Madværksted

Madværksted

På et Vanebryderforløb har vi flere madværksteder, hvor vi sammen går i køkkenet og tilbereder et måltid med fokus på det grove og grønne.

Alle deltagere på et Vanebryderforløb får udleveret et opskriftshæfte - hvor en del af opskrifterne er udarbejdet af Anne Hjernøe, forfatter til bogen "Stærk, let og mæt".

Vi deler gerne Verdens bedste salat opskrift med dig her.


VERDENS BEDSTE SALAT

til 4 personer. Salaten bliver god af at få lov til at trække mindst ½ time inden servering og smager endnu bedre dagen efter.

Ingredienser
150 g knoldselleri
150 g rødbede
150 g æble
12 skiver syltede rødbeder
1 rødløg
1 bundt persille

Dressing
1 spsk. olivenolie
2 spsk. hvid balsamico
1 tsk. honning el. rørsukker
1 fed finthakket hvidløg
Salt og peber

Fremgangsmåde
Skræl sellerien og rødbeden og skær dem i små tern.
Tag kernehus ud af æblet og skær æblet i små tern.
Skær syltede rødbeder i små tern og bland med selleri, rødbede og æble.
Pil og snit rødløget fint. Bland det i grøntsagerne sammen med finthakket persille.
Pisk dressing sammen og vend den i grøntsagerne.
Lad salaten trække minimum ½ times tid før den serveres.

Tip!
Lav gerne salaten dagen før, så har smagen sat sig og den er endnu bedre.
Salaten er velegnet til kylling og stegt fisk.

Energi pr. person: 407 kJ (97 kcal) Energifordeling: Protein 6 %, Kulhydrat 63 %, Fedt 31