Bag om smagen handler om den gode smag og de unikke lokale madoplevelser.
Aldrig før har danskerne været så optagede af madoplevelser og oprindelse af vores fødevarer, samtidig med, at dygtige kokke har gjort Danmark verdenskendt for vores gastronomiske kunnen. LOF vil gerne bidrage til at give dig unikke smagsoplevelser, viden og kendskab til lokale råvarer, produktion, kunsten at lave mad samt ikke mindst at finde spiselige elementer i naturens eget spisekammer. Konceptet ’Bag smagen’ er med til at skabe nye rammer med fokus på kvalitet, smag, madoplevelser, samvær og fælles måltider.
Find særarrangementer og unikke smagsoplevelser i hele landet: Rundvisninger, food talks, masterclasses, sanketure og smagninger.
Øl er ikke bare øl! Sænk skuldrene, læn dig tilbage og lad ølentusiasten; Carsten Berthelsen, tage dig med på en rejse, hvor øllen er omdrejningspunktet.Denne aften skal vi blive lidt klogere på Vinterøl:Når året rinder ud og de mørke dage komme...
Dette madlavningskursus er en hjælp til hvordan at undgå madspild og samtidig spare tid og penge på indkøb og madlavning. Få her fif til hvordan alligevel at lave lækre velsmagende retter ud af dine madrester.Der skal påregnes ca. 50 kr. til...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
Vi skal i køkkenet og lave den populære ret Kong Fiddes Livret. En lækker, velsmagende gryderet med blandet tilbehør, som er nem at gå til, og som ligger rigtig godt i maven :-) Vi skal selvfølgelig også smage den gode mad, så vi runder dagen...
Anette Gubi vil præsentere os for fermenteringens hemmeligheder.Vil du styrke dit immunforsvar og fremme din tarmflora? Genopdag en gammel metode til at opbevare frugt/ grønt/ urter og mindske madspild.Første mødegang vil være en introduktionsgang...
Flødebollekursus voksen og barnTil
store og små flødebollefans – kom og lav jeres helt egne lækre flødeboller med forskellige
smage, former og farver og prøv kræfter med både de nemme og lidt svære af
slagsen. Det
bliver en dag med hygge og s...
Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller?Heldigvis er det
faktisk ikke så svært at lave flødeboller selv - det kræver blot tid og
tålmodighed. På dette flødebollekursus lærer du at lave dine helt egne
hjemmelavede flødeboller fra bun...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
Har du nogensinde overvejet at spise lidt grønnere mad, men kan ikke helt overskue at komme i gang? Så er denne workshop måske noget for dig. På denne workshop fokuserer vi på brunchmenuen med fokus på sundhed, smag og æstetik.Du vil blive inspire...
FlødebollekursusTil
alle flødebollefans – lav dine helt egne lækre flødeboller med forskellige
smage, former og farver. Prøv kræfter med både de nemme og lidt svære af
slagsen og snart er det dig der kan imponere dine gæster med flotte, indby...
FlødebollekursusTil
alle flødebollefans – lav dine helt egne lækre flødeboller med forskellige
smage, former og farver. Prøv kræfter med både de nemme og lidt svære af
slagsen og snart er det dig der kan imponere dine gæster med flotte, indby...
Kom og lav asiatisk mad med Michael Arvedlund, der viser dig hvordan ægte Sydøstasiatisk mad laves med de rigtige krydderier og råvarer og hvordan de
forberedes, fuldstændigt som i deres oprindelseslande. Michael har lært
retterne af nationale k...
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man serverer et stykke chokolade, fyldt med blød honningkaramel. Der laves 5-7 forskellig...
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man serverer et stykke chokolade, fyldt med blød honningkaramel. Der laves 5-7 forskellig...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi chokoladen, hvor alle får helt styr på de...
Dette madlavningskursus er en hjælp til
hvordan at undgå madspild og samtidig spare tid og penge på indkøb og
madlavning. Få her fif til hvordan alligevel at lave lækre velsmagende retter
ud af dine madrester.Der skal påregnes ca. 50 kr. til...
Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller?Heldigvis er det
faktisk ikke så svært at lave flødeboller selv - det kræver blot tid og
tålmodighed. På dette flødebollekursus lærer du at lave dine helt egne
hjemmelavede flødeboller fra bun...
