Bag om smagen handler om den gode smag og de unikke lokale madoplevelser.
Aldrig før har danskerne været så optagede af madoplevelser og oprindelse af vores fødevarer, samtidig med, at dygtige kokke har gjort Danmark verdenskendt for vores gastronomiske kunnen. LOF vil gerne bidrage til at give dig unikke smagsoplevelser, viden og kendskab til lokale råvarer, produktion, kunsten at lave mad samt ikke mindst at finde spiselige elementer i naturens eget spisekammer. Konceptet ’Bag smagen’ er med til at skabe nye rammer med fokus på kvalitet, smag, madoplevelser, samvær og fælles måltider.
Find særarrangementer og unikke smagsoplevelser i hele landet: Rundvisninger, food talks, masterclasses, sanketure og smagninger.
På dette chokoladekursus arbejder vi blandt andet med transfer sheets, magnet forme, farvet chokolade alm. faste forme, mørk, hvid og lys chokolade. Vi starter med at lave fyld og derefter tempererer vi chokoladen, hvor alle får helt styr på de...
Hjemmebagning er populært som aldrig før og surdejsbølgen ruller stadigvæk. Nu får du muligheden for at starte med surdeje og lære at bage velsmagende brød med de gamle, økologiske nordiske kornarter og sorter. På kurset lærer du at bage rugbrød m...
Her lærer du at lave mad med grønsager i centrum, hvordan du gør maden velsmagende, så din hverdagsmad bliver både sund og festlig. Siden jeg var barn, har jeg selv dyrket grønsager og har derfor livet igennem spist mange grønsager. Kurset handler...
Der er ikke
noget bedre end duften af hjemmebagt brød!
Surdej anvendes
som hævemiddel og smagsgiver med en kæmpe gevinst ikke alene for brødets
kvalitet, men også for din fordøjelse.
Når du bruger surdej, skal dejen langtidshæve. På kur...
Vi har fokus på mere grønt og mindre kød i vores kost. Vi skal lære at lave mad med flere grøntsager eller måske kun helt udelukkende af grøntsager med fokus på, hvad der både er lækkert og hvad vores kroppe har brug for. Det allervigtigste er, at...
Bælgfrugternes Dag – mad med
bønner, linser og ærter
I anledningen af mærkedagen,
skal vi på dette kursus lave lækker og nem hverdagsmad med bønner, linser og
ærter. Du vil blive introduceret til alverdens forskellige bælgfrugter, deres
e...
På dette lagkagekursus bliver du mesterbager i forskellige klassiske lagkager, som fx Othellolagkagen.Du lærer at lave de helt rigtige cremer og konsistenser og det flotte pynt.Kom med i køkkenet, hvis du har en bager i maven!Du skal påregne en ud...
Kom med når LOF Syd og Ballebro Færgekro sammen inviterer
til ’Badehotellet aften’ torsdag den 21. marts med 2-retters klassisk dansk
menu, kaffe/te med sødt og et spændende foredrag med skuespiller Lars Ranthe: ”Fra
baggården til Badehotellet’....
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man serverer et stykke chokolade, fyldt med blød honningkaramel. Der laves 5-7 forskellig...
Tag med på opdagelse i naturens køkken. Vi skal på rov i naturens spisekammer efter urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndi...
Tag med på opdagelse i naturens spisekammer Vi skal lede efter efter spiselige urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndige vej...
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man serverer et stykke chokolade, fyldt med blød honningkaramel. Der laves 5-7 forskellig...
Er du vild med lakrids? Her lærer du at lave lakridser! Du får også viden om at eksperimentere videre derhjemme med flere slags lakridser. Holdet for dig, der elsker lakrids, og hvor du ved, hvad der er i. Vi bruger gode råvarer, naturligvis!Holde...
Tag med på opdagelse i naturens spisekammer Vi skal lede efter efter spiselige urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndige vej...
