FOREDRAG: Danmark i rummet

  - Hør Christina Toldbo fortælle om Andreas Mogensens rumophold

  Den danske astronaut Andreas Mogensen vendte i marts 2024 hjem fra den internationale rumstation (ISS) 400 km over jorden. Men hvad lavede han deroppe, og hvad er ISS for en størrelse? Hvordan bidrager de eksperimenter, han udførte, til at vi en dag kan kolonisere Månen og Mars, og bør vi egentlig bruge så mange penge på rumfart, når der er rigeligt med problemer her på jorden?

  Få svar på disse spørgsmål og mange andre til foredraget ‘Danmark i rummet’ med astrofysiker og rumforsker Christina Toldbo. Christina har tidligere arbejdet både hos ESA og NASA og besøgte Andreas i Houston før hans rummission, for at følge med i nogle af hans forberedelser til missionen Huginn. Hør bl.a. førstehåndsberetninger om, hvordan man træner til en mission på ISS, hvordan raketten opsendes, hvordan man lever og arbejder i rummet og om nogle af de eksperimenter, Andreas har udført.

  Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål, så foredraget omhandler netop de aspekter af missionen I synes er allermest interessant.

  Nummer
  242400 - FOREDRAG: Danmark i rummet
  Første mødegang
  onsdag den 18.09.24 kl. 19:00 - 21:00
  Undervisere
  Adresse

  Frederikssund Gymnasium, Odinsvej 6, 3600 Frederikssund

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 100,00
  onsdag den 18.09.24

  Kl. 19:00 - 21:00

  Christina Toldbo

  Odinsvej 6, 3600 (Festsalen)

  Se på kort