Kan du heller ikke få nok af Grundtvig?

Kan du heller ikke få nok af Grundtvig?

28. maj 2024

”På grund af Grundtvig” er navnet på Danmark Radios fyrtårnstema, der løber af stablen i maj og juni. Formålet er at sætte fokus på arven efter Grundtvig, og på hvordan hans tanker fortsat lever i dag. Det vil vi i LOF gerne bakke op om. 

I alle kroge af landet
For Grundtvig var fællesskabet altafgørende for et land og folks overlevelse gennem forandringer. For det er gennem fællesskabet, at vi styrkes. En tanke, der ikke er så fremmed for os i dag, hvor vi selv står i en verden i forandring og igen og igen mærker, hvilken enorm styrke det har, når vi samler os.

 ”Når DR sætter et landsdækkende fokus på Grundtvig, er det oplagt for os som aftenskoler at komme på banen”, siger Per Paludan Hansen, der er sekretariatsleder i LOF’s landsorganisation.

I hele landet
I forbindelse med temaet er der oprettet en temaside. Den indeholder artikler med relevant viden om Grundtvig. Her er også en kalender, hvor du kan finde kurser, oplevelser og events med Grundtvig som omdrejningspunkt.

Bliv inspireret af LOF's arrangement på Folkemødet

Bliv inspireret LOF Kursuscenter Østs Grundtvigsfestival.

 

LOF på Folkemødet 2024

  • 4. juni 2024 - Når Folkemødet løber af stablen 13. - 15. juni 2024, kan du få en dosis folkeoplysning sammen LOF og vores gode samarbejdspartnere.

Udsyn og indsigt på årsmøde 2024

  • 3. juni 2024 - Engagerede LOF’ere fra hele landet var med, da der var årsmøde i LOF’s landsorganisation den 1. juni 2024. Et spændende kig på verden omkri...

Aftenskolens bevægelsesfag kan noget helt unikt

  • 13. februar 2024 - Træning i varmt vand og andre bevægelsesfag i aftenskolenerne får traditionelt inaktive grupper til at bevæge sig mere, viser en undersøgels...