• Liv Teilmann Nielsen
    Liv er professionsbachelor i Ernæring og sundhed. Hun brænder for sundhedsfremmende undervisning, er kreativ og opdateret på nye madtrends.

    Liv finder glæde ved at tilrettelægge forløb og undervise forskellige målgrupper. På sine hold indtænker hun foruden kompetencer i madlavning også altid sundhed, ny læring og fællesskab.

    Hvis du har spørgsmål til det faglige indhold, er du velkommen til at kontakte Liv på mail: livteilmann@gmail.com

Rundt om bælgfrugterne (x3)

De officielle danske klimakostråd anbefaler at vi spiser 100 g bælgfrugter om dagen, men det kniber med inspirationen for de fleste danskere, der i gennemsnit spiser 2 g om dagen.

Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaftryk.

På dette hold skal vi rundt om bælgfrugterne på tre aftener, hvor hver aften er dedikeret til hhv. bønner, linser og ærter. Vi skal lave alverdens retter af bælgfrugter, såsom gryderetter, pastaretter, brød, dips, snacks, desserter og meget mere.

1: Bønner
Kan du variere en hel buffet med kidney-, lima-, cannellini- og edamamebønner samt sorte og hvide bønner? Du får inspiration til hvordan hele måltider kan sammensættes, når vi laver forskellige retter som gryderetter, spreads og kager.

2: Linser
Kender du til puy-, beluga-, grønne og røde linser? På dette kursus lærer du de forskellige linser at kende, når vi skal lave en hel buffet bestående af bl.a. grøntsagsfrikadeller, brød og desserter.

3: Ærter
Mød den klassiske grønne frostært, gule og grønne flækærter, kikærter og Ingrid ærter, når vi samler en buffet af bl.a. supper, salater og snacks. Få viden og inspiration til at inddrage flere ærter i din mad.

..................

Se også Livs andre workshops her.
..................

Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept ’Bag om smagen’ finde aktiviteter i hele Danmark under bagomsmagen

Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i ’Bag om smagen’, fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure. Dette arrangement hører under masterclasses

Praktisk info

Betalingen er inkl. mad. Kursusleder har alt materiale med til workshoppen/kurset.

Sådan finder du vej:
Skolen er under ombygning, og derfor kan det være lidt svært at finde rundt. Læs derfor denne besked og se kortet inden ankomst.
Du skal køre forbi skolen og ind ved Hyrdehøj 5, som ligner en p-plads, og fortsætte videre ad en lille vej rundt om bygningerne. Du skal fortsætte indtil du når en hæk, og det ser ud til, at vejen bliver til en lille sti. Du skal dreje til venstre ad "stien" og forsætte indtil du rammer p-pladsen (som i dagtimerne også er en skolegård, hvor der er basketball net). Du kan komme helt til indgangen i bil. Her finder du den rette indgang i bygning H. Du skal igennem to døre, hvorefter køkkenet ligger til venstre.
Kan du ikke finde det, så ring til underviser Liv på tlf. 20193733.

 
Nummer
40251214 - Rundt om bælgfrugterne (x3)
Første mødegang
torsdag den 20.03.25 kl. 17:00 - 20:30
Undervisere
Adresse

Tjørnegårdsskolen, Hyrdehøj 3, 4000 Roskilde

Se på kort

Mødegange
3
Pris
Almen
DKK 1119,00
torsdag den 20.03.25

Kl. 17:00 - 20:30

Liv Teilmann Nielsen

Hyrdehøj 3, 4000 (Køkken)

Se på kort

torsdag den 27.03.25

Kl. 17:00 - 20:30

Liv Teilmann Nielsen

Hyrdehøj 3, 4000 (Køkken)

Se på kort

torsdag den 03.04.25

Kl. 17:00 - 20:30

Liv Teilmann Nielsen

Hyrdehøj 3, 4000 (Køkken)

Se på kort