Bruxelles og Haag med Fogt-rejser

Bruxelles og Haag

       

Med Venstre til

Bruxelles og Haag

3.-7. november 2024

Udskriv printervenlig PDF-version

                        

Ikke siden 2. verdenskrig har vi i den vestlige verden stået over for så store udfordringer, som vi er havnet i efter Ruslands invasion i Ukraine. Det nye årtusinde har ellers budt på masser af udfordringer fra angrebet på World Trade Center i New York i 2001 over finanskrisen i 2008-11 til flygtningekrise og Brexit og hvad deraf fulgte.

Udfordringerne for det europæiske samarbejde har stået i kø – men indtil nu har de medvirket til, at Europa er rykket tættere sammen en nogensinde før. Selv Danmark er kommet op af hængekøjen og står nu, som en af de største bidragsydere til krigen i Ukraine i forhold til vor størrelse.

Det er på denne baggrund vi tilbyder denne rejse til Bruxelles med et nyvalgt Europa-Parlament og den Haag med Anton Yding og Henrik Bach Mortensen som rejseledere.

Anton har takket være sit mangeårige arbejde for og i Venstre og med masser af rejser i bagagen indsigt i det europæiske ”maskinrum” lige fra den politiske indsats på lokalt plan til arbejdet blandt de folkevalgte i Europa-Parlamentet.

Henrik har igennem mange år repræsenteret Venstre i forskellige internationale fora (bl.a. som vicepræsident i ALDE) og dermed knyttet et internationalt netværk, som vi under besøget i den Haag kan få glæde af.

Det er således 2 kapaciteter som tager sig af os i henholdsvis Bruxelles og Haag. Er du interesseret i den aktuelle (sikkerheds)politiske situation i Europa her og nu – så er denne rejse lige noget for dig! Deltagelse er åben for alle – særpris for V-medlemmer.

Foreløbigt program:

Søndag d. 3. november
Kl. 06.45 - frejse fra Hobrovej 172, Støvring. Undervejs mod Kolding mulighed for påstigning i.h.t. nærmere aftale.
Kl. 09.30 - Afrejse fra Forum Kolding Bramdrupdam – mulighed for parkering. Herfra videre via grænsen mod Bruxelles via Hamborg, Bremen og Holland med passende pauser undervejs.
Ca. 21.30 - Ankomst Bruxelles – indkvartering på Bedford Hotel Brussels, 2 overnatninger

Med fly
Kl. 18.15 - Afrejse fra Københavns Lufthavn med SAS til Bruxelles – ankomst 19.50. Fra Bruxelles Zaventem lufthavn egen transfer til Bedford Hotel Brussels

Mandag d. 4. november
Kl. 09.00 - Afrejse fra hotellet til NATOs hovedkvarter, der er beliggende udenfor Bruxelles.
Kl. 10.00 - Besøg i NATO med en sikkerhedspolitisk og en militær orientering ved medarbejdere fra den danske repræsentation ved NATO.
Kl. 13.30 - Besøg på Den danske EU-repræsentation, altså Danmarks ambassade til EU.
Kl. 15.00 - Besøg hos Europa Kommissionen, hvor vi får en orientering om Kommissionens funktion og rolle som den udfarende kraft i forholdet til de andre EU-institutioner.
Ca. 16.30 - Efter dagens program er slut retur til centrum, hvor rejselederen byder på en kort byrundtur til fods gennem området omkring Grand Place, hvor årets julemarked netop er åbnet.
                   Om aftenen evt. fælles middag i centrum – ej inkl. i pris (35-40 € pr. person).

Tirsdag d. 5. november
Kl. 09.00 - Busafgang fra hotellet til Europa-Parlamentet. Møde med en af Venstres MEP’ere samt forevisning af Plenarsalen (parlamentssalen).
                   Frokostpause på egen hånd i EU-kvarteret.
Kl. 14.00 - Besøg hos ALDE (liberale og demokratiske partier i Europa), hvor bl.a. generalsekretæren orienterer om organisationens formål og virke.
Kl. 15.30 - Forlader vi Bruxelles med kurs mod Haag via Antwerpen og Rotterdam.
Ca. 18.00 - Ankomst Haag – hotelindkvartering i Scheveningen/den Haag.
                   Aftenen fri til oplevelser på egen hånd.

