På strejftog i Vesthimmerland 1

  - oplevelsesrig bustur med forfatter Henrik Bugge-Mortensen

  Du smører en god madpakke og vi sørger for en hel dag fyldt med oplevelser

  Den vestlige del af Himmerland er et rent skatkammer af gode historier og storslået natur. Der er så meget at fortælle og vise frem, at vi har planlagt to spændende busture i området.

  Forfatter Henrik Bugge Mortensen, der har et stort kendskab til Himmerland, som han har beskæftiget sig med i både bøger og på tv, har planlagt en spændende dag, hvor vi skal besøge både kendte og ukendte steder i Vesthimmerland. Idéen bag turene er ganske enkel – du laver en god madpakke eller madkurv og vi sørger for en hel dag, hvor oplevelserne står i kø.

  Dette er Tur 1 – det nordvestlige hjørne 
  Vi besøger bl.a. de vesthimmerlandske heder, Kyø Dale og Navn Sø, der er en af Danmarks få tilbageværende hedesøer. I den pompøse Skarp Salling Kirke skal der fortælles sagnhistorie om de tre jomfruer, der lod kirken opføre omkring år 1150. Turen går til fiskerlejet Stavn, Frederik 7. Kanal i Løgstør, Vindblæs Mølle, Vitskøl Kloster, kultstedet Myrhøj og Ertebølle med de imponerende menneskeskabte affaldsdynger af østersskaller, der har givet navn til en periode i Danmarkshistorien.    
   

  Vi begynder dagen med rundstykker, så husk kaffe eller te på termokanden.

  Vi finder et godt sted i naturen, hvor den medbragte madpakke nydes, så husk et tæppe. Der bliver også tid til en kop eftermiddagskaffe i det fri.

  Husk fodtøj og påklædning efter vejret. Når turen begynder får alle deltagere udleveret kort og program for dagen. På turen kan du købe bogen ”På strejftog i Himmerland” skrevet af Henrik Bugge Mortensen til kr. 100.    

  For at gøre turen så billig som muligt har vi valgt, at folk selv smører en madpakke og tager drikkevarer med.           


  Vidste du iøvrigt, at LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her:oplevdanmark

  Praktisk info

  Der vil være opsamling i Støvring, Haverslev og Aars. Sted oplyses senere. 

  Nummer
  24180 - På strejftog i Vesthimmerland 1
  Første mødegang
  søndag den 05.05.24 kl. 09:00 - 17:00
  Adresse

  Bustur,

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 350,00
  søndag den 05.05.24

  Kl. 09:00 - 17:00

  Henrik Bugge-Mortensen

  (Opsamling flere steder)