Ti gode råd til dig

Vi har samlet de bedste råd til dig, der skal deltage i onlineundervisning. God fornøjelse!

 1. Det er vigtigt, at du har installeret Zoom og prøvet teknikken af før første mødegang. Ofte vil din aftenskole forud for et onlineforløb invitere dig til et kort online testmøde, så I sammen kan prøve teknikken af.

 2. Vær klar i god tid, inden din onlineundervisning begynder. Vær gerne logget ind ca. 5-10 minutter før, så har du også tid til at hilse på din underviser og de andre deltagere.

 3. Normalt starter du med at være i et venterum (Waiting Room), indtil din underviser lukker dig ind til undervisningen. Så vær tålmodig, og vent til kurset starter. Du kan teste lyden, mens du venter.
 4. Husk at slå højttaleren til, når du deltager, så du kan høre din underviser og de andre deltagere. Det kan være en god idé at bruge et headset, så minimerer du baggrundsstøj og får også selv en bedre lydkvalitet.

 5. Sørg for, at din mikrofon er slukket, mens der er undervisning eller andre taler, så er der ikke unødig baggrundsstøj (Funktion: Mute – nederste til venstre).

 6. Hav gerne dit kamera tændt. Men undgå at forstyrre andre med det, du gør. Brug eventuelt en virtuel baggrund, hvis der er uro bag dig.

 7. Sluk mobiltelefon og andre medier omkring dig, så du er koncentreret om undervisningen. På samme måde som hvis du sad i et lokale sammen med de andre deltagere.

 8. Gør dig det behageligt med kaffe, vand eller andet, du kan få brug for, mens undervisningen står på. Så skal du ikke skal forlade din plads.

 9. Øv dig i at være aktiv online. Stil spørgsmål – enten ved at række den virtuelle hånd op eller ved at skrive i chatfunktionen.

 10. Giv feedback til underviseren, så han/hun kan gøre mere af det, der virker godt for dig og dine medkursister.

 11. For at din underviser og de andre deltagere kan henvende sig direkte til dig ved navn, kan du ændre dit navn under dit billede. Det gør du under “rename”, som findes i ”drop down” menuen i de tre prikker, der dukker op, når du holder musen hen over dit billede i Zoom.