• fullName

  Anna Libak - foredragsholder til Mandagstræf efterår 2022

  En af Danmarks største eksperter i Rusland og udenrigspolitik
  I den offentlige debat kendes Anna Libak især for sin viden om Rusland, som hun har beskæftiget sig med siden, hun blev sprogofficer i forsvaret i slutningen af 80'erne. Hun har dækket Rusland for tre aviser, og hendes udstationering som korrespondent for Berlingske Tidende 1999-2003 resulterede i bogen "Rusland på Røde Plader". Interessen for international politik i verden dyrker hun i Det Udenrigspolitiske Selskab, hvor hun er medlem af forretningsudvalget og bestyrelsen. Anna er uddannet cand. mag. i samfundsfag og russisk fra Århus Universitet.

  Anna er desuden også dybt optaget af kultur og litteratur. Før hun kom til Berlingske som udlandsredaktør i 2014, var hun gennem fem år litteraturredaktør på Weekendavisen, og hun holdt siden sin kulturelle interesse ved lige som smagsdommer på DR2 som fast gæst i Søndagsfrokosten på P1 og som bestyrelsesmedlem i et af Nordens største landskabsarkitektoniske firmaer, Schønherr, der står bag nogle af Danmarks mest berømte pladser, parker, og offentlige samlingssteder.

  Anna har også oversat kriminalromaner fra russisk sammen med sin mand, herunder blandt andet "Achilleus’ død" af Boris Akunin. I 2003 modtog Anna den Berlingske Fonds Journalistpris, 2.prisen i Jyllands-Postens prisopgave om Samfundets bærende værdier i 2001 og førsteprisen i Alt for Damernes kriminovellekonkurrence i 1993. Anna Libak er tidligere udlandsredaktør og lederskribent på Berlingske.
 • fullName

  Christian Baltzer - foredragsholder til Mandagstræf efterår 2022
  (Bag om FÆLLESSANG på DR 1)

  Musikproducenten bag programserien Fællessang på DR1, Christian Baltzer, tager dig med bag om programmet. 

  Vi hører om overvejelserne bag sang- og solistvalg, det omfattende tekniske setup og udviklingen i programmet – krydret med anekdoter fra de 38 programmer, Christian Baltzer har været med til at producere siden marts 2020, hvor “Fællessang - hver for sig” samlede syngende danskere foran skærmene. 

  Nu kan vi igen synge sammen og vi skal selvfølgelig også synge en række håndplukkede fællessange, som har været med til programmerne.

 • fullName

  Kim Bo Larsen - foredragsholder til Mandagstræf efterår 2022
  Yukon Ekspeditionen 2019

  Et meget publikumsvenligt foredrag om 2600 km i kajak gennem verdens største vildmark, trangen til at komme væk, finde en retning i livet, sætte sig mål og udføre dem - krydret med vilde anekdoter fra møder med bjørne og vandfald.

 • fullName

  Anne Birgitte Stürup - foredragsholder til Mandagstræf efterår 2022

  Anne Birgitte Stürup har siden hun blev færdig som jurist i 1972 været anklager. I løbet af sin 40-årige karriere er hun blevet en af de mest erfarne anklagere herhjemme. Grundig forberedelse og et skarpt blik for detaljen er fundamentet for, at der sker domfældelse når Stürup møder. Denne driftsikkerhed skaber respekt iblandt kollegaer forsvarsadvokater og dommere, som beskriver hende som en legende indenfor sit fag. Er aktuel med bogen “På ofrenes side – En anklagers liv” (marts, 2018).

  I dette spændende foredrag kommer du med i retten og finder dig selv overfor nogle af landets mest brutale, kyniske og hårdkogte forbrydere. Du hører om virkemidler, teknikker og ikke mindst håndteringen af den store bevågenhed, sagerne har i pressen. Sidst men ikke mindst fortæller Stürup om, hvorfor en pæn forstadsdame, mor og bedstemor har valgt at tilbringe en stor del af sit liv i selskab med mordere, voldtægtsmænd og pædofile.
 • fullName

  Kurt Flemming - foredragsholder Mandagstræf efterår 2022

  Et positivt foredrag, som tager udgangspunkt i Kurt Flemmings livshistorie. 

