Spørgsmål og svar

Her kan du finde svar på spørgsmål om tilmelding, betaling og deltagelse på et kursus.

Kan jeg betale i rater?

Ja, hvis det passer dig bedre at dele betalingen, er du er altid velkommen til at betale i rater. Ring til os på 58 52 56 81 eller send en mail på lof@lof-slagelse.dk for at aftale raternes størrelse.

 

Kan jeg få en prøvetime?

Vi tilbyder som udgangspunkt ikke prøvetimer, dog tilbyder vi ind i mellem prøvetimer på udvalgte hold. Disse vil fremgå af hjemmesiden. 


Kan jeg flytte til et andet hold?

Ja, du er altid velkommen til at flytte til et andet hold indenfor samme holdkategori. Dvs. hvis du fx går på et motionshold, kan du til enhver tid flytte til et andet motionshold i samme sæson og flytte kursusgebyret med, hvis der er plads på holdet. Denne regel gælder dog ikke for hold på 3 eller færre mødegange.

 

Kan jeg få nedsat betalingen, hvis jeg ikke kan deltage alle mødegange?

Hvis du ikke har mulighed for at deltage på et kursus fra starten, kan du vente med at tilmelde dig; så betaler du kun for de mødegange, der er tilbage på holdet. Hvis du tilmelder dig via lof.dk/slagelse, nedsættes kursusgebyret helt automatisk.

Hvis du er tilmeldt kurset, og dermed optager en plads, betaler du fuldt beløb, også selvom du ikke kan deltage hver gang.

 

Hvad sker der, hvis læreren bliver syg?

Hvis en underviser er syg, eller vi af andre årsager bliver nødt til at aflyse en mødegang, udsættes mødegangen som udgangspunkt til slutningen af forløbet. Du får på den måde altid tilbudt de mødegange, du har betalt for. Hvis du skulle være forhindret i at deltage på den nye dato, vil der ikke være mulighed for at få kursusgebyret retur.

 

Er der udgifter til materialer?

Ja, på nogle hold, fx keramik og madlavningshold, vil der være ekstra udgifter til lærebøger og andre materialer. Hvis prisen ikke fremgår af holdteksten, er du altid velkommen til at spørge underviseren, inden holdet starter. Vi anbefaler som udgangspunkt, at man venter med at købe materialer, til holdet er gået i gang.

 

Kan jeg deltage på et hold udenfor min egen kommune?

Ja, du er altid velkommen til at deltage, lige meget hvor du bor.

 

Hvorfor skal jeg oplyse mit CPR-nummer?

Hvis du tilmelder dig et kursus uden for din egen kommune, vil du blive bedt om at oplyse dit CPR-nummer. Dette er et krav fra kommunerne, som i overensstemmelse med folkeoplysningsloven giver tilskud til undervisningen.

 

Kan børn deltage i kurserne?

LOF’s kurser er tilrettelagt for voksne. Børn og unge under 18 år er dog altid velkomne på holdene (dog er der særlige regler for FVU og ordblindekurser).

 

Er der nedsat pris, når jeg er pensionist?

Kommunalbestyrelsen kan ifølge folkeoplysningsloven vælge at give tilskud til pensionister, arbejdsløse og andre grupper. Slagelse Kommune har fravalgt at give tilskud til kursister fra og med 2023. 

 

Hvorfor bliver jeg spurgt, om jeg vil underskrive en handicaperklæring?

Nogle kurser er oprettet som enten handicap- eller blandede hold. Det er små hold, hvor der er plads til at tage individuelle hensyn. Kommunerne giver et større tilskud til denne holdtype, som til gengæld ikke må overstige et vist antal deltagere. For at dokumentere at deltagerne har brug for hensyntagende undervisning, underskriver hver enkelt en handicaperklæring. Det er deltageren selv, der vurderer, om han eller hun har behov for, at der tages individuelle hensyn. Man skal altså ikke kunne fremvise en lægeerklæring eller lignende.

Det fremgår af beskrivelsen på hjemmesiden, om der er tale om et hold med hensyntagende undervisning.