Kirketur til Lolland

Kirketur til Lolland

Sidste år gik kirketuren til Falster. Nu fortsætter vi til Lolland. Vi begynder kirketuren i Kettinge kirke, der fremtræder som en af landsdelens største kirker med sine seksspidsbuede gotiske hvælvinger. Alle hvælvingerne er rigt dekoreret med kalkmalerier, der er malet af Elmelundemesteren.

 

Vi besøger dernæst Engestofte kirke med den meget smukke gotiske altertavle, som egentlig hørte til i Birgittaklosteret i Maribo. Turens højdepunkt er vel Maribo domkirke, som regnes for en af de mest arkitektonisk helstøbte kirker i Danmark. Den blev oprindelig bygget på initiativ af Margrethe I som klosterkirke for birgittinersøstrene. Den er bygget efter forskrifterne fra Birgitta af Vadstena. I landemodesalen findes flere eksempler på klostertidens kunst og billeder.

 

Vi får også et indtryk af det store klosterkompleks i tilknytning til kirken, samt det smukke miljø omkring kirken med bl.a. pilgrimshuset. Skørringe kirke er nok den eneste kirke, som er opført i bindingsværk. Indvendig finder vi et meget smukt kirkerum. Østofte kirke er kendt for sin karakteristiske kirkebygning og de unikke kalkmalerier. Den er det smukkeste eksempel på den særlige Lolland-Falsterske teglstensarkitektur fra middelalderen.

 

Frokost undervejs er inkluderet i prisen

Kaffe inden hjemkørsel

Vi tager forbehold for de nævnte kirker, da kirkelige handlinger kan ændre programmet.

 

 

Henning Nørhøj er turens formidler og fortæller. Han sekunderes af turleder Jens Thøsing på kirketuren.   

 

 

 

Praktisk info

Afgang fra Haslev fra P-pladsen "Kirkepladsen" kl.09:00
Frokost og kaffe undervejs.
Nummer
201916 - Kirketur til Lolland
Første mødegang
onsdag den 13.05.20 kl. 09:00 - 17:00
Adresse

Bustur, Kirkepladsen, 4690 Haslev

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 600,00
onsdag den 13.05.20

Kl. 09:00 - 17:00

Med Jens Thøsing Andersen

Kirkepladsen, 4690 (P-Pladsen på Kirkepladsen v/Ha)

Se på kort