Bag om smagen handler om den gode smag og de unikke lokale madoplevelser.
Aldrig før har danskerne været så optagede af madoplevelser og oprindelse af vores fødevarer, samtidig med, at dygtige kokke har gjort Danmark verdenskendt for vores gastronomiske kunnen. LOF vil gerne bidrage til at give dig unikke smagsoplevelser, viden og kendskab til lokale råvarer, produktion, kunsten at lave mad samt ikke mindst at finde spiselige elementer i naturens eget spisekammer. Konceptet ’Bag smagen’ er med til at skabe nye rammer med fokus på kvalitet, smag, madoplevelser, samvær og fælles måltider.
Find særarrangementer og unikke smagsoplevelser i hele landet: Rundvisninger, food talks, masterclasses, sanketure og smagninger.
En svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går
en tur i skoven og indsamler forskellige svampe.
Vi spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan
de spises – eller er de giftige? Hvilken betydning har de i skovens k...
En svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går
en tur i skoven og indsamler forskellige svampe.
Vi spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan
de spises – eller er de giftige? Hvilken betydning har de i skovens k...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
Naturen har meget at byde på, men man skal vide, hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. På denne tur vil vi lede efter efter spiselige urter, bær og svampe.HVAD LÆRER DUUndervejs på turen lærer du under din guide Askes kyndige ve...
Vidste du, at bælgfrugter kan bruges i brød, bagværk og desserter? På dette kursus lærer du:• Om bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken • Hvordan linser og ærter kan erstatte nødder• Hvordan bagværk kan holde sig frisk længere med...
Lær at lave simpel og velsmagende vegetariske retter med bælgfrugter.Vi tilbereder velsmagende og simple vegetariske retter med:• Bønner • Linser• Ærter.Du får viden om og inspiration til, hvordan du kan få dit proteinbehov dækket med mindre...
Lær at lave nem og lækker hverdagsmad med bælgfrugter.Du bliver introduceret til alverdens bælgfrugter, og lærer om deres egenskaber, anvendelsesmuligheder samt de fordele der er i bælgfrugter.Vi tilbereder velsmagende og simple vegeta...
Er du vild med lakrids? Her lærer du at lave lakridser! Du får også viden om at eksperimentere videre derhjemme med flere slags lakridser. Holdet for dig, der elsker lakrids, og hvor du ved, hvad der er i. Vi bruger gode råvarer, naturligvis!Holde...
Der er ikke
noget bedre end duften af hjemmebagt brød!
Surdej anvendes
som hævemiddel og smagsgiver med en kæmpe gevinst ikke alene for brødets
kvalitet, men også for din fordøjelse.
Når du bruger surdej, skal dejen langtidshæve. På kur...
Kurset er for dig, der har lyst til at prøve at bage lækkert bagværk med surdej. Vi bager kanelsnurrer, kardemommesnurrer, rugbrød og andre skønne sager. Der er ikke
noget bedre end duften af hjemmebagt brød!
Surdej anvendes
som hævemiddel...
Ny inspiration til en sammensat madoplevelse af små kolde og varme retter. På 5 timer en lørdag fra kl. 9.00 til 14.00 laver vi sammen en damefrokost, hvor vi leger med smage og indhold, og alle (køn) er velkomne. Her vil være nye variationer af t...
Skal vennerne mødes, og du stå for maden? Så har du her muligheden for at søge inspiration og viden om, hvordan du sætter en ægte herrefrokost sammen. Gennem tilberedning får vi sammen skabt en frokost, som vil imponere de fleste. Her sætter vi fo...
Skal vennerne mødes, og du stå for maden? Så har du her muligheden for at søge inspiration og viden om, hvordan du sætter en ægte herrefrokost sammen. Gennem tilberedning får vi sammen skabt en frokost, som vil imponere de fleste. Her sætter vi fo...
Elsker du pizza og vil du lære hvordan du selv kan skabe den autentiske smag af Italien? Så kom med på dette kursus, hvor pizzaiolo Michele deler ud af sin viden (på engelsk) om den ægte italienske pizza. Du får selv fingrene i dejen og nyder godt...
Husker du mormors eller måske var det farmors mad? Vi går denne lørdag i køkkenet og genopdager det gamle danske køkken og laver traditionelle retter med danske råvarer. Vi kommer forbi principperne for det klassiske køkken, og kursusdagen vil ogs...
Naturen har meget at byde på, men man skal vide, hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. På denne tur vil vi lede efter efter spiselige urter, bær og svampe.HVAD LÆRER DUUndervejs på turen lærer du under din guide Askes kyndige ve...
Lær at lave dine egne lækre fyldte chokolader med en uimodståelig honningkaramel.
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man se...
Det behøver ikke at være kedeligt at lave mad til sig selv, men det kræver lidt omtanke, og på dette kursus får du masser af inspiration og gode fif til lækker singlemad uden madspild.Indkøb er svært til små portioner, da butikker som regel sælger...
Ny inspiration til en sammensat madoplevelse af små kolde og varme retter. På 5 timer en lørdag fra kl. 9.00 til 14.00 laver vi sammen en damefrokost, hvor vi leger med smage og indhold, og alle (køn) er velkomne. Her vil være nye variationer af t...
Få viden om meltyper og afprøv forskellige bageteknikker, så du får de resultater du ønsker, når du bager derhjemme. Udgangspunktet er enkelthed og nemme opskrifter – hvor hovedingrediensen er glutenfri havremel suppleret med rismel og majsmel.Har...
Få en ny tilgang til hverdagens aftensmad, så det bliver let og overskueligt at spise godt og sundt, når tiden er knap.Børn er velkomne. Janina forklarer om de bagvedliggende principper, så du selv kan gå videre med tilgangen, når du er kommet hje...
Skal vennerne mødes, og du stå for maden? Så har du her muligheden for at søge inspiration og viden om, hvordan du sætter en ægte herrefrokost sammen. Gennem tilberedning får vi sammen skabt en frokost, som vil imponere de fleste. Her sætter vi fo...
Skal vennerne mødes, og du stå for maden? Så har du her muligheden for at søge inspiration og viden om, hvordan du sætter en ægte herrefrokost sammen. Gennem tilberedning får vi sammen skabt en frokost, som vil imponere de fleste. Her sætter vi fo...
Elsker du pizza og vil du lære hvordan du selv kan skabe den autentiske smag af Italien? Så kom med på dette kursus, hvor pizzaiolo Michele deler ud af sin viden (på engelsk) om den ægte napolitanske pizza. Du får selv fingrene i dejen og nyder go...
Vi arbejder denne lørdag med kager og andre søde sager, som skaber et vildt kage- og dessertbord, også selvom du ikke kan tåle gluten. Selvom du ikke tåler gluten, så skal du stadig kunne få kager, som minder dig om alt det, som alle andre spiser,...
Inviter familien på nye lækre retter til frokostbordet og tag selv forskud på glæderne lørdagen inden højtiden.Vi går i køkkenet under Janinas kyndige ledelse og får ny inspiration med hjem til kolde og varme retter, som får tænderne til at løbe i...
Naturen har meget at byde på, men man skal vide, hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. På denne tur vil vi lede efter efter spiselige urter, bær og svampe.HVAD LÆRER DUUndervejs på turen lærer du under din guide Askes kyndige ve...
Har du smagt gumbo fra det kreolske køkken i New Orleans’ franske kvarter, streetfood på gaden i Vietnam, mamma’s hjemmelavede pasta og tomatsovs i Toscana, en fastfood sandwich med oksestrimler og chimichurri på havnen i Buenos Aires eller måske...
Strandkanten er et skatkammer af velsmagende og sunde råvarer - men man skal vide hvad man går efter, hvis man vil spise, det man finder. På denne tur vil vi lede efter efter spiselige urter og tang og se om vi kan fange rejer. HVAD LÆRER DU?V...
Naturen har meget at byde på, men man skal vide, hvad man går efter, hvis man vil spise, hvad man finder. På denne tur vil vi lede efter efter spiselige urter, bær og svampe.HVAD LÆRER DUUndervejs på turen lærer du under din guide Askes kyndige ve...
Lær at lave dine egne lækre fyldte chokolader med en uimodståelig honningkaramel. Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man se...
Vidste du, at bælgfrugter kan bruges i bagværk og desserter?På dette kursus lærer du om bønnernes forskellige egenskaber i det søde køkken, herunder hvordan linser og ærter kan erstatte nødder, hvordan bagværk kan holde sig frisk længere med brug...
De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaft...
De officielle danske klimakostråd anbefaler, at vi spiser mindre kød og flere bælgfrugter – mere specifikt skal vi spise 100 g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaft...
Lær at lave dine egne lækre fyldte chokolader med en uimodståelig honningkaramel. Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man se...
De officielle danske klimakostråd anbefaler at vi spiser 100 g bælgfrugter om dagen, men det kniber med inspirationen for de fleste danskere, der i gennemsnit spiser 2 g om dagen.Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og...
Børn halv pris!Drømmer du om duften af friskbagte boller og at sætte tænderne i en lækker hjemmebagt kage, så kom med på dette kursus i brødbagning for hele familien. Alle kan være med, for det behøver ikke at være kompliceret for at smage godt.Ja...
Få en ny tilgang til hverdagens aftensmad, så det bliver let og overskueligt at spise godt og sundt, når tiden er knap.Børn er velkomne. Janina forklarer om de bagvedliggende principper, så du selv kan gå videre med tilgangen, når du er kommet hje...
Lækker aftensmad i godt selskab hver anden uge.Vi hygger os mens vi lader os inspirere til nye teknikker og råvarer. Janina sørger for gode fif til at lave tilfredsstillende, sund og velsmagende aftensmad i hverdagen, hvad end du er erfaren eller...
Lækker aftensmad i godt selskab hver anden uge.Vi hygger os mens vi lader os inspirere til nye teknikker og råvarer. Janina sørger for gode fif til at lave tilfredsstillende, sund og velsmagende aftensmad i hverdagen, hvad end du er erfaren eller...
Den israelsk-britiske kogebogsforfatter Yotam Ottolenghi er braget ind på den internationale kokke-scene med over 10 millioner solgte kogebøger. Succesen skyldes, at det er lykkedes ham at genopfinde middelhavskøkkenet med nye sammensætninger, som...
Den israelsk-britiske kogebogsforfatter Yotam Ottolenghi er braget ind på den internationale kokke-scene med over 10 millioner solgte kogebøger. Succesen skyldes, at det er lykkedes ham at genopfinde middelhavskøkkenet med nye sammensætninger, som...
Kom og oplev de
mange lækre muligheder med ramsløg! Vi forvandler denne skønne forårsplante til
velsmagende retter som pesto, forårsruller, wokretter og pandekager. Forkæl
dine smagsløg og imponér dine gæster!
Perfekt for
familier og venner...
Har du svært
ved at indtage tilstrækkelige mængder grøntsager i din antiinflammatoriske
kost? Lad os sammen udforske en verden af grønne superfoods og lære hvordan du
nemt kan integrere dem i dine måltider!
På vores madlavningsworkshop vil du...
Ciderbrygning
- sådan kommer du i gang
Har du flere
æbler end du kan spise? Så brug dem til at brygge cider!
På en enkelt
aften får du introduktion til, hvordan du selv kan brygge lækker frisk cider.
Cider er
gæret æblesaft og det stormer...
Kom og oplev de
mange lækre muligheder med ramsløg! Vi forvandler denne skønne forårsplante til
velsmagende retter som pesto, forårsruller, wokretter og pandekager. Forkæl
dine smagsløg og imponér dine gæster!
Perfekt for
familier og venner...
Træt af den samme mad hver dag? Vil du lære at lave sunde,
spændende retter, der både ser godt ud, smager fantastisk og – ikke mindst –
gør godt for kroppen?
På dette kursus får du masser af inspiration til nem og
nærende hverdagsmad, fyldt...
Har du svært
ved at indtage tilstrækkelige mængder grøntsager i din antiinflammatoriske
kost? Lad os sammen udforske en verden af grønne superfoods og lære hvordan du
nemt kan integrere dem i dine måltider!
På vores madlavningsworkshop vil du...
Lær at lave dine egne lækre fyldte chokolader med en uimodståelig honningkaramel. Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man se...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...
Lær at lave dine egne lækre fyldte chokolader med en uimodståelig honningkaramel.
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man se...
Lær at lave dine egne lækre fyldte chokolader med en uimodståelig honningkaramel.
Fyldte chokolader kan umiddelbart virke som noget, der vil tage år at lære. Det er dog slet ikke så svært, og stoltheden kender ingen grænser første gang, at man se...
En svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går
en tur i skoven og indsamler forskellige svampe.
Vi spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan
de spises – eller er de giftige? Hvilken betydning har de i skovens kr...
En svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går
en tur i skoven og indsamler forskellige svampe.
Vi spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan
de spises – eller er de giftige? Hvilken betydning har de i skovens k...
En svampetur er en sjov aktivitet for hele familien. Vi går
en tur i skoven og indsamler forskellige svampe.
Vi spørger: Hvad hedder de? Hvordan kan man kende dem? Kan
de spises – eller er de giftige? Hvilken betydning har de i skovens k...
Elsker du pizza og vil du lære hvordan du selv kan skabe den autentiske smag af Italien? Så kom med på dette kursus, hvor pizzaiolo Michele deler ud af sin viden (på engelsk) om den ægte italienske pizza. Du får selv fingrene i dejen og nyder godt...
Lær at lave dine egne fyldte chokolader. Danmarksmester Nicolaj Wium lærer dig at lave fyldte chokolader, som du også kan gøre det hjemme i dit eget køkken.Du lærer hvordan du tempererer chokoladen, så den får den helt rigtige glans og knæk. Du st...