Find mere viden

Her finder du links til websteder, online-foredrag og henvisninger til litteratur, hvor du kan blive klogere på bæredygtighed.

Om Verdensmålene  
De 17 Verdensmål er en plan og ambition for hele verdens udvikling frem til 2030. Få indsigt i hvordan Danmark og danskerne arbejder med målene. Find materialer og idéer til, hvordan du selv kan bruge Verdensmålene i din hverdag, både som privatperson og i arbejdslivet i din virksomhed, organisation eller kommune. www.verdensmaal.org 

Kommunernes arbejde i 2020: DK2020 (kl.dk)

Klimarådets virkemiddel-katalog og anbefalinger: Virkemiddelkatalog_v.1.5.pdf (squarespace.com)

Ungeklimarådets anbefalinger fra 2019: ungeklimaraadets-11-anbefalinger.pdf (kefm.dk)

Klimaborgerting: Klimaborgerting_Policybrief.pdf (ku.dk) samt baggrundsnotat: A4 Rapport (ku.dk)

 

Om Kloden – Mennesker – Teknologi
Følg med i de seneste fremskridt for verdens befolkning. 
www.verdensbedstenyheder.dk 

Om at leve bæredygtigt i hverdagen
Du finder bl.a. guides og tips til grønnere vaner i hverdagen – og til et mere bevidst forbrug. www.ecolabel.dk 

Om klimavenlig kost og madspild  
Samlet smider vi i Danmark hvert år over 700.000 ton mad ud, som kunne være spist. Husholdningernes madspild udgør 247.000 ton pr. år (35 % af det samlede madspild). En gennemsnitsfamilie smider mad ud for over 3.000 kr. i løbet af et år.  

www.altomkost.dk 

www.stopspildafmad.org 

Om organisationer, der arbejder for bæredygtighed i DK 
Bæredygtig Udvikling: Overblik, netværk, verdensmålene, agenda 21, klimahandling, økologisk og grøn omstilling. www.bu.dk 

Broen til Fremtiden: er en alliance bestående af grønne og sociale bevægelser, faglige organisationer samt forskere. Dansk Folkeoplysnings Samråd er et af medlemmerne.  broentilfremtiden.dk

 

Interesseorganisationer og lign. 
Landbrug & Fødevarer: https://lf.dk/viden-om/bæredygtighed

Danmarks Naturfredningsforening: Bæredygtighed - Danmarks Naturfredningsforening

Friluftsrådet: Bæredygtig brug af naturen | Friluftsrådet (friluftsraadet.dk)

 

Også organisationer, som måske traditionelt  ikke ligger lige til højrebenet for at gå op i bæredygtighed, er gået ind i sagen, fx. 

Lederne: Små virksomheder er tvunget til at hoppe på bæredygtigheds-toget (lederne.dk) (Tip: skriv "bæredygtighed" i søgefeltet på hjemmesiden og få links til mange forskellige sider, lige fra kurser til artikler og debatindlæg.) 

 

Gratis webinarer og potentielle oplægsholdere på Zevio
"Lev mere bæredygtigt- uden at gå på kompromis" og ""Mig og min moster - Klimakrisens dilemmaer: set fra to generationer". Det er bare to af de gratis 30 minutters webinarer, du kan finde på Zevio (findes på facebook, som en app eller på www.zevio.com) 

Tjenesten udbyder også webinarer om en masse andre emner, om alt fra investering til depression, og giver jer en god lejlighed til at se en potentiel foredragsholder an, før I booker vedkommende.