Vi inviterer skolerne i Køge med til GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL 2022

Helt konkret har vi et projekt med ’Stop motion film’, til mellemste klassetrin, der handler om at lave små animerede film i modellervoks.


Den 27. august 2022 inviterer vi igen til Grundtvigs Kulturfestival, der skal være med til at sætte fokus på Grundtvigs liv og virke.

Køge hylder Grundtvig – og inviterer skolerne med

I år er det 150 år siden, at N.F.S. Grundtvig døde, og det markeres over hele landet. I Køge har vi et helt særligt bånd til Grundtvig, fordi han mødte sit livs kærlighed, Marie Toft, der var datter af Gammel Kjøgegaard, og nu ligger han begravet ved hendes side på familiegravstedet Claras Kirkegaard på Åsen i Køge.

For tredje år i træk arrangerer vi GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL på Gammel Kjøgegaard, sammen med en række aktører og foreninger, bl.a. Køge Musikskole, Køgespejderne, Køge Bibliotek, Center for Grundtvigforskning, højskoler m.fl. Og i år vil vi gerne invitere skolerne i Køge med til et projekt om Grundtvig.

Helt konkret har vi et projekt med ’Stop motion film’, målrettet mellemste klassetrin, der handler om at lave små animerede film i modellervoks om Grundtvig eller Grundtvig relaterede temaer. Projektet laves i samarbejde med Tina Klemmensen (https://www.tina-klemmensen.dk), som har stor erfaring med skolesamarbejder og har arbejdet med kendte animationsfilm som fx Walther og Trofast, Flugten Fra Hønsegården og F for Får.

Der tilbydes undervisningsforløb, som udvikles i dialog med jeres lærere, og kan dække læringsmål for Dansk, Håndværk og design, Miljø og teknik samt Historie.

Projektets undervisningsforløb indeholder forberedelse med information om Grundtvig, dernæst en dag med workshop for børnene i løbet af uge 33 og 34. Og sidst men ikke mindst vises filmene den 27. august til Grundtvigs Kulturfestival, lige som det også er meningen, at modellervoks-figurerne udstilles på dagen.

N.F.S.Grundtvig troede på, at man lærer bedst ved at gøre tingene konkrete og ved at gøre sig erfaringer på egen krop. Det er nøjagtig dét, vi gør, når vi visualiserer børnenes og de unges fortællinger om Grundtvig gennem stop motion film.

Det er et medie, der byder både Fønix fuglene, enhjørningerne, havfruerne og sfixerne velkommen indenfor. Men det favner også følelserne, identitetsskabelsen, kønnet og kærligheden. Intet er for stort eller for småt til at blive behandlet gennem animationsteknikken. Og så er mediet nu så tilgængeligt at alle kan være med.

Grundtvig ville have elsket det.

Målgruppen vil være mellemtrinnet og udskolingen – dog med forskellige tematikker.

Temaerne vi tager op, finder vi i fællesskab – meget gerne sammen med klassens faste lærer, lokale bibliotekarer og andre fagfolk.

Workshop i uge 33 eller 34: 5-6 timers claymations-workshop, hvor vi modellerer dukker, finder på historien og bagefter animerer den via vores mobiler/iPads og lægger lyd på.

Vi bruger en gratis app, som deltagerne kan downloade inden workshoppen, og så kører vi ellers på med modellering, story line, optagelser af billeder (animation) og tilsætter lyd i form af stemmer, musik og effektlyde.

Prisen pr. workshop er: 5.535 kr. + transport Kolding-Køge efter statens takster.

ALLE materialer er indeholdt i prisen, inkl. 1 låne-animationskuffert pr. gruppe til max 25 deltagere. Vi optager som nævnt via gratis app på vores mobiler.

Efter workshoppen bliver de færdige film vist til en verdenspremiere ved Grundtvigs Kulturfestival 2022 lørdag den 27. august. Og efterfølgende overfor det publikum man ønsker; resten af skolen, ens familier osv.

De fine formede lerfigurer kan ligeledes opstilles som udstilling ved Grundtvigs Kulturfestival og efterfølgende på skolen.

Vi synes, at det kunne være rigtig sjovt at have mange af skolerne i Køge med, så vores børn kan lære om Grundtvig - en mand der har haft en kæmpe betydning for Danmark, ved hans måde at tænke frihed, læring, højskoler, folkeoplysning og kvindesyn på. Mange kender også Grundtvig som præst og politiker, og ikke mindst fra hans mange kendte sange og salmer.

Du kan læse mere om Stop Motion i nedenstående link.

Hilsen arrangørerne

Carlsen-Langes Legatstiftelse på Gammel Kjøgegaard, Connect Køge og LOF Kursuscenter Øst i Køge

..............................................................................

LÆS MERE OM STOP MOTION