• Erik Albrechtsen
    Jeg er forstkandidat (Cand.silv.) fra Københavns Universitet. Amazonas regnskovene i Brasilien var min arbejdsplads i mange år, og jeg har arbejdet med udvikling og skovbrug i Sydamerika, Afrika og Østen. I FAO/FN og Danidaregi har jeg beskæftiget mig med udviklingsprojekter i bl.a. Kenya, Ghana, Uganda og Congo samt arbejdet med EU-projekter i Portugal og på Madeira. Jeg har også beskæftiget mig med dansk skovbrug som skovrider i HedeDanmark.

Amazonas - en fortælling fra regnskoven.

De tropiske skove har betydning for os alle - især fordi de er vigtige for klimastabilitet og rummer så stor en biodiversitet. Millioner af mennesker lever i regnskovene og er afhængige af dem, men de medvirker undertiden også til deres ødelæggelse. Der er mange myter om regnskovene, men i dette foredrag får i en personlig fortælling fra regnskoven baseret på egne konkrete erfaringer. I kommer med på besøg i min "egen" regnskov i Amazonas, hvor jeg i en årrække lavede forsøg med bæredygtig skovdrift. Men vi skal også besøge andre lande og se på:

     Hvorfor brænder landmanden sin skov i Amazonas?

     Hvordan dyrker bonden sin kakao i regnskoven i Ghana?

     Hvorfor hjælper træplantning kvinderne i Kenya?

     Hvordan får pygmæerne i Congo beskyttet deres hellige træer?

Som forbrugere langt væk fra tropeskovene er vi undertiden også selv med til at ødelægge skovene  -  ofte uden at være klare over det. Vi kommer derfor ind på, hvordan vi som forbrugere kan være med til bevare regnskovene. Der er masser af billeder i foredraget, så i kommer på "skovtur" på flere kontinenter.
Nummer
1224 - Amazonas - en fortælling fra regnskoven.
Første mødegang
mandag den 11.11.24 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

NuPark, Struervej, 7500 Holstebro

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Foredrag
DKK 150,00
mandag den 11.11.24

Kl. 19:00 - 21:00

Erik Albrechtsen

Struervej, 7500 (Auditoriet)

Se på kort