GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL 2023

I 2023 inviterer vi foreninger og lignende aktører til at deltage i Grundtvigs Kulturfestival.

 

Grundtvigs Kulturfestival 9. september 2023

Vær med til at skabe en kulturrute med oplevelser, viden, leg og læring
– som skal være sjovt, lærende og aktivt

Vi er ved at varme op under årets Grundtvigs Kulturfestival lørdag den 9. september 2023, kl. 12-18 på Gl. Kjøgegaard i Køge. Vi rækker ud til jer, da vi gerne vil invitere jer til nyt - eller et fornyet – samarbejde og håb, jeres forening/organisation lyst til at deltage.

Grundtvigs Kulturfestival så dagens lys for fire år siden og har været afholdt årligt i starten af ​​september som markering af Grundtvig fødsel og død (henholdsvis den 8. september 1783 og den 2. september 1872). Carlsen-Langes Legatstiftelse på Gl. Kjøgegaard, oplysningsforbundet LOF Kursuscenter Øst og Connect Køge udgør i fællesskab projektorganisationen bag initiativet.

Fortællingen om Grundtvig, der bl.a. stod fadder til højskolebevægelsen, er et lille stykke danmarkshistorie, der udspiller sig i Køge. Her mødte han sit livs kærlighed Marie Toft, og blev siden begravet ved hendes side på familiegravstedet Claras Kirkegård på Gl. Kjøgegaard. Netop Grundtvigs tilknytning til Køge er lidt af en offentlig hemmelighed, som fortjener at blive fremhævet og belyst.

Årets Grundtvigs Kulturfestival tager udgangspunkt i tanken om dannede fællesskaber i frivillige foreninger. Vi inviterer derfor en række lokale foreninger og aktører til at skabe en kulturrute med poster i Grundtvigs ånd og fodspor – en rute af oplevelser med viden, leg og læring – som skal være sjovt, lærende og aktivt.

Ruten bliver organiseret som en slags skattejagt, hvor man undervejs skal løse opgaver ved posterne, der hver gang afsløre en ny ledetråd til en større gåde – og endeligt udløser en skat eller præmie.

Foreningerne/aktørerne skal langs ruten danne nogle ”øer” eller ”oaser”, hvor de står i klynger af 3-4 foreninger/aktører sammen og har aktiviteter, der viser hvem de er, og hvad de kan. Dybt i Grundtvig lå idéen om den eksamensfri læring og dannelse, som siden blev fundamentet i folkehøjskolerne – læring alene for dannelsens og livslystens skyld. Denne filosofi vil vi lade være dagens 'røde tråd' for temaer, opgaver og gåder. Der planlægges opgaver/gåder for voksne og børn – med både lange og korte ben.

Vi søger således samarbejde med lokale foreninger/aktører, som kan se sig selv i en sammenhæng med andre foreninger og i en kontekst af Gl. Kjøgegaard, højskoleånd og NFS Grundtvig. Vi forestiller os, at foreningerne deltager med foreningsrelaterede aktiviteter, som vores gæster kan prøve (og gennemføres på ca. 5-10 minutter) som en smagsprøve på foreningens virke.

Dagen bliver på den måde en mulighed for at vise foreningen frem overfor Kulturfestivalens gæster, og komme i dialog med potentielle nye medlemmer. Ruten vil starte og slutte på plænen foran Gl. Kjøgegard, og gå ud i skoven og forbi Grundtvigs grav (Claras Kirkegård) og Hestegraven.

 

Invitation til informationsmøde

Vi tænker, at jeres forening kunne være spændende at få med, og vil meget gerne invitere dig/jer til et informationsmøde mandag den 24. april kl.17-18 i Café Åsen på Gl. Kjøgegaard. Til mødet tilbyder vi en sandwich og efterfølgende en særrundvisning i hovedhuset på Gl. Kjøgegaard med husets nuværende beboer Peter Collet.

Du kan også finde denne information som pdf her.

 

Tilmelding er nødvendig – og du kan tilmelde jeres forening til informationsmødet her:

https://forms.gle/Dmu7tGT4cKNsRopPA    

 

Med venlig hilsen

På vegne af projektorganisationen bag Grundtvigs Kulturfestival.

 

Bodil Sø Christine Lindvang

 

LOF Kursuscenter Øst Connect Køge

www.lof.dk/oest                                         www.connectkoege.dk

 

................................................................ ............................................

Arrangørerne taske GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL: