Skriv om dit liv

  Skriv om dit liv                                                                                  På kurset vil du få inspiration og støtte til at skrive om dit eget liv. Måske har dine børn, børnebørn eller oldebørn spurgt om dit liv, eller du har selv tænkt over, at livet og vilkårene i dag er ganske anderledes end i din generation. Måske er du blevet opfordret til at skrive noget ned, men du er ikke kommet i gang, selv om lysten har været der. Hverdagen i din barndom, ungdom og dit voksne liv og dit livs højdepunkter og udfordringer kan sætte nye generationers liv i perspektiv. Du kan også selv have glæde af at mindes det og få det nedskrevet. Din fortælling kunne blive et kærkomment bidrag til nye generationer i din familie. Vi mødes 2 lektioner ugentligt feb., marts og april. Der vil hver gang blive lavet et oplæg til inspiration. Du vil få tid, inspiration og støtte til at skrive. Målet er, at du ved kursets slutning har fået skrevet konkrete erindringer om dit liv. Det kunne også være dejligt, hvis du har fået lyst og inspiration til at gå videre på egen hånd. Medbring det, du ønsker at skrive på fx en PC eller Mac Book, du er nogen lunde fortrolig med. Du kan også vælge at skrive i en kinabog fx. i A4 format. Underviser vil hjælpe med brug af PC og Mac Book i begrænset omfang. Det er skriveprocessen, der er i fokus.

  Tre af kursisterne udtaler følgende: Jeg er den yngste på kurset – og med mine 54 år er jeg nok også lige ung nok til at skrive om mit liv. Men jeg har igennem flere år haft lyst til at skrive om mit liv. Ikke fordi jeg egentlig har lyst til at få en bog udgivet, men mere fordi jeg gerne vil have mit liv på skrift i et forsøg på at placere oplevelser, tanker, minder i en form for lager, så jeg ikke behøver gå og gemme det i mit hoved. Jeg har ikke haft et super interessant liv, og jeg tænker heller ikke, at jeg kan komme med noget skelsættende som kan bruges i lærebøgerne – og så alligevel. Hvem ved, hvad mine børn og børnebørn kan bruge min historie til? Om ikke andet så kan de bruge det til at forstå mit liv og mine udfordringer. Kurset har skubbet mig i gang, og samværet med de andre kursister har givet inspiration til hvordan skriveriet kan gribes an. Det har været givende at mødes med ligesindede i mange aldre.

  Hvis kurset udbydes igen til efteråret, er jeg helt sikkert deltager. Jeg bliver ikke færdig med mit skriveri foreløbig og det vil være godt at blive holdt i gang.

  En anden skriver: Jeg har i de seneste år gået med mange overvejelser og tanker omkring, hvordan jeg kan give mange af de oplevelser og hændelser, der er sket gennem mit eget liv, videre til børn og børnebørn. Jeg har gennem årene haft mange optegnelser, kalendere, billeder og notater, som jeg har samlet sammen. Da jeg så, at LOF startede et forløb op, om at skrive om sit liv, meldte jeg mig straks på. Jeg så frem til at få inspiration, ideer og ikke mindst fokus på, hvordan jeg kommer i gang med at få struktureret og skabt min livshistorie. Det har på alle måder indfriet mine forventninger. Vi er et lille hold, men bruger hinanden til sparring, idéudveksling og løbende sparring af og på de ord, vi får skrevet ned. Det sat sammen med en yderst kyndig og dygtig facilitator i Annette Lundgaard, så har det på alle måder blevet til et inspirerende og udviklende forløb.

  En tredje deltager skriver: Jeg vil give mine bedste anbefalinger til alle, som ønsker at komme i gang med at få perspektiveret sit liv.

  Mine forord: Dette dokument er tænkt som en arv til mine børn og børnebørn, hvor mit liv overordnet er beskrevet i ord og billeder. Dokumentet er opdelt i perioder med highligths fra min barndom, teenage årene, ungdomsårene og voksenlivet/arbejdslivet. Udover mine egne observationer vil jeg samtidig forsøge at beskrive de nærmeste i min familie (mine forældre, mine bedsteforældre) udfra hukommelse og billeder samt samtaler med de nærmeste. Jeg håber, at dette skriv kan medvirke til, at min historie ikke bliver glemt og danner baggrund for, at mine børn vil gøre det samme. Livet er kort og intenst, hvorfor det er vigtig, at vi viderefører historier fra vores egen periode til dem, som kommer efter os.

  Nummer
  24771 - Skriv om dit liv
  Første mødegang
  mandag den 16.09.24 kl. 10:00 - 12:00
  Undervisere
  Adresse

  Aabybro Bibliotek, Kattedamsvej, 9440 Aabybro ()

  Se på kort

  Mødegange
  8
  Pris
  Almen
  DKK 775,00
  mandag den 16.09.24

  Kl. 10:00 - 12:00

  Annette Lundgaard

  Kattedamsvej, 9440

  Se på kort

  mandag den 23.09.24

  Kl. 10:00 - 12:00

  Annette Lundgaard

  Kattedamsvej, 9440

  Se på kort

  mandag den 30.09.24

  Kl. 10:00 - 12:00

  Annette Lundgaard

  Kattedamsvej, 9440

  Se på kort

  mandag den 21.10.24

  Kl. 10:00 - 12:00

  Annette Lundgaard

  Kattedamsvej, 9440

  Se på kort

  mandag den 28.10.24

  Kl. 10:00 - 12:00

  Annette Lundgaard

  Kattedamsvej, 9440

  Se på kort

  mandag den 04.11.24

  Kl. 10:00 - 11:40

  Annette Lundgaard

  Kattedamsvej, 9440

  Se på kort

  mandag den 11.11.24

  Kl. 10:00 - 11:40

  Annette Lundgaard

  Kattedamsvej, 9440

  Se på kort

  mandag den 18.11.24

  Kl. 10:00 - 11:40

  Annette Lundgaard

  Kattedamsvej, 9440

  Se på kort