• Henrik Vestergaard

    Henrik Vestergaard, årgang 1947, opvokset i Flensborg, er dansk sydslesviger, som i 2015 også blev lovformelig tysk statsborger. Han betegner sig selv som en rigtig hjemmegroet dansk-tysk grænselandsborger, der har det motto, at hvad den éne part fik tilkendt i 1920-afstemningen, skal den anden også lære at kende og nyde! – og selvfølgelig vice versa!

    For kommunen Sønderborgs indbyggere, nye som gamle, er en oplevelse af Flensborg som Hertugdømmet Slesvigs største købstad og havneby, ja hovedstad, over prøjsisk/tysk imperie-´drømmeby´ fra start til bogstavelig undergang, til nu at være en attraktiv og pulserende handels- og universitetsby med internationalt flair ”lige på den anden side af grænsen”, blevet til et ”must” for alle der bor i det spændende dansk-tyske nærområde med europæisk udsyn.  

    Som gæst på turene ”Flensborg: I går, i dag og i morgen!” er der tale om mere end et vanligt nabobesøg – det er en ægte ”Aha!”-oplevelse i det gode naboskabs ånd!

Romantisk, historisk vandring i Flensborg - 18. marts 2023

Vi starter ved den gamle danske kirke, Helligåndskirken, midt på Storegade, hvor vi ser nærmere på Flensborgs ”florissante historie” fra 1700-tallet med Vestindienpakhuset, inden vi går videre forbi den Katolske Kirke, Det danske Generalkonsulat og op på Museumsbanken og Den Gamle Kirkegaard med krigergrave og mindehøje.

Her skal vi også se den berømte Istedløve smukt omringet af et væld af blomstrende krokus (hvis heldet er med os), hvor vi tager os tid til en dyb historisk indånding, inden turen atter fortsætter ned ad Rebslagergade og Lutherbjerget og forbi Nikolaikirkegården, med resterne af den gamle bymur fra konflikternes begyndelse, til byens centralt beliggende plads, Søndertorv med de mange indkøbsherligheder, hvor rundvisningen slutter.

Guide på turen: Henrik Vestergaard


Nummer
231958 - Romantisk, historisk vandring i Flensborg - 18. marts 2023
Første mødegang
lørdag den 18.03.23 kl. 14:00 - 16:00
Undervisere
Adresse

Helligåndskirken, Midt på gaden, DE 24939

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 130,00
lørdag den 18.03.23

Kl. 14:00 - 16:00

Henrik Vestergaard

Midt på gaden, DE 24939 (Midt på gaden)

Se på kort