• Henrik Vestergaard

    Henrik Vestergaard, årgang 1947, opvokset i Flensborg, er dansk sydslesviger, som i 2015 også blev lovformelig tysk statsborger. Han betegner sig selv som en rigtig hjemmegroet dansk-tysk grænselandsborger, der har det motto, at hvad den éne part fik tilkendt i 1920-afstemningen, skal den anden også lære at kende og nyde! – og selvfølgelig vice versa!

    For kommunen Sønderborgs indbyggere, nye som gamle, er en oplevelse af Flensborg som Hertugdømmet Slesvigs største købstad og havneby, ja hovedstad, over prøjsisk/tysk imperie-´drømmeby´ fra start til bogstavelig undergang, til nu at være en attraktiv og pulserende handels- og universitetsby med internationalt flair ”lige på den anden side af grænsen”, blevet til et ”must” for alle der bor i det spændende dansk-tyske nærområde med europæisk udsyn.  

    Som gæst på turene ”Flensborg: I går, i dag og i morgen!” er der tale om mere end et vanligt nabobesøg – det er en ægte ”Aha!”-oplevelse i det gode naboskabs ånd!

Byvandring i Flensborg - Sydlige bydel

Turguide: Henrik Vestergaard

Turen begynder ved Sydbanks nye bygning i Rødegade, hvorfra vi tager et kig på den gamle bymursrest, inden vi går videre hen og ser Gråbrødreklostrets kirkesal og det smukt forenede Dannebrog og Slesvig-Holsten-fanen i den nuværende ”Seniorenresidenz”.

Vi fortsætter forbi kongresbygningen Det Tyske Hus og ned til ZOB og byens nye, centrale ”latinerkvarter”, som i virkeligheden hører til de ældste dele af det nuværende Flensborg med Sankthanskirken (St. Johannis) i centrum. Via Johannisstraße går det forbi ”Margarethenhof” og 60 m op ad Skt. Jørgen-trappen, hvor vi kan nyde et fabelagtigt vue over Flensborg i den ”fø´st forårstid”, før løvet lukker for synet.

Sankt Jørgen-kvarterets gyder og stræder bruges og beundres på vej ned til havnen igen; her kigger vi nærmere på nybyggeriet ved Lautrupsbækken og ådalen, inden vi når tilbage til havnespidsens glade studenterliv, hvor foråret allerede flimrer i luften....

Guide på turen: Henrik Vestergaard.


Nummer
231959 - Byvandring i Flensborg - Sydlige bydel
Første mødegang
fredag den 28.04.23 kl. 17:00 - 19:00
Undervisere
Adresse

Rote Strasse/Rathausplatz, DE 24939 Flensborg,

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 130,00
fredag den 28.04.23

Kl. 17:00 - 19:00

Henrik Vestergaard

DE 24939 Flensborg, (Ud for Sydbanks ny bygning)

Se på kort