Rundvisning på Koldinghus - Dronningens broderier


  H. M. Dronningen er en særdeles aktiv kunstner inden for en række genrer: Maleri, decoupage, teaterscenografi og broderi. Sidstnævnte passion har danskerne kunne nyde godt af i de danske kirker på bispekåber og alterduge. Dronningens enorme virkelyst har resulteret i en stor produktion af private broderier, der aldrig før er set i offentligheden. Dronningen tegner selv mønstrene og komponerer farvesætningen til broderierne, der bl.a. er givet i gave til familie, venner og ansatte ved hoffet – eller pryder Dronningens hjem på alt fra puder til kaminskærme, duge og stolesæder. Dronningen tegner mønstre med symboler og referencer – skræddersyet til gavens modtager. I farvevalget folder kreativiteten sig fuldt ud, oftest, som Dronningen selv siger, i ”rabalderfarver”. I udstillingen vises ca. 100 af Dronningens private broderier for første gang i en udstilling på Kongernes Samling Koldinghus i slottets smukke, hvide bibliotekssal. Efter rundvisningen er der mulighed for et besøg i restauranten på Koldinghus ”Madkælderen” og/eller for at udforske slottet på egen hånd.

  LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark


  Praktisk info

  Prisen for ikke-årskortholdere er ekskl. entre til Koldinghus. Bemærk: Årskortholdere til Museumsklubben Kongernes Samling behøver behøver naturligvis ikke at betale entre til museet, her betaler man kun den guidede turs pris. Efter du har betalt entre, tager din guide dig med fra billetsalget. Efter arrangementet er du velkommen til at tage dig tid til at udforske Koldinghus og slottets restaurant ”Madkælderen”. Efter arrangementet er du velkommen til at tage dig tid til at udforske Koldinghus og slottets restaurant ”Madkælderen”.

  Da disse guidede ture bliver udbudt i et samarbejde mellem Kongernes Samling Koldinghus og LOF, har vi sat maksimumantallet på 25 personer. Derfor kan man være helt sikker på ikke at blive for stor en flok - og corona-afstand kan sikres, så alle kan føle sig trygge. Der er krav om coronapas.


  Om udstillingen på Koldinghus’ hjemmeside:

  https://www.kongernessamling.dk/koldinghus/dronningens-broderier/

  Nummer
  192675 - Rundvisning på Koldinghus - Dronningens broderier
  Første mødegang
  mandag den 12.07.21 kl. 15:00 - 16:00
  Undervisere
  Adresse

  Koldinghus, Koldinghus 1, 6000 Kolding

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 85,00
  mandag den 12.07.21

  Kl. 15:00 - 16:00

  Annette Herbst

  Koldinghus 1, 6000 (Billetsalget)

  Se på kort