og Store Momme i Kulturpavillonen, fra 15.30-18. Der vil stå kaffe, te og kage på bordene når vi starter. Dette er med i deltagerprisen. Man tilmelder sig hele studiekredsen - alle 3 eftermiddage til den samlede pris á Kr. 195,00.   

    Torsdag d. 03.10.2024 kl. 15.30-18.00 – Livstilsekspert Christian Grau.

    Velkomst og intro ved Dorte Lomholt, LOF Midtjylland samt præsentation af facilitator/ordstyrer.

    Oplæg ved Livstilsekspert og foredragsholder Christian Grau.

    Dagens tema er tidens tendenser, trends og De Nye Seniorers ønske, om større frihed til at vælge egen andelsbolig eller lejebolig i et bydelsområde. Ligeledes muligheden for at vælge mellem kommunale plejecentre og friplejehjem. Dette er blevet langt mere aktuelt. Det opleves, at Nye Seniorer ønsker indflydelse på egen boligsituation og gerne udformningen af denne.

    Der tænkes også på muligheden for at kunne etablere et bydelsområde, hvor for eksempel andelsboliger/lejeboliger og friplejehjem bygges nær hinanden, så der gives mulighed for udveksling, aktivitet og samarbejde.

    Kunne man for eksempel forestille sig, at der i forbindelse med friplejehjemmet også blev etableret en café, hvor såvel beboere som deres pårørende på besøg, kunne købe frokost og andet? Denne café kunne også anvendes af naboer, af civilsamfundet og dermed være medskaber af liv og samvær.

    Spørgsmål fra salen.

    Opsamling og afrunding v/facilitator… og kort om næste gangs program.

     

    Torsdag d.31.10.2024 kl. 15.30-18.00 – Direktør og partner i Urbanus ApS, Århus, Henrik Olsen.

    Velkommen v/Facilitator: Dagen i dag.

    Oplæg om organisationer bag friplejehjem, finansiering, drift, værdigrundlagets betydning samt muligheder for etablering af seniorboliger.

    Her fortæller Henrik Olsen, direktør og partner i Urbanus om organiseringen omkring friplejehjem, etablering, financieringsformer samt drift af friplejehjem rundt om i landet. Henrik fortæller også om vigtigheden af værdisæt og holdninger, som grundsten for samvær og plejen bredt forstået, af beboerne. Han kommer også ind på civilsamfundets rolle i forhold til friplejehjem.

    Henrik vil kort vende beregning af pris (en pris som svarer til den på kommunale centre) for en bolig mv på et friplejehjem. Herunder også generelt, hvad der i øvrigt vil kunne tilbydes, som et frit valg.

    Henrik har stor erfaring på seniorboligområdet… og den deler han med os, så vi bliver klogere på, hvilke muligheder der kan være.

    Spørgsmål fra salen.

    Opsamling og afrunding ved facilitator. Kort om næste gangs program.

     

    Mandag d. 11.11.2024 kl. 15.30-18.00 – Leder af Voel Friplejehjem, Lone Toftegård Lei.  

    Velkommen v/facilitator: Dagen i dag.

    Oplæg v/Leder Lone Toftegård Lei fra Voel Friplejehjem ved Silkeborg.

    Lone vil give os indblik i Voel Friplejehjems verden. Hun kommer ind på det værdisæt og den holdning der på den måde, er bagvedliggende medarbejdernes tilgang til og omgang med beboerne, deres pårørende… og beboernes hele liv. Hun vil fortælle konkret om hverdagslivet på friplejehjemmet, hvordan værdierne kan aflæses og ses i dagligdagen.

    Lone fortæller også om de muligheder friplejehjemmet giver i forhold til den enkelte beboers målrettede ønsker. Hun kommer ind på pris for en bolig, hvad denne pris indeholder… og hvilke muligheder de i øvrigt har på friplejehjemmet.

    Lone vil også ganske kort runde, hvordan hendes muligheder, som leder af et friplejehjem er for, at rekruttere uddannede medarbejdere… i et landområde.

    Voel Friplejehjem er selvejende med en stor støtteforening.

    Spørgsmål fra salen.

    Oplæg ved Henrik Olsen, Direktør og Partner i Urbanus ApS, Århus.

    Henrik kommer ind på følgende:

    Fremtidens boligformer for seniorer og ældre vil være præget af en kombination af fleksibilitet, fællesskab, teknologi, bæredygtighed og mulighed for en aktiv livsstil. Disse elementer vil spille en afgørende rolle i at sikre, at ældre kan leve selvstændigt, trygt og med høj livskvalitet i deres hjem.

    Fremtidens friplejehjem vil være et sted, hvor forskellige mentale tilstande bliver imødekommet gennem en kombination af teknologi, arkitektur, terapeutiske miljøer og personcentreret omsorg. Disse friplejehjem vil skabe en tryg og stimulerende hverdag for beboerne, hvor deres mentale og fysiske sundhed prioriteres, samtidig med at de kan leve et værdigt og meningsfuldt liv.

    Spørgsmål til Henriks oplæg.

    Opsamling og afrunding v/facilitator. Afslutning og tak v/LOF Midtjylland.

     

    Nummer
    4289560 - "Hvad, sagde du Seniorboliger og Friplejehjem på Djursland?"
    Første mødegang
    torsdag den 03.10.24 kl. 15:30 - 18:00
    Adresse

    Pavillonen, Kærvej 11, 8500 Grenaa

    Se på kort

    Mødegange
    3
    Pris
    Almen
    DKK 195,00
    torsdag den 03.10.24

    Kl. 15:30 - 18:00

    LOF Midtjylland

    Kærvej 11, 8500 (Store Momme)

    Se på kort

    torsdag den 31.10.24

    Kl. 15:30 - 18:00

    LOF Midtjylland

    Kærvej 11, 8500 (Store Momme)

    Se på kort

    mandag den 11.11.24

    Kl. 15:30 - 18:00

    LOF Midtjylland

    Kærvej 11, 8500 (Store Momme)

    Se på kort