  Vi hører om en lang idrætskarriere på højt niveau og om at blive artist på trods af et lille talent – men stor vilje! – og om at få Danmarks mest eftertragtede artistjob som Bakkens Pjerrot. 

  Vi bliver taget med i sjove oplevelser og hører om, hvordan man bevarer det positive selv i hårde tider. Om altid at skulle blive lidt bedre til næste forestilling – og om at gå 800 km på Caminoen i Pyrenæerne. 

  Hvis vi er heldige, får vi også et tryllenummer …


 • fullName

  Anne-Grethe Bjarup Riis - foredragsholder til Mandagstræf efterår 2022
  Hvidstengruppen II – De efterladte

  Kom med bag om filmen Hvidstengruppe II – De efterladte, hvor Anne-Grethe Bjarup Riis fortæller om det omfattende arbejde som filminstruktør med dette krigsdrama, som er et grufuldt kapitel i danmarkshistorien og som aldrig før er fortalt. 

  Bjarup Riis viser filmklip og billeder, og fortæller om det enorme researcharbejde, som ligger til grund for filmen. Om de historiske karakterer og det enorme skuespillercast, hvordan man forvandler et manuskript til en levende fortælling, og hvordan hun arbejder med skuespillerne, psykologien og dramaturgien.

  Vi hører om udfordringerne ved at genskabe et historisk korrekt univers; De hvide busser, bombeflyene, kvindefængslerne, guillotinen, makeup og kostumer lige fra fangedragter og uniformer til hundedækkener med SS-logo.  

  Et utroligt spændende foredrag af Anne-Grethe Bjarup Riis, der tager os med bagom filmen og giver os et indblik i, hvordan hun arbejder som instruktør.

 • fullName

  Arkivar på Rigsarkivet, Adam Jon Kronegh - foredragsholder til Mandagstræf efterår 2022
  Ubåde og vestindiske skandaler: historier fra Rigsarkivets gemmer

  Noget af det bedste ved at arbejde ved Rigsarkivet er at “falde” over arkivalier, som pludselig åbner for de mest utrolige historier.

  Fx historien om danskeren Johan Frederik Carlsen, som omkom under den amerikanske borgerkrig i verdens første undervandsbåd - En utrolig historie om udlængsel og (dum)dristighed. 

  Eller da Adam Jon Kronegh blev kontaktet af en tidligere senator på de Vestindiske Øer, som havde hørt om en anonym dansk embedsmands ulykkelige skæbne i 1899, efter en romantisk, men syndig og “naturstridig” affære…

 • fullName

  Klaus Bundgård Povlsen - foredragsholder til Mandagstræf efterår 2022

  TV Avisens Klaus Bundgård Povlsen har en omfattende erfaring som politisk journalist og TV-mand samt som en lun, skarp og sikker moderator/ordstyrer for debatter og arrangementer over hele Danmark. Klaus er kendt fra DR som vært gennem 20 år på en stribe programmer. Altid med et glimt i øjet og en hurtig replik. Fra det satiriske, politiske magasin Indefra på DR2 i 1999 via debatten og Kontant til TV AVISEN.

  Inden TV-tiden har Klaus Bundgård Povlsen været skrivende journalist på Politiken i godt ti år, ikke mindst på Christiansborg, samt halvandet år på BT i 1980’erne. En lang journalistkarriere fuld af oplevelser og indtryk. Ikke mindst af magten – politikernes gøren og laden på Christiansborg. Hundredevis af interviews er det blevet til gennem alle årene – fra Kronprins Frederik og skiftende statsministre til indsatte i Vridsløselille. Og hundredevis af overrumplende og sjove oplevelser bag skærmen – der hvor dyre sekunder gør forskellen på at kikse eller komme i luften!


 • fullName

  Lasse og Mathilde - musikalsk foredrag til Mandagstræf efterår 2022

  Drømme, Længsel og Kærlighed (om venskabet med drømmenes kaptajn: Troels Kløvedal)

  En tidsrejse med nedslag i den danske revysangs Lasse & Mathilde synger sange om havet og fortæller om venskabet med Troels Kløvedal og deres rejser med Nordkaperen.

