Slægtsforskning

Hvor stammer jeg fra? Hvad gemmer der sig i mit stamtræ? Vi tilbyder begynder og fortsætter kurser i slægtforskning

Sorter efter

Slægtsforskning

Slægtsforskning er udforskningen af et menneskes familie og afstamning. Slægtsforskning kaldes også genealogi. Ordet stammer fra det græske ord ’genea’, som betyder familie og ’logos’, som betyder læren om.

Slægtsforskning handler om at finde oplysninger om sine forfædre og familie. Slægtsforskning kan være tilbageskuende, hvis det handler om at søge oplysninger frem om dine forfædre. Men det kan også være at du ønsker at opsøge alle efterkommere af dine oldeforældre eller tip-oldeforældre. Uanset hvad dit mål er, så har vi kyndige undervisere der kan hjælpe dig med at opnå dit mål.

Er jeg mon adelig?
Drømmer du om at undersøge om der er hold i de rygter om, at der i din familie er adelige aner? Eller er du interesseret i hvor bestemte træk i din familie stammer fra? Svaret kan du måske finde i dit stamtræ.
Vores dygtige undervisere kan hjælpe dig med at følge dine rødder så langt tilbage i tiden som muligt. Hvis du skal søge tilbage i tiden, så får du brug for kompetencer i blandt andet læsning af gotisk håndskrift. På kurser i slægtsforskning kommer du til at fremfinde f.eks. kirkebøger og folketællinger. Mange af dem findes på nettet. Det kan virke overskueligt, men fortvivl ej. Vores dygtige undervisere hjælper dig igennem og yder kyndig vejledning.

Fængende hobby
Slægtsforksning er en spændende hobby, hvor du kan blive klogere på dig selv, dine rødder og din historie. Oplev en personlig skildring af Danmarkshistorie gennem din egen familie, opdag gode historier måske nogen uventede drejninger i din slægts oprindelse. Slægtsforskning er en møjsommelig og kontinuerlig proces. Nogen tænker måske, at slægtsforskning er kedeligt, men de fleste oplever faktisk at blive opslugt at slægtens historie og interessere sig for sit ophav.

Plads til alle 
Hos LOF Bornholm er der plads til alle uanset alder, køn og tilhørsforhold. Og hvem ved - måske er du langt ude beslægtet med en af dine medkursister?

Gå ikke glip af noget

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret på kurser, oplevelser og foredrag.

Vi vil gerne lære dig lidt bedre at kende (kun email er påkrævet)

Hvilke områder er du mest interesseret i?

Sprog
Motion, sundhed og mad
Håndarbejde og håndværk
Samfund, kunst og kultur
Musik og sang

Velkommen til vores nyhedsbrev.

Tak for din tilmelding. Du skulle gerne modtage en email med bekræftelse på tilmeldingen.