• Birthe Visholm
    Lidt om mig jeg hedder Birthe, jeg har været sygeplejerske i 25 år og arbejder hos en privatpraktiserende psykiater, her benytter jeg ofte metakognitiv terapi i mine samtaler til stor gavn for patienterne. Derudover kan du også møde mig i min egen lille virksomhed Grib NUUet, hvor du også kan få metakognitive samtaler.

Tag kontrollen over dine tanker tilbage -

med metakognitive handlinger

Vi tænker 60-80.000 tanker dagligt, og det er alle mulige tanker, der er positive, neutrale og negative tanker. Nogle gange bliver vi overvældet af bekymringer eller negative tanker. Med metakognitiv terapi kan du lære, hvordan du igen kan give slip på de tanker, som ikke er gode for dig.

Hvis du falder og slår dig, så du får et sår, kan kroppen selv hele op igen, hvis du giver den fred til det - hvis du lader være med at kradse i såret og pille skorpen af. På sammen måde har hjernen en indbygget healings- og reguleringsmekanisme, hvis du giver den fred til det - hvis du lader de uhensigtsmæssige tanker være uden at blive ved med at spekulere over dem falder hjernen til ro igen.

Med metakognitiv terapi lærer du at få kontrol over din opmærksomhed, så du undgår at hænge fast i uhensigtsmæssige tanker såsom at gennemtænke situationer igennem igen og igen, at bekymre dig om alt det, som eventuelt kan gå galt, eller at blive ved med at gennemtænke om du er god nok. Når vi har kontrol over vores opmærksomhed, og hvilke tanker vi bruger tid på, får vi mere frihed, vi bliver mere nærværende og opmærksomme på det, som sker rundt om os, og vi bliver gladere.

Jeg vil denne aften fortælle nærmere om metakognitiv terapi, og du vil også blive introduceret for et par øvelser, som du med det samme kan gå hjem og benytte, så du lettere kan rette opmærksomheden mod det som er vigtigt for dig. Metakognitiv terapi benyttes med stor succes til personer som oplever stress, angst og depression, men alle som oplever at hænge fast i uhensigtsmæssige tanker kan have glæde af strategierne.
Nummer
4291011 - Tag kontrollen over dine tanker tilbage -
Første mødegang
onsdag den 02.10.24 kl. 19:00 - 20:30
Undervisere
Adresse

LOF Midtjylland, Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 Viborg

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
onsdag den 02.10.24

Kl. 19:00 - 20:30

Birthe Visholm

Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 (Lokale 5)

Se på kort