Højskoledage i Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk

    Tilmelding starter onsdag den 4. sept. kl. 9.00

     

     

    Vi starter kl.09.30 med kaffe og rundstykker til kr. 50. Kl.10 synger vi en sang fra højskolesangbogen, og derefter er der foredrag.

     

     

    1.Torsdag den 31. oktober                                                      
    Foredragsholder og fortæller Else Mathiassen, Højskolen Mors, tidligere forstander på Vestjyllands Højskole.                                                           
    Foredragets titel er ”Selv en hede springer i skov.” Først var træet, så heden, så marker. Men du skal plante et træ, ”Livets træ”.  I perioden 05.oktober - 03. november har Elses mand billedkunstner Jens Bredholt Udstillingen ” TRÆET SÅDAN SET!”  på Vestjyllands Kunstpavillon. Else vil på sin sædvanlige sprudlende facon fortælle om udstillingen med udgangspunkt i træet og den nordiske mytologi.

     

    2. Torsdag den 21. november                                                         
    Billedkunstner Jonas Pihl, udstiller i Vestjyllands Kunstpavillon 09. november - 15. december 2024. Jonas Pihl er uddannet på The Royal Danish Academy; er helt sin egen og bryder reglerne for, hvad maleriet kan.

    Jonas Pihl vil fortælle om sin udstilling og i denne fortælling vil han også inddrage Kunstpavillonens bygning – både det ydre og det indre.                                        
    Kunstneren er med sine farvestrålende og psykologiske malerier blevet et hot navn på den danske kunstscene. Jonas` værker bliver man i godt humør af, og samtidig er beskueren udfordret af værkernes visuelle spidsfindigheder.                                                   

    Jonas Pihl har udført værket ”Tvillingerne”, der er indgangsportal til Aalborg. Det er Nordeuropas største maleri på 2x34 m høje siloer, der er 27 m i omkreds.

     

    3. Torsdag den 30. januar                                                              
    Billedkunstner Birgitte Støvring, Egtved, der er uddannet på Royal Danish Academy, udstiller i Vestjyllands Kunstpavillon 04. januar - 03. februar 2025                                  
    Birgitte Støvring arbejder med figurer i sine billedserier, hun kalder ”Gartnerinden”, med referencer til sin egen slægt. Kunstneren arbejder med gudinder fra den græske og nordiske mytologi., men hendes værker er også fortællinger om det at være et moderne menneske. Kunstnerens foredrag vil ske i en samtale om kunsten og udstillingen med kurator Tina Anette Madsen, der har ansvaret for arrangementet.

     

    4. Torsdag den 24. april                                                                              
    Billedkunstner Finn Have, Jørsby Mors, er oprindelig uddannet lærer og er derefter blevet autodidakt maler. Kunstneren har i mange år været landskabsmaler og er kendt for at nyfortolke det danske landskabsmaleri. Finn Have debuterede på Kunstnernes påskeudstilling i 1978, og har siden deltaget i mange udstillinger og bogudgivelser.                                                                                                                                   Finn Have har i 2018 oprettet det maleriske projekt ”Crossover”, der tager udgangspunkt i at krydse grænser. I Finns tilfælde er det Tanzania- Danmark med malerier på hørlærred, tanzaniansk trælærred samt bemalede Stramajbroderier og korssting, hvor også den afrikanske hverdag indgår i værkerne.

     

                                                                                                                                                 

     

     

     

     

     

     

    Det er desværre ikke muligt at tilmelde sig dette kursus.

    Nummer
    24320 - Højskoledage i Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk
    Første mødegang
    torsdag den 31.10.24 kl. 09:30 - 12:00
    Undervisere
    Adresse

    Vestjyllands Kunstpavillon, Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk

    Se på kort

    Mødegange
    1
    Pris
    Almen
    DKK 480,00
    torsdag den 31.10.24

    Kl. 09:30 - 12:00

    Erling Damgaard

    Henning Larsens Vej 3, 6920 (Lokale 1)

    Se på kort