Bæredygtig madlavning

De 7 kostråd er en god rettesnor for bæredygtig madlavning. Her finder du to opskrifter, som kan bruges i undervisninge

De officielle Kostråd består af syv kostråd samt et par supplerende tips: 

  • Spis planterigt, varieret og ikke for meget 
  • Spis flere grøntsager og frugter 
  • Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk 
  • Spis mad med fuldkorn 
  • Vælg planteolier og magre mejeriprodukter 
  • Spis mindre af det søde, salte og fede 
  • Sluk tørsten i vand 

Vigtige tips: 

  • Begræns madspild 
  • Gå efter Nøglehullet 

Læs mere og download materialer om kostrådene

De officielle Kostråd - godt for sundhed og klima - Alt om kost

Sammen med Madkulturen har vi udviklet en række "åbne" opskrifter, hvor du kan bruge forskellige råvarer, du allerede har i køleskabet. På den måde er du med til at mindske madspild.

Du kan downloade opskriftshæftet her.