Guidet rundtur på Bornholms Kunstmuseum

  Fællesskabet Bornholmerskolen


  Tag med på denne guidede rundtur med kunstfaglige leder Tine Nygård, hvor  udgangspunkt er i FÆLLESSKABET BORNHOLMERSKOLEN, som i perioden omkring 1910-1930 var en samling af kunstnere som Karl Isakson, Edvard Weie, Oluf Høst m.fl., som indtog scenen på Bornholm og Christiansø. De etablerede en såkaldt 'Bornholmerskole', der ikke var karakteriseret af en ensartet kunstnerisk linje, men snarere af et fællesskab, som udsprang af venskaber fra Kristian Zahrtmanns malerskole, hvor de fleste var elever sammen.


  Bornholmermalerne kom til at præge hele det danske kunstliv ved, som de første i Danmark, at introducere de såkaldte nye moderne europæiske strømninger inden for maleriet. De dyrkede især den nye franske kunst og dens eksperimenter med farve, abstraktion og kubisme.


  Det var særligt mødet med Cézanne, Matisse og Picassos nye orientering i forhold til billedets virkemidler gjorde indtryk på de danske kunstnere. Det vigtigste træk var den koloristisk og teknisk set frigjorte måde at male på, som gav linjerne, fladerne og farverne deres eget sprog og musikalitet. Således kom landskabet til at stå som et foretrukket motiv, da det var et godt afsæt for at eksperimentere med farver.

  Prisen er for den guidede rundtur på museet. Dertil kommer entre.

  Praktisk info

  Vi mødes undenfor ved indgangen til Bornholm Kunstmuseum. Prisen er for den guidede rundtur på museet. Dertil kommer entre.
  Nummer
  2116 - Guidet rundtur på Bornholms Kunstmuseum
  Første mødegang
  torsdag den 12.08.21 kl. 11:00 - 11:45
  Undervisere
  Adresse

  Bornholms Kunstmuseem, Otte Bruuns plads 1, 3760 Gudhjem

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 125,00
  torsdag den 12.08.21

  Kl. 11:00 - 11:45

  Tine Nygård

  Otte Bruuns plads 1, 3760 (Særudstillingslokale)

  Se på kort