Pas bedre på dit Hjerte! - Livsstil og hjerteflimmer

- et KULTURKAFFE tilbud

KULTURKAFFE i Hadsund og Hjerteforeningen Mariagerfjord inviterer til hjertecafé og foredrag med Hjertelæge og forsker Jannik Pallisgaard.

Emnet er Hjertesundhed bredt, og om de faktorer du skal være obs på, hvis du vil leve et sundt liv med et sundt hjerte.

Pallisgaard kommer ind på 3 hovedområder
- Hvad er arterieflimren og hvordan forebygger og/eller lever man med det?
- Pas bedre på dit hjerte.
- Livsstil og hjerteflimmer.

Som de flest ved er Kost, Rygning, Alkohol, Motion og Søvn (KRAMS) emner der har relevans til hjertesundhed, og Pallisgaard vil også komme ind på disse faktorer.
Men Jannik Pallisgaard udvider med emnerne nære relationer, venner og mental sundhed, som også er faktorer der spiller ind.

Der er indlagt tid til opklarende spørgsmål og debat om de mange de mange budskaber, lægevidenskaben sender ud til os borgere, og som nogen gange skaber mere forvirring end oplysning.

FAKTA OM HJERTEFLIMMER
Op mod 8-10% af alle personer over 80 år lider af forkammerflimmer, også kaldet hjerteflimmer, så det er en meget hyppig sygdom. Forkammerflimmer kan give blodprop i hjernen, hjertesvigt og død, og forkammerflimmer er en hyppig årsag til hospitalsindlæggelser. Traditionelt set har behandlingen af atrieflimren fokuseret på den medicinske behandling af rytmeforstyrrelsen og forebyggelse af slagtilfælde, men forskning har vist, at livsstilsændringer kan have en positiv effekt i både forebyggelse og behandling af atrieflimren.


Om KulturKaffe
KulturKaffe er et samarbejde mellem Mariagerfjord Bibliotekerne, Frikvarteret, Ældre Sagen Hadsund & LOF Mariagerfjord-Rebild.
Kulturkaffe boksformat.png

Om Hjertecafé
En Hjertecafé hos Hjerteforeningen er et meningsfuldt fællesskab for hjertepatienter og deres pårørende. Her kan man trygt dele tanker med ligesindede og hjælpe hinanden i livet med en hjertesygdom. I en Hjertecafé kan man også facilitere faglige oplæg fra diætister, læger, psykologer eller sygeplejersker.
logo.jpg

Nummer
242701 - Pas bedre på dit Hjerte! - Livsstil og hjerteflimmer
Første mødegang
tirsdag den 08.10.24 kl. 19:00 - 21:30
Undervisere
Adresse

Hadsund Kulturcenter, Kirkegade 2-4, 9560 Hadsund

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 100,00
tirsdag den 08.10.24

Kl. 19:00 - 21:30

Jannik Pallisgaard

Kirkegade 2-4, 9560 (Salen)

Se på kort