Har du nogensinde overvejet at spise lidt grønnere mad, men kan ikke helt overskue at komme i gang? Så er denne workshop måske noget for dig. Her lærer du at lave 2-4 velsmagende plantebaserede retter som kan overraske de fleste kødelskere. Du vil...
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man serverer et stykke chokolade, fyldt med blød honningkaramel. Der laves 5-7 forskellig...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
Hvad skal man være opmærksom på, når man køber
olivenolie? Hvorfor er der forskellige kategorier af olie? Hvordan bliver
olivenolie lavet, og hvor stor betydning har olivensort og høsttidspunkt for
smagen? Det har du nu mulighed for at finde ud...
Tag med op opdagelse i naturens køkken. Vi skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndi...
Tag med på opdagelse i naturens køkken. Vi skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndi...
Dette brødbagningskursus giver dig alt, hvad du skal vide for at komme godt i gang med at bage, og det sker under kyndig vejledning af vores faste underviser i mad og kager Hanne Lensch. Over 2 dage skal vi bage hele 8 stk. forskellige slags...
Lystbækgaard er en oplevelsesgård
beliggende på den vestjyske hede i udkanten af Kronheden. Den ejes af
fårehyrden Berit Kiilerich.
Berit har gjort gården til et spændende udflugtsmål og et besøgscenter for uld,
får og gamle hedehåndværk.
Gå...
Tag med op opdagelse i naturens køkken. Vi skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndi...
Der kan være mange grunde til at skære mælk og æg ud af dine kager og desserter. Nogle gør pga. allergener, andre gør det pga. sundheden, miljø eller dyrevelfærd. Men uanset hvad skal desserter stadig være velsmagende og smukke. På denne workshop...
Tag med på opdagelse i naturens køkken. Vi skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndi...
Lystbækgaard er en oplevelsesgård
beliggende på den vestjyske hede i udkanten af Kronheden. Den ejes af
fårehyrden Berit Kiilerich.
Berit har gjort gården til et spændende udflugtsmål og et besøgscenter for uld,
får og gamle hedehåndværk.
Gå...
LOF Djursland tilbyder sankekurus i den natur, vi har udenfor døren. Vi sanker urter, blomster og kronblade eller tang, som kan anvendes til madlavning, bagning, syltning eller til snaps... eller noget helt andet.Du vil få gode råd af den erfarne...
Tag med på opdagelse i naturens køkken. Vi
skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l.
Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man
vil spise, hvad man finder.
Her lærer du under guidens kyndi...
Tag med op opdagelse i naturens køkken. Vi skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndi...
Skal I holde studentergilde i år? Skab glæde med en lækker studenterkage.På dette kagekursus skal vi lave en rigtig lækker, flot og festlig studenterhuekage bestående af en lagkage med cremefyld og beklædt og dekoreret med fondant og chokolad...
Skal I holde studentergilde i år? Skab glæde med en lækker studenterkage.På dette kagekursus skal vi lave en rigtig lækker, flot og festlig studenterhuekage bestående af en lagkage med cremefyld og beklædt og dekoreret med fondant og chokolad...
Der findes utroligt mange velsmagende råvarer i strandkanten - men man skal vide hvad man går efter. Langs stranden findes f.eks. både agurk og sennep. Lær at bruge det utal af tangarter der findes langs de danske kyster til sushi, suppe eller ch...
LOF Djursland tilbyder sankekurus i den natur, vi har udenfor døren. Vi sanker urter, blomster og kronblade eller tang, som kan anvendes til madlavning, bagning, syltning eller til snaps... eller noget helt andet.Du vil få gode råd af den erfarne...
Vi tager en vandretur i Dollerup Bakker på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs vil...
Vi tager en vandretur på Busbjerg på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs vil vi st...
Vi tager en vandretur omkring Stensballegård på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervej...
Vi tager en vandretur ved Havhuse Strand på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs vi...
Vi tager en vandretur omkring Øm Kloster på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs vi...
Ciderbrygning
- sådan kommer du i gang
Har du flere
æbler end du kan spise? Så brug dem til at brygge cider!
På en enkelt
aften får du introduktion til, hvordan du selv kan brygge lækker frisk cider.
Cider er
gæret æblesaft og det stormer fre...
Vi tager en vandretur omkring Fladbro Kro på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs v...
Vi tager en vandretur i Egedalsmosen i Gjern Bakker på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. U...
Vi tager en vandretur ved Mols Laboratoriet på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs...
Vi tager en vandretur omkring Odder Museum på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs...