Bag om smagen handler om den gode smag og de unikke lokale madoplevelser.
Aldrig før har danskerne været så optagede af madoplevelser og oprindelse af vores fødevarer, samtidig med, at dygtige kokke har gjort Danmark verdenskendt for vores gastronomiske kunnen. LOF vil gerne bidrage til at give dig unikke smagsoplevelser, viden og kendskab til lokale råvarer, produktion, kunsten at lave mad samt ikke mindst at finde spiselige elementer i naturens eget spisekammer. Konceptet ’Bag smagen’ er med til at skabe nye rammer med fokus på kvalitet, smag, madoplevelser, samvær og fælles måltider.
Find særarrangementer og unikke smagsoplevelser i hele landet: Rundvisninger, food talks, masterclasses, sanketure og smagninger.
Flødebollekursus for børn og voksneTil
store og små flødebollefans – kom og lav jeres helt egne lækre flødeboller med forskellige
smage, former og farver og prøv kræfter med både de nemme og lidt svære af
slagsen. Det
bliver en dag med hygge...
”Det grønne frokostbord” bugner med lækre, sunde og
velsmagende retter, som tilmed er nemme at lave – kom med i køkkenet sammen med
Mette Lolk fra Vegetar For Alle og bliv inspireret til en sundere livsstil uden
at gå på kompromis med den god...
Der findes utroligt mange velsmagende råvarer i strandkanten - men man skal vide hvad man går efter. Langs stranden findes f.eks. både agurk og sennep. Lær at bruge det utal af tangarter der findes langs de danske kyster til sushi, suppe eller ch...
Dette brødbagningskursus giver dig alt, hvad du skal vide for at komme godt i gang med at bage, og det sker under kyndig vejledning af vores faste underviser i mad og kager Hanne Lensch. Over 2 dage skal vi bage hele 8 stk. forskellige slags...
Hvad skal man være opmærksom på, når man køber
olivenolie? Hvorfor er der forskellige kategorier af olie? Hvordan bliver
olivenolie lavet, og hvor stor betydning har olivensort og høsttidspunkt for
smagen? Det har du nu mulighed for at finde ud...
Invitér familie og venner på den hyggeligste bålbrunch oplevelse.I nyder en kop bålkaffe i formiddagssolen, mens Rundt Om Bålets kok introducerer jer for formiddagens program og præsenterer jer for nyttige bålfifs og tilberedningsmetoder.I mindre...
Vi tager en vandretur i Dollerup Bakker på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver (i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs vi...
Haven på Vitskøl Kloster er en af de største klosterhaver i Danmark.Cistercienserne etablerede haven tidligt i middelalderen med et væld af lægeurter der i dag er særdeles velegnede til en god kryddersnaps.Jan Kristiansen vil, på turen kommer ind...
En hyggelig fredag sommeraften, enten alene, med partner og/eller familie og venner, som starter med en lille vandretur i området omkring Fun Art Blokhus. Max. 2-3 kilometer.På turen sankes urter, og Lukas fortæller om nogle af de spiselige plan...
I Nordjylland er det at lave sin egen Bjedsk en tradition der efterhånden har bredt sig til hele landet. Turen går til Katbjerg Odde hede hvor vi kan finde mange af de urter der giver smagen i en god kryddersnaps.På snapseturen får du rig mulighed...
Vi tager en vandretur på Busbjerg på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver (i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs vil vi s...
Vi tager en vandretur omkring Stensballegård på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver (i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Underve...
Vi tager en vandretur ved Havhuse Strand på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver( i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs v...
Nordjysk Madfestival og SKANSEN har arrangeret en aften med padel turnering og aftensmad. Aftenens padel tennis kampe kommer til at tage udgangspunkt i Americano Padel, hvor der spilles med en makker. Du skal dog ikke miste modet, hvis ikke du har...
Denne aften byder på en helhedsoplevelse, hvor saunagus og snacks spiller sammen og sætter rammerne for forkælelse og velvære. Aftenen byder på tre omgange med saunagus, hvor duftene fra gusene vil afspejle sig i de tilhørende snacks kreeret af de...
LUKSUS flødebollekursus for øvede 26/8 – Sønderborg
På dette flødebollekursus bruger vi udelukkende råvarer fra
øverste hylde, når vi skal kreere lækre flødeboller i spændende smagsvarianter.
Vi nørder og går i dybden med både smag og udseen...
Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og har næsten intet fedt. De danner også aminosyrer, som ellers kun findes i...
HOTNESS er centrum og fokus er at få kroppen varmet igennem udvendigt som indvendigt. Det sker når vi starter ud med 1,5 times Hot Yoga i et 34 grader varm rum. Hot yoga er en populær yoga stil, der udøves i et opvarmet rum. Varmen giver dig mulig...
Vi tager en vandretur omkring Øm Kloster på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver (i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs v...
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og h...
Ciderbrygning
- sådan kommer du i gang
Har du flere
æbler end du kan spise? Så brug dem til at brygge cider!
På en enkelt
aften får du introduktion til, hvordan du selv kan brygge lækker frisk cider.
Cider er
gæret æblesaft og det stormer fre...
Kom og vær med når Nordjysk Madfestival i samarbejde med LOF Jammerbugt afholder smagsaften for kronikere med fokus på mellemmåltider sammen med diætist Riise Iversen. Aftenen vil være fyldt med inspirerende forslag til mellemmåltider, som du sel...
