Historie - foredragsrække med tre foredrag

    Slaglosia - Slagelseegnens historiske forening

    Køb billet til hele den spændende foredragsrække her (tilmeld dig nederst på siden) - eller klik på linket under hvert enkelt foredrag for tilmelding til et enkelt.
     
    Onsdag den 9. oktober kl. 19.00 i mødelokale 2: Foredraget ”Byens smudsige hemmeligheder: Affaldshåndtering i 1700-tallets København" ved arkæolog Niels Andreasen

    I 1700-tallet stod København over for udfordringer med utilstrækkelig affaldshåndtering. Med en voksende befolkning og ringe sanitære forhold flød gaderne over med affald og urenlighed.
    Dette foredrag giver indblik i de sundhedsmæssige og miljømæssige konsekvenser samt myndighedernes tiltag for at løse problemet. Vi ser nærmere på praksis med at smide affald og ekskrementer på gaden, hvilket spredte sygdomme og lugtgener.
    Foredraget belyser forsøg på at indføre renovationssystemer, herunder udpegningen af "natmænd". Endelig dykker vi ned i nogle af de foreløbige resultater og fantastiske fund fra en stor, aktuel udgravning på en losseplads fra 1700-tallet i Frederiksstaden i København.

    Ved tilmelding til dette foredrag alene, klik her.


    Onsdag den 23. oktober kl. 19.00 i mødelokale 2: Foredraget ”Sct. Mikkels kirkes historie" ved foreningens første formand Torben Hansen

    Foredraget starter i tiden før Kirken bliver opført. Her havde bakken en anden funktion, og de forholdsvis tætte bebyggelser og landsbyer, havde en helt anden tilgang til det religiøse liv. Kirkebakkens funktion før kirken er ukendt, men svage tegn kan pege på en eller anden funktion for den samlede befolkning i området.
    Den forandringsbølge der ruller hen over landet i 1000 årene, og den personkreds der får en af rigets første stenkirker opført danner rammen om foredraget. Foredraget vil belyse mændene i og omkring kirken, og kirkens rolle i "Den store kirkekonflikt", der varede fra 1241 til 1345. Foredraget vil ikke gå i dybden med det religiøse. Arkæologiske undersøgelser indgår også i foredraget.

    Ved tilmelding til dette foredrag alene, klik her.


    Onsdag den  kl. 19.00 i mødelokale 2: Foredraget ”Den gode præst: Anders af Slagelse ved professor emeritus ved Roskilde Universitet Brian Patrick McGuire

    Hellig Anders er måske lidt kendt i Slagelse takket være HelligAndersvej-og her parkerer jeg min bil, når jeg skal til foredrag på Fyn og i Jylland.

    Anders blev husket som en præst der tog sig af sine sognebørn, både i Palæstina og på Sjælland. På den måde tilhører han den kristne kirkes pastorale middelalderreformation, hvor sognepræster blev tilgængelige for den almindelige befolkning. Han huskes mest for sin forunderlige rejse tilbage til Slagelse, men hans helgenlegende handler også om hans omsorg for sognebørn.
    Foredraget vil vise, at Anders tilhører en ny slags sognepræst i Danmarks og Europas middelalder, og som sådan er hans historie mere end et eventyr.

    Ved tilmelding til dette foredrag alene, klik her.



    Praktisk info

    OBS: Medlemsprisen på 225,00 kr. er for medlemmer af Slaglosia - Slagelseegnens Historiske Forening. (www.slaglosia.dk).

    Tilmelder du dig via nettet efter kl. 12.00 på foredragsaftenen, bedes du medbringe din tilmeldingsbekræftelse og vise den i døren.
    Nummer
    242006 - Historie - foredragsrække med tre foredrag
    Første mødegang
    onsdag den 09.10.24 kl. 19:00 - 21:00
    Adresse

    Mødelokaler, Stenstuegade 3, Stenstuegade 3, 4200 Slagelse

    Se på kort

    Mødegange
    3
    Pris
    Almen
    DKK 300,00
    Medlem af Slaglosia
    DKK 225,00
    onsdag den 09.10.24

    Kl. 19:00 - 21:00

    Forskellige foredragsholdere

    Stenstuegade 3, 4200 (Mødelokale 2)

    Se på kort

    onsdag den 23.10.24

    Kl. 19:00 - 21:00

    Forskellige foredragsholdere

    Stenstuegade 3, 4200 (Mødelokale 2)

    Se på kort

    onsdag den 06.11.24

    Kl. 19:00 - 21:00

    Forskellige foredragsholdere

    Stenstuegade 3, 4200 (Mødelokale 2)

    Se på kort