Du kan desværre ikke tilmelde dig vores kurser lige nu, da alle aftenskolers bagvedliggende IT-system er ved at blive opdateret.
Du kan tilmelde dig igen mandag d. 2. oktober kl. 6.00.
Vi beklager ulejligheden!

På Bornholm flytter aftenskolen ud i det fri

På Bornholm flytter aftenskolen ud i det fri

9. marts 2023

Sprogkurser på gåben, keramikbrænding under åben himmel, madlavning over bål og yoga. Coronapandemien satte for alvor skub i kreativiteten i aftenskolerne, der flyttede flere aktiviteter udendørs. Nu har midler fra Realdania hjulpet til, at LOF Bornholm kan lave endnu flere aktiviteter i naturen.

”Corona var en anledning til at kigge på vores aktiviteter og se, hvad vi kunne gøre anderledes, og hvilke kurser vi kunne flytte udendørs. Mens det var oplagt at flytte flere af vores bevægelseshold udendørs, så lykkedes vi også med andre aktiviteter som madlavning og sprog. Det blev populært at lære tysk ved at gå rundt i byen sammen med underviseren og på tysk tale om de ting, man så der. Det er jo helt oplagt for en ø som vores, hvor der er mange tyske turister”, siger Heidi Marker, der er skoleleder i LOF Bornholm.

Folkeoplysning i det fri

Faktisk har det været så positivt at bruge naturen til at lære nyt og dyrke fællesskabet, at det skal være en fast del af tilbuddene hos LOF Bornholm. Med 100.000 kr. fra Realdanias pulje ”De nye folkerum” kan der nu etableres et sted, hvorfra aktiviteterne kan afvikles.

”Naturen er en fantastisk ramme at være i, fordi den gør noget helt særligt for både den mentale og fysiske sundhed. Så da jeg læste om puljen, var det en oplagt chance for at kunne styrke og udvikle vores aktiviteter i naturen”, siger Heidi Marker og fortsætter:

”Med midlerne kan vi nu lave et samlingssted, hvor vi kan dyrke naturen på tværs af generationer. Her kan vi lære at lave mad over bål, arrangere sanketure, brænde keramik, lave yoga og blive klogere på os selv, hinanden og naturen. Det skal være folkeoplysning i det fri”.

I LOF Bornholms kolonihavehus

Med midlerne er der nu købt et skønt kolonihavehus, hvor aktiviteterne kan udfolde sig. I haven er der grøntsager, på græsplænen planer om bevægelsesfag og med nye midler fra BRK’s opstartspulje er der snart solceller på taget, så der også kan komme et lille køleskab.

Mød LOF til Folkemødet

  • 13. juni 2023 - Fremtidens forening og folkeoplysende debatter til Folkemødet

Foreningsdemokratiet og folkeoplysning i fuldt flor

  • 5. juni 2023 - Engagerede LOF’ere fra hele landet fik Brogaarden i Middelfart til at summe af aktivitet, da der var årsmøde i LOF’s landsorganisation.

Nyt samarbejde skal skabe fællesskaber på Hjertestierne i Viborg

  • 9. marts 2023 - Hjertestierne binder på smukkeste vis Viborg sammen. Nu skal et nyt samarbejde mellem LOF Midtjylland og Hjerteforeningen sikre, at der komm...