Fortælling fra Station Nord,

  Danmarks nordligste militære installation.

  Kom og hør Tom Schou fortælle om sin baggrund, optagelsen, forskolen/uddannelsen ifbm sin udstationering på Station Nord.

  Stationen er en dansk militær installation beliggende på Prinsesse Ingeborg Halvø i Kronprins Christian Land, i det nordøstlige Grønland.  Stationen er den nordligste beliggende, fast bemandede lokalitet i Grønland, kun 933 km. syd for den geografiske nordpol. Selve området hører under Grønlands Nationalpark. Station Nord er en af de fire fast bemandede installationer i Nationalparken, de andre er Mestersvig, Danmarkshavn og Daneborg.

  Stationen har virket som nødflyveplads og vejrstation for amerikanske fly stationeret på Thule Air Base og senere for civile fly på polarruterne.

  Station Nord består af 35 bygninger og en 1.800 meter lang landingsbane. Den daglige drift af stationen varetages af fem mand med hunde. Tjenesten på Station Nord er under normale omstændigheder på 26 måneder.

  Stationen kan kun nås med fly, da isbarrierer blokerer søvejen og Siriuspatriljen, som har hjemsted i Daneborg, anvender Station Nord til støtte under patruljering i Nordøstgrønland.
  Nummer
  1260 - Fortælling fra Station Nord,
  Første mødegang
  torsdag den 12.09.24 kl. 19:00 - 21:00
  Undervisere
  Adresse

  LOF-Huset,

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Foredrag
  DKK 100,00
  torsdag den 12.09.24

  Kl. 19:00 - 21:00

  Tom Schou

  7500 (Sal 2)

  Se på kort