Nyt samarbejde skal skabe fællesskaber på Hjertestierne i Viborg

Nyt samarbejde skal skabe fællesskaber på Hjertestierne i Viborg

9. marts 2023

Hjertestierne binder på smukkeste vis Viborg sammen. Nu skal et nyt samarbejde mellem LOF Midtjylland og Hjerteforeningen sikre, at der kommer endnu mere aktivitet på dem.

Når en hjertesygdom rammer, påvirker det ofte mere end det enkelte menneske. Derfor vil LOF Midtjylland og Hjerteforeningen i Viborg med udgangspunkt i Hjertestierne skabe fællesskaber i naturen, der kan styrke både den mentale og fysiske sundhed for både mennesker med hjertesygdomme og menneskerne omkring dem.

”I folkeoplysningen er vi optaget af at skabe sunde fællesskaber for flere. Vi ved, at naturen kan være en fantastisk ramme til netop det, hvor der kan skabes rum til at bevæge både krop og sind sammen med andre. Med vores samarbejde kan vi sammen nå ud til endnu flere mennesker”, siger Lone Husted, der er skoleleder i LOF Midtjylland.

Fællesskabet motiverer
Første skridt er en række 3-i-1 gåture med gang, træning og viden om motion for hjertet. Dagmar Lybæk Sieg er hjertefysioterapeut, og hun guider turen og kan hjælpe med hensyntagende øvelser. Turene foregår om formiddagen fem tirsdage i april og maj i hele Viborg.

”Når vi tilføjer fællesskab som en ekstra dimension til motion, er der en større chance for, at man får lyst til mere og kommer igen. Men det er ikke kun fællesskabet og kroppen, der styrkes her, for der er også tilsat vigtig viden om helbredet, der styrker forstanden”, siger Lone Husted.

Samarbejde til gavn for flere
Samarbejdet mellem de to organisationer er også et eksempel på, hvad der kan ske, når gode kræfter går sammen om en fælles sag.

”I Hjerteforeningen i Viborg glæder vi os til samarbejdet. Vi håber, at mange får øjnene op for det  livgivende i en tur i det fri. Motion er vigtigt for alle, ikke blot hjertepatienter. Her er mulighed for motion, frisk luft og hyggeligt samvær”, siger Birthe Marcussen, der er formand for Hjerteforeningen i Viborg.

Kom med
Selvom motionsturene på Hjertestierne i Viborg primært henvender sig til mennesker med hjertesygdomme og deres pårørende, er alle velkomne til at være med. 

Aftenskolens bevægelsesfag kan noget helt unikt

  • 13. februar 2024 - Træning i varmt vand og andre bevægelsesfag i aftenskolenerne får traditionelt inaktive grupper til at bevæge sig mere, viser en undersøgels...

Fællesskab, forandring og folkeoplysning

  • 6. februar 2024 - Tre f'er der opsummerer LOF Idétræf 2024. Et døgn med inspiration, ny viden og netværk for ansatte og frivillige i LOF.

Bliv klar til julen med LOF

  • 15. november 2023 - Inden vi ser os om, er det tid til juleknas, julehygge og ikke mindst julegaver. I LOF er de lokale aftenskoler klar med inspiration og gave...