Vi tager en vandretur omkring Fladbro Kro på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver (i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs...
Har du flere æbler end du kan spise? Så brug dem til at brygge cider!På en enkelt dag får du introduktion til, hvordan du selv kan brygge lækker frisk cider.Cider er gæret æblesaft, og det stormer frem, fordi det er let at lave og smager godt. Cid...
I samarbejde med LOF Mariagerfjord/Rebild byder keramiker Stine Bager, Mariagerfjord Keramik velkommen i keramikværkstedet, hvor vi starter med et glas bobler, samt hvor Stine vil fortælle om dagens forløb. Nogle har måske allerede en idé om, hvad...
Elsker du bobler? Ønsker du en aften med fokus på velvære og afslapning? Så er dette arrangementet for dig! SKANSEN inviterer indenfor i deres skønne wellness afdeling. Du vil have fri adgang til SKANSENS relax-afdeling, der både byder på sauna, v...
I samarbejde med LOF Mariagerfjord/Rebild byder keramiker Stine Bager, Mariagerfjord Keramik velkommen i keramikværkstedet, hvor vi starter med et glas bobler, samt hvor Stine vil fortælle om dagens forløb. Nogle har måske allerede en idé om, hvad...
Vi tager en vandretur i Egedalsmosen i Gjern Bakker på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver (i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere....
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man serverer et stykke chokolade, fyldt med blød honningkaramel. Der laves 5-7 forskellig...
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og h...
På rundvisning med Pomet- og Podemester Lasse Lose, hører vi om forskellige æble sorter, der spænder lige fra de små syrlige paradisæbler til skønne spise- og madæbler - og æbler, som kan bruges til most og cider. Pometet kan fremvise op til 800 æ...
Hvad skal man være opmærksom på, når man køber
olivenolie? Hvorfor er der forskellige kategorier af olie? Hvordan bliver
olivenolie lavet, og hvor stor betydning har olivensort og høsttidspunkt for
smagen? Det har du nu mulighed for at finde ud...
Vi tager en vandretur ved Mols Laboratoriet på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver (i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervej...
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og h...
Den danske kok og tidligere restauratør, Umut Sakarya, har
engang sagt, at ”en god flæskestegssandwich kan få folk til at tude”. Han har
aldrig lagt skjul på, hvor begejstret han er for det traditionelle danske
køkken, som han selv først stifte...
Den danske kok og tidligere restauratør, Umut Sakarya, har engang sagt, at ”en god flæskestegssandwich kan få folk til at tude”. Han har aldrig lagt skjul på, hvor begejstret han er for det traditionelle danske køkken, som han selv først stifted...
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og...
Vi tager en vandretur omkring Odder Museum på et nøje udvalgt område og finder urter, der aktuelle for sæsonen. Turen er kombineret med 6 smagsprøver (i alt 3 genstande) af de aktuelle urter, som er anvendt som ingrediens og smagsgivere. Undervejs...
Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og har næsten intet fedt. De danner også aminosyrer, som ellers kun findes i...
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami og h...
Lyder det tiltalende med duften af bål, en kold
øl og lyden af lækkert mørt kød, der syder i smør på en varm pande?
Så kom med på en super hyggelig herretur i det
fri.
Sammen med Friluftsvejleder og
outdoormand, Morten Holm fra Holm outdoor...
Vi skal under kyndig vejledning sanke svampe og vild mad - og smage. Svampe findes i et utal af former og farve, smage og dufte. Der er nogen som smager af chili, hvidløg eller peber, andre smager bedre end en god bøf. . De er fulde af umami og...
Dette brødbagningskursus giver dig alt, hvad du skal vide for at komme godt i gang med at bage, og det sker under kyndig vejledning af vores faste underviser i mad og kager Hanne Lensch. Over 2 dage skal vi bage hele 8 stk. forskellige slags...
Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller?Heldigvis er det faktisk ikke så svært at lave flødeboller selv - det kræver blot tid og tålmodighed. På dette flødebollekursus lærer du at lave dine helt egne hjemmelavede flødeboller fra bun...
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi chokoladen, hvor alle får helt styr på de...
Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller?Heldigvis er det
faktisk ikke så svært at lave flødeboller selv - det kræver blot tid og
tålmodighed. På dette flødebollekursus lærer du at lave dine helt egne
hjemmelavede flødeboller fra bun...
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet
forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys
chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi
chokoladen, hvor alle får helt styr på de...
Ummh, findes der noget bedre end en lækker, varm suppe på en råkold efterårs/vinterdag? På denne workshop lærer vi at lave suppe fra bunden med sæsonens friske råvarer. Vi skal både lave hønsekødssuppe og fyldige grøntsagssupper med bl.a kartoff...
Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller?Heldigvis er det
faktisk ikke så svært at lave flødeboller selv - det kræver blot tid og
tålmodighed. På dette flødebollekursus lærer du at lave dine helt egne
hjemmelavede flødeboller fra bun...
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet
forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys
chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi
chokoladen, hvor alle får helt styr på de...
Julebagekursus Duften og smagen af hjemmebag hører julen til, og på
julebordet skal der intet mangle. På denne workshop dykker vi ned i de gode gammeldags julesmåkager, og skal bl.a. lave vores egne vaniljekranse, fedtkager, fedtebrød og fins...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi chokoladen, hvor alle får helt styr på de...
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi chokoladen, hvor alle får helt styr på de...