Vidste du, at bælgfrugter kan bruges i bagværk og desserter?På dette kursus lærer du om bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken, herunder hvordan linser og ærter kan erstatte nødder, hvordan bagværk kan holde sig frisk længere med brug...
Tag med på opdagelse i naturens spisekammer Vi skal lede efter efter spiselige urter, bær, svampe o.l. Naturen har meget at byde på, men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. Her lærer du under guidens kyndige vej...
De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaft...
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man serverer et stykke chokolade, fyldt med blød honningkaramel. Der laves 5-7 forskellig...
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man serverer et stykke chokolade, fyldt med blød honningkaramel. Der laves 5-7 forskellig...
Vidste du, at bælgfrugter kan
bruges i bagværk og desserter?
På dette kursus lærer du om
bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken, herunder hvordan linser og
ærter kan erstatte nødder, hvordan bagværk kan holde sig frisk længer...
Få en hyggelig eftermiddag med forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn - alle kan være med til at lave flere forskellige slags skønne, velsmagende karameller. Vi laver karamellerne med forskellige slags chokolader og honning.Aldersgrænsen er 6...
Få en hyggelig eftermiddag med forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn - alle kan være med til at lave flere forskellige slags skønne, velsmagende karameller. Vi laver karamellerne med forskellige slags chokolader og honning.Aldersgrænsen er 8...
Få en hyggelig eftermiddag med forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn - alle kan være med til at lave flere forskellige slags skønne, velsmagende karameller. Vi laver karamellerne med forskellige slags chokolader og honning.Aldersgrænsen er 6...
Få en hyggelig eftermiddag med forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn - alle kan være med til at lave flere forskellige slags skønne, velsmagende karameller. Vi laver karamellerne med forskellige slags chokolader og honning.Aldersgrænsen er 8...
Kursus på 3 mødegange med et nyt tema hver gang.
De officielle danske klimakostråd
anbefaler, at vi spiser 100 g bælgfrugter om dagen, men det kniber med
inspirationen for de fleste danskere, der i gennemsnit spiser 2 g om dagen.
Bælgfrug...
Få en hyggelig eftermiddag med forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn - alle kan være med til at lave flere forskellige slags skønne, velsmagende karameller. Vi laver karamellerne med forskellige slags chokolader og honning.Aldersgrænsen er 6...
Få en hyggelig eftermiddag med forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn - alle kan være med til at lave flere forskellige slags skønne, velsmagende karameller. Vi laver karamellerne med forskellige slags chokolader og honning.Aldersgrænsen er 8...
Få en hyggelig eftermiddag med forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn - alle kan være med til at lave flere forskellige slags skønne, velsmagende karameller. Vi laver karamellerne med forskellige slags chokolader og honning.Aldersgrænsen er 6...
Få en hyggelig eftermiddag med forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn - alle kan være med til at lave flere forskellige slags skønne, velsmagende karameller. Vi laver karamellerne med forskellige slags chokolader og honning.Aldersgrænsen er 8...
At lave sine egne olier er et stort ønske hos mange mennesker. Dels for at være sikker på, at man ikke tilføjer sin krop unødvendige og måske skadelige stoffer.Dette kursus er netop designet til dig der ønsker at gå ud i naturen, eller i din køkke...
At lave sine egne olier er et stort ønske hos mange mennesker. Dels for at være sikker på, at man ikke tilføjer sin krop unødvendige og måske skadelige stoffer.Dette kursus er netop designet til dig der ønsker at gå ud i naturen, eller i din køkke...
Kikærter kan meget mere end humus og falafel. Kikærter og bælgfrugter er også en ny - eller genopdaget - måde at spise mere bæredygtigt og klimavenligt.På dette kursus hører du om kikærternes verden, og vi skal lave gryderetter, salater, snacks, b...
Ciderbrygning
- sådan kommer du i gang
Har du flere
æbler end du kan spise? Så brug dem til at brygge cider!
På en enkelt
aften får du introduktion til, hvordan du selv kan brygge lækker frisk cider.
Cider er
gæret æblesaft og det stormer fre...