LOF Mandagstræf - 9 foredrag i Slagelse Teater

Hør og oplev 9 forskellige og spændende foredragsholdere
I LOF Slagelse-Korsør-Skælskør har vi i mere end 10 år udbudt den populære foredragsrække ”Mandagstræf” to gange om året. Foredragsrækken er på 9 foredrag med en bred vifte af kendte foredragsholdere og knap så kendte foredragsholdere, der inspirerer med spændende og interessante emner. Programmet har fokus på temaer som kultur, politik, rejser, livsfortællinger og meget meget andet. Vi tager gerne imod input fra tidligere deltagere, når vi sammensætter næste sæsons program.

Pause med kaffe og lidt sødt er genindført. 

Frokost efter foredrag
Efter foredraget er der mulighed for at få noget lækkert at spise til en god pris på en række af byens mange Caféer – ordningen hedder ”Frokost efter foredrag”. Når du tilmelder dig Mandagstræf, får du udleveret et adgangskort og et lille tilbudskort ”Frokost efter foredrag", som samtidig giver dig rabat mellem 10-20% på bespisning. Se hvilke caféer, der er med i ordningen og læs mere om "Frokost efter foredrag" her.  Enkelte caféer giver også rabat på andre dage samt om aftenen. (OBS: Ændinger kan forekomme i tilbudskortet 2022).

Tilmed dig og dine nærmeste til Mandagstræf og nyd mandag formiddag med inspiration fra spændende og alsidige foredragsholdere, og slut af med en lækker frokost til en god pris, mens I drøfter foredraget.

I efterårssæsonen 2022 afholdes Mandagstræf i Slagelse Teater - Herrestræde 9.  Salen er stor, så der er fortsat mulighed for at holde god afstand, hvis man ønsker dette.

Har du spørgsmål vedrørende Mandagstræf, er du altid velkommen til at kontakte os og høre mere.

I LOF passer vi godt på hinanden.
Vi følger Sundhedsstyrelsens generelle råd om forebyggelse - ligesom vi forventer, at vores deltagere gør det samme.

Program efterår 2022 - klik her for det fulde program:

Mandag d. 19. september:
Christian Baltzer: "Bag om FÆLLESSANG på DR1"

Mandag d. 26. september:
Anna Libak: "Konflikten mellem Rusland og Ukraine”

Mandag d. 3. oktober:
Kim Bo Larsen: "Yukon Ekspeditionen 2019" 

Mandag d. 10. oktober:
 Anne Birgitte Stürup: "Anklageren - en sag for Stürup"

Mandag d. 24. oktober:
Kurt Flemming:"Livet set med Hvid-Vinkel - Bakkens Pjerrot gennem 23 år"

Mandag d. 31. oktober:
Anne-Grethe Bjarup Riis: "Hvidstensgruppen II - De efterladte"

Mandag d. 7. november:
Arkivar på Rigsarkivet, Adam Jon Kronegh: "Ubåde og vestindiske skandaler: historier fra Rigsarkivets gemmer"

Mandag d. 14. november:
Klaus Bundgård Povlsen: "Dig og mig og magthaverne"

Mandag d. 21. november:
Lasse og Mathilde: "Drømme, Længsel og Kærlighed (Om venskabet med drømmenes kaptajn: Troels Kløvedal"

Læs mere og se hele programmet til Mandagstræf her.

Praktisk info

BEMÆRK: Adgangskort og flyeren "Frokost efter foredrag" bliver udleveret ved første foredrag.
OBS: Ingen foredrag i uge 42.


Nummer
222001 - LOF Mandagstræf - 9 foredrag i Slagelse Teater
Første mødegang
mandag den 19.09.22 kl. 10:00 - 12:00
Adresse

Slagelse Teater, Herrestræde 9, 4200 Slagelse ()

Se på kort

Mødegange
9
Pris
Almen
DKK 1120,00
mandag den 19.09.22

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 26.09.22

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 03.10.22

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 10.10.22

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 24.10.22

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 31.10.22

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 07.11.22

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 14.11.22

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 21.11.22

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort