LOF Slagelse - Korsør - Skælskør | Kurser og aftenskole
Gl. Torv 4A, 1.
LOF på FacebookTidligere Luftkaptajn Stefan G. Rasmussen har draget land og rige rundt med sine filosofiske betragtninger om livet og dets finurligheder. Nødlandingen af SAS-flyet SK751 i 1991, hvor alle 129 ombord overlevede satte hans liv i relief. Fra at være ”en almindelig dansker og pilot” blev han udråbt til ”helt”, og fra det ene øjeblik til det andet blev han trukket fra anonymitetens fredfyldte skygge og ind i kendthedens skærende rampelys.
Som 44-årig fik Stefan “en chance til”. Han tog denne chance - ikke for at fortsætte i samme spor, men for virkelig - at give sig selv et nyt liv!
I sin bog fra 2022, ”Sporskifte – et liv i verdens brændpunkter”, fortæller Anna sin livshistorie – en spændende rejse præget af mod, beslutsomhed og evnen til at forfølge sine drømme i en sen alder. Anna har holdt omkring 200 foredrag om bogen i Danmark og Sverige og har desuden været på flere bogturné31.3.er i USA. Anna på Oman Library, Middle East Institute, Washington D.C., USA National Press Club i Washington, D.C., er verdens førende organisation for journalister. I januar 2024 var den engelske oversættelse af bogen ”A New Beginning: Life on the Frontlines” blandt tre nominerede bøger, som blev overvejet af National Press Club’s 'Books and Brunch Book Club' til at blive læst og diskuteret i marts. Bogen kom på andenpladsen efter Liz Cheneys ”Oath and Honor.”
Anna har ikke blot været en almindelig skrivebordsarbejder under sine missioner. Som administrationschef i nødhjælpsorganisationer, EUmissioner og ansat i FN har hun stået over for farer og udfordringer, der er langt fra hendes trygge familieliv i Danmark. Hun har smuglet amerikanske dollars ind over grænsen til Irak og lært at bruge en AK47 for at kunne beskytte sig selv og sine kolleger.
Gennem sine foredrag tager Anna publikum med på en rejse til konfliktfyldte områder, hvor hun deler sine personlige oplevelser og sin indsigt i verdens kulturer og konflikter. Hun har ikke en traditionel idealistisk tilgang, men er drevet af ønsket om at leve et spændende og eventyrligt liv samtidig med, at hun søger at forstå historien bag konflikterne.
Hendes fortællinger er ærlige, rørende og til tider humoristiske, og de giver et unikt indblik i livet som udsendt i nogle af verdens farligste og mest udfordrende områder. ”Sporskifte – et liv i verdens brændpunkter” udkom i november 2020. 2. udgave er revideret med indsigtsfuld baggrundsviden om landene og udkommet i september 2022.
Ole Krohns spændende foredrag om finansielle indsigter og erhvervsmæssig ekspertise. Med en imponerende karriere som finansjournalist har Ole dykket ned i nogle af de største finanshistorier i Danmark. Hans ekspertise strækker sig fra topchefernes rolle i økonomien til landets generelle finansielle tilstand.
Ole Krohn er siden 2007 finanskommentator og journalist på TV2. Han har dækket nogle af de absolut største finanshistorier i Danmark, bl.a. Stein Bagger sagen og de bankpakker, der angiveligt skulle redde de danske banker igennem finanskrisen. Desuden vidste han før de fleste andre, selv medarbejderne, hvem der skulle blive den nye topchef i Danske Bank.
Oles interviews er altid skarpe og direkte, men også altid rimelige og baseret på et solidt indblik. Noget de fleste chefer fra Danmarks største virksomheder kan nikke genkendende til.
Oprindeligt blev Ole uddannet som bibliotekar i 1982, en funktion han dog aldrig tiltrådte. I stedet påbegyndte han sin journalistiske karriere hos Relief. I 1987 kom Ole Krohn til Erhvervsbladet og dernæst hos Børsinformationen i 1989. Efter en kort, men frugtbar afstikker fra den journalistiske arena, hvor Ole bl.a. arbejdede som projektleder, trådte han atter ind på redaktionsgangene i 1993 hos Aktuelt.
I 1998 blev Ole Krohn ansat hos TV2’s redaktion på Christiansborg. Herefter har Ole haft flere forskellige stillinger hos TV2: redaktionssekretær, finansredaktør, vært og kommentator – men alle med fokus på finans og erhverv.
Bente Scavenius har modtaget "Rosenkjærprisen" for hendes fremragende formidling, samt været medlem af Kulturrådet for Børn, censor ved Købehavns og Aarhus Universitet. Derudover er Bente kunstkritiker, og har deltaget i den populære udsendelse på DR’s "Kunstquiz" holdkaptajn.
Kunstkritikerens viden og lidenskab for kunsten
I hendes bog, “Mit livs billeder”, folder hun sine personlige refleksioner ud, og beretter om sit forhold til den danske billedkunst – hvert værk i bogen bliver belyst ud fra en personlig vinkel, for derefter at blive sat ind i en både relevant og kunsthistorisk sammenhæng.
Bente Scavenius har også forfattet adskillige bøger om Guldalderen, bragt verdenskunstens lys til Danmark og forfattet værker som “Den frie udstilling i 100 år”, “At læse billeder”, “Fredensborg” og “Den lille billedkunst”. Med hver bog skaber hun et univers, der fanger læserens fantasi og åbner døre til nye kunstneriske horisonter.
Michael Lollesgaard er en pensioneret generalløjtnant med en imponerende militær karriere, der strakte sig over 43 år. Han er en af de højest dekorerede i det danske forsvar og har haft en afgørende og dedikeret rolle i det internationale samfunds indsats i verdens konfliktsituationer. I 1980 begyndte han sin karriere ved Hærens Officersskole og arbejdede sig op gennem rækkerne for til sidst at blive hærchef – den øverste militære leder for hæren.
I løbet af sin tid i Forsvaret har Michael Lollesgaard navigeret i konfliktområder, hvor han har mistet soldater, været mål for terrorangreb og landminer og utallige gange set freden kollapse omkring sig. Han har markeret sig som en kompetent leder, hvis engagement og ledelseskompetencer har været afgørende i nogle af verdens mest udfordrende og farlige situationer. Hans fortælling om sine år i frontlinjen af dansk og international sikkerhedspolitik er mere aktuel end nogensinde.
En skelsættende oplevelse var hans tid som militærrådgiver for den danske mission i FN, hvor han befandt sig i New York under det tragiske angreb den 11. september 2001. Denne begivenhed prægede hans militære karriere på afgørende vis. I Bosnien-Hercegovina opbyggede han blandt andet en officersuddannelse. I perioden 2015 til 2016 stod han generalmajor i spidsen for en ca. 11.000 mand stor fredsskabende FN-mission i det krigshærgede Mali, en af de blodigste missioner i FN’s historie. Fra 2017 til 2019 fungerede Michael som Danmarks øverste militære repræsentant ved NATO og EU i Bruxelles. Efterfølgende blev han i 2019 udnævnt til chef for FN’s mission, i det borgerkrigshærgede Yemen. Sidst men ikke mindst var Michael styrkechef for NATOs indsats i Irak fra 2021 til 2022.
Mich Vraa holder spændende foredrag om eget forfatterskab, hvor han fortæller om inspirationen til hans litterære univers og om sin research- og skriveprocesserne.
Mich Vraa er uddannet journalist. Vraa indstillede efter 16 år karrieren som journalist for at hellige sig forfatterskabet og oversætterjobbet på fuld tid. Mich har oversat en række af tidens store amerikanske og engelske forfattere som fx Jonathan Franzen og Anthony Doerr.
Selv er han også forfatter og især kendt for sin roman “Haabet”, der er første bind i serien om Dansk Vestindien og udkom i 2015. Mich Vraa debuterede i 1982 med “Papegøjejagt” (Wøldike) og har siden udgivet en række bøger.
Anne-Marie Rindom holder inspirerende foredrag om, hvordan man træffer de rette beslutninger til rette tidspunkt og opnår mål. Hendes kærlighed til sejlsporten begyndte allerede som syvårig i Horsens Sejlklub, og hendes imponerende karriere inkluderer deltagelse og sejre ved flere mesterskaber, herunder VM og EM i Europajollen i sine ungdomsår.
De seneste år har Anne-Marie Rindom sejlet i bådklassen Laser Radial. I 2012 deltog hun i sit første OL i London, hvor hun sluttede som nummer 13 ud af 50 deltagere. Det var en fantastisk oplevelse, men det næste OL skulle vise sig at blive endnu større. Fire år senere repræsenterede Anne-Marie sit land ved de Olympiske Lege i Rio de Janeiro, hvor hun vandt bronze. Det var en drøm, der gik i opfyldelse, men som bekendt blev det ikke sidste gang, Anne-Marie ville bringe medaljer hjem fra OL. I sommeren 2021 erobrede hun guldmedaljen ved OL i Tokyo 2020.
OL-guld er for mange atleter det ultimative mål og den højeste præstation, der kræver årsvis af dedikeret træning for at opnå. I sit inspirerende og motiverende foredrag deler Anne-Marie sin rejse, hvordan det føles at præstere under pres, og hvordan hun har fastholdt sin vindermentalitet. Anne-Marie blev desuden i 2019 kåret som Rolex World Sailor of the Year.
Thomas Ulrik Larsen er født og opvokset i musikbyen Roskilde og er en af Danmarks mest erfarne og efterspurgte musikformidlere med mere end 300 musikforedrags-arrangementer siden 2012.
Han var i en lang årrække skribent for bl.a. Gaffa, Musikeren, Ud & Se, Politiken og svensk MM.
Thomas Ulrik Larsen er cand. mag i musikvidenskab og pædagogik fra Københavns Universitet med speciale i rockmusikanalyse og rockhistorie. Han er en af landets kapaciteter inden for britisk og amerikansk rock fra især 1970’erne samt dansk rock fra samme periode. Thomas medvirkede i “Klog på sprog” på DR P1, hvor emnet var Shu-bi-duas tekstunivers.
Søs Egelind ved om nogen, hvordan humor, et positivt syn på livet og det at begive sig ud i ambitiøse og udfordrende ting kan gøre livet både meget sjovere og mere spændende i længden. Søs' foredrag gør os klogere på, hvordan vi kan få stress-barometret til at falde drastisk ved at grine i selskab med andre.
Tilbage i 1982 blev Søs Egelind uddannet og har arbejdet som skuespiller siden da på teatre, i film og tv. I forbindelse med sin karriere som komiker er hun særligt kendt for sit makkerskab med Kirsten Lehfeldt, hvor de har spillet over 80 forskellige figurer i både liveshows og i tv-serien “Kongeriget”.
Søs Egelind har som entertainer og komiker mange personlige oplevelser og erfaringer med at slippe humoren og en let tone løs i hverdagen. Hun formår hver gang at formidle på en sådan måde, at grin og eftertænksomhed breder sig i salen. Det handler ikke om, at I skal fortælle vittigheder i lange baner, men om at kunne se det uforudsigelige i den pågældende situation. Det, vi taler om, er konstruktiv forstyrrelse.
Se hele programmet - KLIK HER.
TILMELDING NEDERST PÅ SIDEN.
I LOF Slagelse-Korsør-Skælskør har vi i mere end 17 år udbudt den populære foredragsrække ”Mandagstræf” to gange om året. Foredragsrækken er på 9 foredrag med en bred vifte af både kendte foredragsholdere og knap så kendte foredragsholdere, der inspirerer med spændende og interessante emner. Programmet har fokus på temaer som kultur, politik, rejser, livsfortællinger og meget meget andet. Vi tager gerne imod input fra tidligere deltagere, når vi sammensætter næste sæsons program.
Der er en lille pause med kaffe.
Frokost efter foredrag
Efter foredraget er der mulighed for at få noget lækkert at spise til en god pris på en række af byens mange Caféer – ordningen hedder ”Frokost efter foredrag”. Når du tilmelder dig Mandagstræf, får du udleveret et adgangskort og et tilbudskort ”Frokost efter foredrag", som samtidig giver dig rabat mellem 10-25% på bespisning.
Tilmed dig og dine nærmeste til Mandagstræf og nyd mandag formiddag med inspiration fra spændende og alsidige foredragsholdere, og slut af med en lækker frokost til en god pris, mens I drøfter foredraget.
I forårssæsonen 2025 afholdes Mandagstræf i Slagelse Musikhus - Søndre Stationsvej.
Har du spørgsmål vedrørende Mandagstræf, er du altid velkommen til at kontakte os og høre mere.
I LOF passer vi godt på hinanden:-) Bliv derfor hjemme, hvis du er syg.
Program forår 2025:
Mandag d. 27. januar:
Stefan G. Rasmussen - "Fra kokostæppe til blå toner"
Mandag d. 3. februar:
Anna Eckhoff - "Drømmen om en ny begyndelse"
Mandag d. 17. februar:
Ole Krohn - "Banditter i habitter eller sort uheld?"
Mandag d. 24. februar:
Bente Scavenius - "Verdenskunst i Danmark"
Mandag d. 3. marts:
Michael Lollesgaard - "General i krig for fred"
Mandag d. 10. marts:
Anne-Marie Rindom - "Vejen til OL-guld"
Mandag d. 17. marts:
Mich Vraa - "Løgnen om Vestindien"
Mandag d. 24. marts:
Thomas Ulrik Larsen - "Shu-Bi-Dua - pjat, poesi, postmodernisme 1973-83"
Mandag d. 31. marts:
Søs Egelind - "Slip humoren løs"
Se hele programmet - KLIK HER.
Musikhuset, Sdr. Stationsvej 1-5, 4200 Slagelse ()