Efterårshøjskole: Det glade seniorliv

Det glade seniorliv!

LOF har denne gang inviteret tre spændende foredragsholdere til at fortælle ud fra emnet Det glade seniorliv. Vær med til tre dage med højskolestemning, foredrag, diskussion og fællessang. Alle dage indledes med morgenkaffe kl. 9.30, herefter morgensang og dagens foredrag. Efter frokosten er der onsdag og torsdag fællessang under ledelse af Birthe Jensen.


2. oktober
Seenager – du topper ved 60+
Foredrag med John Hansen, tidl. kulturdirektør i Vejle Kommune
Foredraget handler om en humoristisk tilgang til livet efter de 60+. Seenagertilværelsen, hvor du kan alt, men ikke skal andet end, hvad du har lyst til. Du er kun ung to gange! Vi kommer rundt om mange essentielle forhold i livet: arbejde, økonomi, om at holde krop og hjerne fit, gør op med børnebørnstyranniet, betydningen af ensomhed og venskaber. Kærlighed og erotik betyder stadig meget for seenageren, og der stilles skarpt på det tabuiserende ved ældres kærlighedsliv. På trods af alderen drives vi fortsat af lyst og begær. Vi kommer rundt om rejser, biler, død og endelig overgangen til den næste livsfase old-agerperioden. Old-ageren frygter plejehjemmet og den offentlige service ved tanken om et bad en gang om ugen. Vi skal derfor indrette os anderledes, som old-ager.…..


3. oktober
En sund sjæl i et sølle skrog 
Foredrag med Leif Fabricius, tekstforfatter og entertainer
"En sund sjæl i et sundt legeme”, hedder det, og det er selvfølgelig idealet, men vi kommer ikke uden om at kroppen med alderen pålægger os visse begrænsninger. Det er selvfølgelig irriterende, men et uundgåeligt livsvilkår, hvis man ellers er så heldig at blive gammel nok. Der findes ingen medicin imod det … og dog!! Et positivt livssyn og en sund humoristisk sans er i hvert fald en glimrende modgift, når tidens tand gnaver løs, og det er den modgift Fabricius forsøger at sprøjte ind i sine sagesløse tilhørere. Det er vitaminer for sjælen. En frisk indsprøjtning i den tredje alder.

4. oktober
Fra roerækkerne til Ravnsbjergkirken
Foredrag med Ejvind Nielsen
Dette er et erindringsforedrag, hvor Ejvind Nielsen med megen humor fortæller om 7 års skolegang hver anden dag med skifertavle og griffel og om spændende oplevelser som landbrugsmedhjælper, murerarbejdsmand, folkeskolelærer, fagkonsulent, fodbolddommer, forfatter, maler, skulptør, og som sognepræst ved Ravnsbjerg- kirken i Århus.

Denne sidste dag sluttes af med, at Henning Ringgaard Lauridsen kommer og fortæller om Søndermølle og man kommer på en lille gåtur rundt om møllen, afsluttende med en kop kaffe kl. 14.00.


Samlet pris: 595 kr. inkl. foredrag, sang, formiddagskaffe med brød, frokost ekskl. drikkevarer
Tilmeldingsfrist: 18. september


Sidste frist for tilmelding den 18. september.

Nummer
952999 - Efterårshøjskole: Det glade seniorliv
Første mødegang
onsdag den 02.10.19 kl. 09:30 - 13:30
Undervisere
Adresse

Søndermølle Kulturcenter, Vinkelvej 40, Udstillingslokale, Vinkelvej 40, 8800 Viborg

Se på kort

Mødegange
3
Almen
DKK 595,00
onsdag den 02.10.19

Kl. 09:30 - 13:30

Med LOF Midtjylland

Vinkelvej 40, 8800 (Udstillingslokale)

Se på kort

torsdag den 03.10.19

Kl. 09:30 - 13:30

Med LOF Midtjylland

Vinkelvej 40, 8800 (Udstillingslokale)

Se på kort

fredag den 04.10.19

Kl. 09:30 - 13:30

Med LOF Midtjylland

Vinkelvej 40, 8800 (Udstillingslokale)

Se på kort