Onsdag d. 6. november
Kl. 09.00 - Afgang fra hotellet
Kl. 09.30 - Besøg på den danske ambassade i Haag for en orientering om den aktuelle politiske situation i Holland og betydningen af de mange internationale institutioner, der er til stede i byen.
Kl. 11.00 - Besøg i det hollandske parlament, hvor vi møde repræsentanter for Venstres søsterparti VVD.
                   Frokostpause på egen hånd
Kl. 15.00 - Besøg ved Den internationale Strafferetsdomsstol eller Interpol.
Ca. 16.30 - Besøg slut – vi påbegynder vores hjemrejse mod Danmark.
Ca. 19.00 - Ankomst til vores overnatningshotel nær den hollandsk/tyske grænse. Middag efter indkvartering.

Med fly
Kl. 20.15 - Afrejse fra Amsterdam med SAS – hjemkomst København ca. 21.25

Torsdag d. 7. november
Kl. 09.00 - Efter morgenmad fortsætter vi vores hjemrejse via Bremen og Hamborg med indkøbspause ved landegrænsen.
Ca. 17.30 - Hjemkomst Forum Kolding Bramdrupdam
Ca. 20.00 Hjemkomst Hobrovej 172, Støvring.

 Ret til ændringer forbeholdes.Priser pr. person: Grundpris i dobbeltværelse:5.495,- kr.V-medlemspris4.995,- kr.Storebæltsrabat ved busrejse:250,- kr., hvis bosat øst for StorebæltTillæg for enkeltværelse:1.485,- kr.

 

Rabat ved egen ud- & hjemrejse med fly: 750,- kr. (1.000 kr. i enkeltværelse). Bemærk flybillet København-Bruxelles/Amsterdam-København er ej inkluderet – forventet pris ca. 2.000 kr.

Med bus:
✓ Bustransport i 5 dage
✓ 2 overnatninger i Bruxelles inkl. morgenmadsbuffet
✓ 1 overnatning i Haag inkl. morgenmad
✓ 1 overnatning i Holland/Tyskland inkl. halvpension
✓ Fagligt program som anført
✓ Dansk rejseleder
✓ Alle afgifter inkl. dansk moms

Med fly:
✓ Bustransport fra mandag morgen til onsdag eftermiddag
✓ 2 overnatninger i Bruxelles inkl. morgenmadsbuffet
✓ 1 overnatning i Haag inkl. morgenmad
✓ Fagligt program som anført
✓ Dansk rejseleder
✓ Alle obligatoriske afgifter inkl. dansk moms


Grundprisen inkluderer ikke: Evt. entreudgifter, yderligere måltider, drikkevarer og lign.


Praktiske oplysninger


Tilmelding/betaling:
Til Fogt Studie- & Grupperejser – nemmest på www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket Find den ønskede rejse og udfyld blanketten. Som medlem af Venstre får du rabat på rejsen - husk at skrive dit medlemsnummer nederst på blanketten under ”Bemærkninger”.
Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os telefonisk på tlf. 6914 1300 eller på mail til rejsmed@fogtrejser.dk.

Rejseforsikring: Det gule sundhedskort dækker kun i Danmark. Rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport skal derfor tegnes inden afrejsen. Kontakt dit forsikringsselskab eller spørg Fogt Rejser. Det blå EU-sygesikringskort skal medbringes.

Hotelkvalitet: Bruxelles: Særdeles centralt beliggende ***+ hotel – primært valgt pga. beliggenheden 500 m fra Grand Place. Alle værelser med bad/douche, radio/tv og telefon. På hotellet findes restaurant og bar. I Holland og evt. Tyskland ligeledes min. 3-stjernet hotel.

Buskvalitet: Vi kører i røgfri 4-stjernet langtursbus med luftaffjedring, hvilestole med klapborde og fodstøtter, toilet, køkken og køleskab, wi-fi, radio/CD-afspiller m. mikrofon og video.

Flytransport: De nævnte flytider passer til programmet. Det påhviler den rejsende selv at reservere billetter – evt. efter aftale med Fogt Rejser.

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves tillæg for enkeltværelse – også såfremt den ene af personerne melder fra pga. sygdom eller lign.

Rejsen gennemføres i.h.t. vore almindelige betingelser der vedlægges faktura.

Husk pas!

Praktisk info

https://fogtrejser.dk/individuelle-rejser/busrejser/bruxelles-og-haag