Bag om smagen handler om den gode smag og de unikke lokale madoplevelser.
Aldrig før har danskerne været så optagede af madoplevelser og oprindelse af vores fødevarer, samtidig med, at dygtige kokke har gjort Danmark verdenskendt for vores gastronomiske kunnen. LOF vil gerne bidrage til at give dig unikke smagsoplevelser, viden og kendskab til lokale råvarer, produktion, kunsten at lave mad samt ikke mindst at finde spiselige elementer i naturens eget spisekammer. Konceptet ’Bag smagen’ er med til at skabe nye rammer med fokus på kvalitet, smag, madoplevelser, samvær og fælles måltider.
Find særarrangementer og unikke smagsoplevelser i hele landet: Rundvisninger, food talks, masterclasses, sanketure og smagninger.
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man serverer et stykke chokolade, fyldt med blød honningkaramel. Der laves 5-7 forskellig...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
Hvad skal man være opmærksom på, når man køber
olivenolie? Hvorfor er der forskellige kategorier af olie? Hvordan bliver
olivenolie lavet, og hvor stor betydning har olivensort og høsttidspunkt for
smagen? Det har du nu mulighed for at finde ud...
Tag med op opdagelse i naturens køkken. Vi skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndi...
Tag med på opdagelse i naturens køkken. Vi skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndi...
Kom og lav japansk/koreansk mad med Michael Arvedlund, der viser dig hvordan maden laves med de rigtige krydderier og råvarer og hvordan de
forberedes, fuldstændigt som i deres oprindelsesland.Michael har lært
retterne af nationale kokke i løbet...
Dette brødbagningskursus giver dig alt, hvad du skal vide for at komme godt i gang med at bage, og det sker under kyndig vejledning af vores faste underviser i mad og kager Hanne Lensch. Over 2 dage skal vi bage hele 8 stk. forskellige slags...
Lystbækgaard er en oplevelsesgård
beliggende på den vestjyske hede i udkanten af Kronheden. Den ejes af
fårehyrden Berit Kiilerich.
Berit har gjort gården til et spændende udflugtsmål og et besøgscenter for uld,
får og gamle hedehåndværk.
Gå...
Vil du gerne spisere sundere - og insisterer du på, at sund
mad ikke skal være kedelig men mangler noget inspiration til at komme i gang? Så kan dette 1-dags vegetarisk madlavningskursus hjælpe dig på vej.
Mette Lolk fra Vegetar for alle glæ...
Tag med op opdagelse i naturens køkken. Vi skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndi...
Der kan være mange grunde til at skære mælk og æg ud af dine kager og desserter. Nogle gør pga. allergener, andre gør det pga. sundheden, miljø eller dyrevelfærd. Men uanset hvad skal desserter stadig være velsmagende og smukke. På denne workshop...
Tag med på opdagelse i naturens køkken. Vi skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndi...
Lystbækgaard er en oplevelsesgård
beliggende på den vestjyske hede i udkanten af Kronheden. Den ejes af
fårehyrden Berit Kiilerich.
Berit har gjort gården til et spændende udflugtsmål og et besøgscenter for uld,
får og gamle hedehåndværk.
Gå...
LOF Djursland tilbyder sankekurus i den natur, vi har udenfor døren. Vi sanker urter, blomster og kronblade eller tang, som kan anvendes til madlavning, bagning, syltning eller til snaps... eller noget helt andet.Du vil få gode råd af den erfarne...
Tag med på opdagelse i naturens køkken. Vi
skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l.
Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man
vil spise, hvad man finder.
Her lærer du under guidens kyndi...
Tag med op opdagelse i naturens køkken. Vi skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndi...
Flødebollekursus for børn og voksneTil
store og små flødebollefans – kom og lav jeres helt egne lækre flødeboller med forskellige
smage, former og farver og prøv kræfter med både de nemme og lidt svære af
slagsen. Det
bliver en dag med hygge...
Skal I holde studentergilde i år? Skab glæde med en lækker studenterkage.På dette kagekursus skal vi lave en rigtig lækker, flot og festlig studenterhuekage bestående af en lagkage med cremefyld og beklædt og dekoreret med fondant og chokolad...
Dette brødbagningskursus giver dig alt, hvad du skal vide for at komme godt i gang med at bage, og det sker under kyndig vejledning af vores faste underviser i mad og kager Hanne Lensch. Over 2 dage skal vi bage hele 8 stk. forskellige slags...
Der findes utroligt mange velsmagende råvarer i strandkanten - men man skal vide hvad man går efter. Langs stranden findes f.eks. både agurk og sennep. Lær at bruge det utal af tangarter der findes langs de danske kyster til sushi, suppe eller ch...
LOF Djursland tilbyder sankekurus i den natur, vi har udenfor døren. Vi sanker urter, blomster og kronblade eller tang, som kan anvendes til madlavning, bagning, syltning eller til snaps... eller noget helt andet.Du vil få gode råd af den erfarne...
Vi tager en vandretur i Dollerup Bakker på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs vil...
Haven på Vitskøl Kloster er en af de største klosterhaver i Danmark.Cistercienserne etablerede haven tidligt i middelalderen med et væld af lægeurter der i dag er særdeles velegnede til en god kryddersnaps.Jan Kristiansen vil, på turen kommer ind...
I Nordjylland er det at lave sin egen Bjedsk en tradition der efterhånden har bredt sig til hele landet. Turen går til Katbjerg Odde hede hvor vi kan finde mange af de urter der giver smagen i en god kryddersnaps.På snapseturen får du rig mulighed...
Vi tager en vandretur på Busbjerg på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs vil vi st...
Vi tager en vandretur omkring Stensballegård på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervej...
Vi tager en vandretur ved Havhuse Strand på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs vi...
LUKSUS flødebollekursus for øvede 26/8 – Sønderborg
På dette flødebollekursus bruger vi udelukkende råvarer fra
øverste hylde, når vi skal kreere lækre flødeboller i spændende smagsvarianter.
Vi nørder og går i dybden med både smag og udseen...
Vi tager en vandretur omkring Øm Kloster på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs vi...
Ciderbrygning
- sådan kommer du i gang
Har du flere
æbler end du kan spise? Så brug dem til at brygge cider!
På en enkelt
aften får du introduktion til, hvordan du selv kan brygge lækker frisk cider.
Cider er
gæret æblesaft og det stormer fre...
Vi tager en vandretur omkring Fladbro Kro på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs v...
Har du flere æbler end du kan spise? Så brug dem til at brygge cider!På en enkelt dag får du introduktion til, hvordan du selv kan brygge lækker frisk cider.Cider er gæret æblesaft, og det stormer frem, fordi det er let at lave og smager godt. Cid...
Vi tager en vandretur i Egedalsmosen i Gjern Bakker på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. U...
Vi tager en vandretur ved Mols Laboratoriet på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs...
Den danske kok og tidligere restauratør, Umut Sakarya, har
engang sagt, at ”en god flæskestegssandwich kan få folk til at tude”. Han har
aldrig lagt skjul på, hvor begejstret han er for det traditionelle danske
køkken, som han selv først stifte...
Den danske kok og tidligere restauratør, Umut Sakarya, har engang sagt, at ”en god flæskestegssandwich kan få folk til at tude”. Han har aldrig lagt skjul på, hvor begejstret han er for det traditionelle danske køkken, som han selv først stifted...
Vi tager en vandretur omkring Odder Museum på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver(i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs...